Jump to content

Таволга

Recommended Posts

Таволга

Зацікавився цим медоносом. Народні назви цього медоноса: білоголовник, лабазник в”язолистий, медовник, душиця, мокрий малинник.

Прочитав одну статтю, що таволга ніби дає добрий медозбір навіть на півночі Красноярського краю Росії. В моїй місцевості така раслина чомусь не росте в природі. Крім медоносності, судячи з інформації в інтернеті, таволга має і лікарські властивості. Знайшов в інтернеті, що найбільш часто зустрічаються два види таволги, а саме лабазник в”язолистий (F.ulmaria) та шестипелюстковий (F.vulgaris). Більше про цю рослину без проблем можна знайти інформації в інтернеті, тому її тут в темі не викладаю, щоб не перегружати форум. Хто захоче, нехай погуглить і знайде більше даних про таволгу.

Поясню, для чого створив цю тему. Хочу запитати, чи мав хтось з форумчан справу з цією рослиною, яке враження від неї як медоноса, де вона в природі в Україні масово росте, чи має хтось її насіння, щоб мені розжитись на цього, що собою являє її насіння та коли дозріває, чи варто взагалі цю рослину для бджіл розводити і якщо так, то чи є якісь особливості в її культивуванні?

У нас росте по поймі струмків і низинних берегах ставків гадючник в'язолистий. Квіти дійсно запашні, але коли поряд є малина, то бджоли охочіше відвідують малину

IMG_0421.thumb.JPG.f6efdf5102d253d038099

• Like 1

Поясню, для чого створив цю тему. Хочу запитати, чи мав хтось з форумчан справу з цією рослиною, яке враження від неї як медоноса, де вона в природі в Україні масово росте, чи має хтось її насіння, щоб мені розжитись на цього, що собою являє її насіння та коли дозріває, чи варто взагалі цю рослину для бджіл розводити і якщо так, то чи є якісь особливості в її культивуванні?

Росте в мене на городі кілька рослин, але великого попиту у бджіл не бачив, так залетить одна-друга. Тримаю тільки в лікарських цілях. Одне суцвіття на стакан кип'ятку, знімає температуру на самому початку, коли тільки починає морозити

• Like 2

Таволга

Зацікавився цим медоносом. Народні назви цього медоноса: білоголовник, лабазник в”язолистий, медовник, душиця, мокрий малинник.

Прочитав одну статтю, що таволга ніби дає добрий медозбір навіть на півночі Красноярського краю Росії. В моїй місцевості така раслина чомусь не росте в природі. Крім медоносності, судячи з інформації в інтернеті, таволга має і лікарські властивості. Знайшов в інтернеті, що найбільш часто зустрічаються два види таволги, а саме лабазник в”язолистий (F.ulmaria) та шестипелюстковий (F.vulgaris). Більше про цю рослину без проблем можна знайти інформації в інтернеті, тому її тут в темі не викладаю, щоб не перегружати форум. Хто захоче, нехай погуглить і знайде більше даних про таволгу.

росте прямо під точком на березі р. Горинь, знаєте таку річку земляче? справді, як пише язичник росте по низинах і вологих берегах де з весни до літа буває стоїть вода. якщо цікавить можу накопати лише дізнайтеся коли краще для прийому.  

пахне дуже ароматно і медом:ay: але бджілок майже ніколи не бачив, самого цікавило питання: чому така ароматна квітка лишається без уваги бджілок але різних комашок на цій квітці вистачає, а можливо я не в той період за ними спостерігав.:dntknw:

це переночувавша після дощу бджілка на цій квітці.

це переночувавша після дощу на цій квітці.

IMG_3369.JPG

• Like 3

• 3 weeks later...

Дякую СЄРЖ за пропозицію накопати для мене трохи таволги. Мабуть не потрібно цього робити, бо щось не побачив я ейфорії у відгуках про цю рослину. Може хтось ще щось більш оптимістичне про таволгу розповість, тоді може.

В чому ще проблема? Щоб мати якийсь медозбір з якоїсь рослини, то потрібно мати якусь більш-менш велику площу, де ця рослина росте, а якщо я висаджу декілька кущів чогось, то це буде, як би то сказати, баловство. Звісно, можна було б з часом розвести якусь рослину в більшій кількості, але на те потрібен час, була би класна рослина. Поки що утримаюсь. Втім, дякую за пропозицію.

А що там у тебе земляче ще цікаве росте для бджіл? Зразу скажу, що борщівника не потрібно, бо на березі звісно відомої мені ріки Горинь один місцевий пасічник був якось насіяв Борщівника Сосновського, насіння якого я там по наводці якось раніше назбирав і біля себе посіяв, так тепер сам тому не радий.

Радий, що здихався нарешті розторопші плямистої, а ось з ваточником сирійським, якого мав необережність трохи посіяти, борюся до цих пір, і поки що не вдається повністю його побороти. Рідка гадость по агресивності і незнищимості, типу „Кощей безсмертний”.

Поки що точно не знаю, наскільки агресивно буде займати нові території дивосил (оман високий), висаджені з десяток кущів якого досить сильно почали розповсюджуватися. А ось синюха голуба гарна рослина і мені сподобалася. ...

На власному досвіді переконався в тому, що до питання розведення якихось нових рослин для бджіл потрібно підходити дуже обережно.

• Like 1

В чому ще проблема? Щоб мати якийсь медозбір з якоїсь рослини, то потрібно мати якусь більш-менш велику площу, де ця рослина росте, а якщо я висаджу декілька кущів чогось, то це буде, як би то сказати, баловство. Звісно, можна було б з часом розвести якусь рослину в більшій кількості, але на те потрібен час, була би класна рослина. Поки що утримаюсь. Втім, дякую за пропозицію.

Поки що точно не знаю, наскільки агресивно буде займати нові території дивосил (оман високий), висаджені з десяток кущів якого досить сильно почали розповсюджуватися. А ось синюха голