Галичанин Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Думаю для багатьох така тема зараз буде цікавою і актуальною - діліться досвідом 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslav Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 З неділі також буду формувати пакети на продаж, ось і виникає питання, що робити з частиною сім"ї що залишається від пакета. Цікавить думка досвідчених пасічників. Наприклад: хочу частину пасіки підсилити розплодом по маточнику роздати на виході - створити медовики і магазини під мед, зараз цвітуть яблунні, кульбаба і ріпак. Враховуючи, що у мене карпатка, бджоли будуть нектар носити незалежно від матки чи вона є чи немає, це ж не степова, що сидять у вуликах поки матка не появиться і тоді працюють. Можливо помиляюсь, щодо степової то виправте, що чув це і кажу. Хочу і пакети продати і меду мати. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted May 6, 2016 Author Share Posted May 6, 2016 В мене є думка після пакетів (скажімо 10) зробити об'єднання по дві сім'ї, тільки от шкода, що нема ні маток, ні маточників на виході в той момент не буде. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 После отбора пакетов 10 рамочных (8 расплода) 2 кормовых ,остались хвосты с 10-12 рамками расплода и на 20 рамках пчёлы .Расплод забрал (раздал по другим семьям) сделал с них 2 стартера Видео снято ,по возможности залью на ютуб После 9 мая , ещё покупатель есть .Хвосты соединю с семьями , в медовики .Может удастся акации гребануть ,если погода будет .А не удастся ,поделаю отводки ,к тому времени матки должны уже быть 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted May 6, 2016 Author Share Posted May 6, 2016 4 минуты назад, Мико сказал: После отбора пакетов 10 рамочных (8 расплода) 2 кормовых ,остались хвосты с 10-12 рамками расплода и на 20 рамках пчёлы .Расплод забрал (раздал по другим семьям) сделал с них 2 стартера Видео снято ,по возможности залью на ютуб Міко, тут у Вас зовсім інший стратегічний напрямок А от мені б максимально оперативно створити із залишків нові сильні сім'ї... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 1 минуту назад, Галичанин сказал: створити із залишків нові сильні сім'ї... Прийдеться на маток частинку грошей витратити .Без маток з хвоста може хвостик залишитись 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted May 6, 2016 Author Share Posted May 6, 2016 Только что, Мико сказал: Прийдеться на маток частинку грошей витратити .Без маток з хвоста може хвостик залишитись Планувалося на момент здачі пакетів мінімум маточники на виході мати або навіть неплідок в мінівідводках - тільки от не вийшло, тому напевно буде так як Ви кажете... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslav Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 2 часа назад, Галичанин сказал: В мене є думка після пакетів (скажімо 10) зробити об'єднання по дві сім'ї, тільки от шкода, що нема ні маток, ні маточників на виході в той момент не буде. Невже ні одна сім"я не заложила маточників?Сьогодні переглядав, побачив яйця у мисочках, сьогодні 6.05, а пакети будуть забирати 14 числа, отже 9 денні маточники будуть, ще тиждень і по виходять, а в тих сім"ях після відбору пакетів, на 6-й день зриваю всі свищоові маточники, а роздаю закриті на виході. Ну трішки спізнився із вирощуванням маток. Отже в кінці травня мають бути вже плідні матки. Головне, щоб все вийшло. Якщо щось опустив, поправте. Я ж лише початківець, тому багато помилок допускаюсь, радий буду почути добротні поради. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted May 6, 2016 Author Share Posted May 6, 2016 1 час назад, Yaroslav сказал: Невже ні одна сім"я не заложила маточників?Сьогодні переглядав, побачив яйця у мисочках, сьогодні 6.05, а пакети будуть забирати 14 числа, отже 9 денні маточники будуть, ще тиждень і по виходять, а в тих сім"ях після відбору пакетів, на 6-й день зриваю всі свищоові маточники, а роздаю закриті на виході. Ну трішки спізнився із вирощуванням маток. Отже в кінці травня мають бути вже плідні матки. Головне, щоб все вийшло. Якщо щось опустив, поправте. Я ж лише початківець, тому багато помилок допускаюсь, радий буду почути добротні поради. В одній сімї були, однак позривав був + це ройові маточники. А так планувалися маточники на виході, ба навіть неплідки, однак не склалося. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Іван Михайлович Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 9 часов назад, Галичанин сказал: В одній сімї були, однак позривав був + це ройові маточники. А так планувалися маточники на виході, ба навіть неплідки, однак не склалося. ти не приїхав , от і не склалося . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vbifyz Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 9 часов назад, Галичанин сказал: В одній сімї були, однак позривав був + це ройові маточники. Ну и зря. Некчемный слабачок в это время в роение не зайдет,а только хорошая полноценная семья с хорошим потенциалом. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted May 7, 2016 Author Share Posted May 7, 2016 12 часа назад, Іван Михайлович сказал: ти не приїхав , от і не склалося . Як то не приїхав? Домовленості не було коли і куди приїхати була тільки інформація про поганий прийом личинок і перенесення строків Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Іван Михайлович Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 у мене весь травень ведеться робота з матками. Кожні 3-4 дні закладаються матки. Якщо 1-2 травня був поганий прийом , то ніщо не може перешкодити продовжувати роботу. Формуються відводки, пакети, закладаються тестові групи, формуються досліди і т. д. йде щоденно робота. В травні закладені і закладяються матки від 38-05-1/15-20 -2015 (ПОДОЛЯНКА) , проходить планова заміна батьківських сімей , формуються додаткові групи батьківських сімей карпатського типу ( Синевір, Захар, Вучківський, Говерлянський , Рахівський) .Наступні планові травневі закладки карніки : 2 лінії SINGER ( 8-8-639-2013 та 8-8-622-2013), Peschetz -2 лінії, та кілька польських ліній ( Kortowka, PWJOT, Alpejka, Alsin) . На червень : 38-05-1/15-31-2015 та 38-05-1/15-7-2015 (дочки Подолянки) та дочки від 38-05-28-2014 (перевірена материнка на 2017 рік). На червень заплановано : Sklenar 47/H/47 , 47/G/10, VT -Pernera, 7-45-310-2012 (дочки), незначна кількість маток від нових ліній карніки з Словенії та Австрії Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslav Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 20 часов назад, Іван Михайлович сказал: у мене весь травень ведеться робота з матками. Кожні 3-4 дні закладаються матки. Якщо 1-2 травня був поганий прийом , то ніщо не може перешкодити продовжувати роботу. Формуються відводки, пакети, закладаються тестові групи, формуються досліди і т. д. йде щоденно робота. В травні закладені і закладяються матки від 38-05-1/15-20 -2015 (ПОДОЛЯНКА) , проходить планова заміна батьківських сімей , формуються додаткові групи батьківських сімей карпатського типу ( Синевір, Захар, Вучківський, Говерлянський , Рахівський) .Наступні планові травневі закладки карніки : 2 лінії SINGER ( 8-8-639-2013 та 8-8-622-2013), Peschetz -2 лінії, та кілька польських ліній ( Kortowka, PWJOT, Alpejka, Alsin) . На червень : 38-05-1/15-31-2015 та 38-05-1/15-7-2015 (дочки Подолянки) та дочки від 38-05-28-2014 (перевірена материнка на 2017 рік). На червень заплановано : Sklenar 47/H/47 , 47/G/10, VT -Pernera, 7-45-310-2012 (дочки), незначна кількість маток від нових ліній карніки з Словенії та Австрії Бачу ведеться потужна робота І цей весь вище перечисленний матеріал знаходиться на одному точку? Матки природнього, вільного спарювання? Чи штучно запліднюєте?Скиньте в личку ціни на матки, на плідні і на такі. Дякую! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Іван Михайлович Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Весь матеріал розміщений на 3-х різних пасіках. Матки, для пасік медового напрямку ( користувацькі) тільки природнього спаровування. Останні кілька років вирощую виключно гібридні матки для товариних пасік. Селекційний матеріал або штучно осімінений або острівний. Окремо точки на карпатку і окремо на карніку. Тестові групи в павільйоні і на платформі. Добори ведуться по материнках - лінійно. Від однієї перевіреної матки ведеться материнська лінія. Трутень різнотиповий ( групи відібраних сімей різних карпатських типів , матеріал одержую від перевірених матководів -селекціонерів. Також , репродукційні матки завозяться з Австрії, Німеччини, Бельгії , Словаччини та Польщі. Намагаюся відбирати чистопорідний матеріал. Вибраковується той ,що не проходить морфометрично і по фенотипу не відповідає визначеній породі. Зазвичай одержані матки , попередньо рік випробовуються в умовах стаціонару пасіки, і лише на наступний рік включаються перевірені до розмноження. В цьому році трутовий фон CARNICA VAR. UKRAINICA CARPATICA складається з 65 сімей дочок від матки 38-05-15-2014 + 6 сімей (група Синевір) + 8 сімей ( Вучківська група) . І ще багато чого цікавого, але то вже окрема тема. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts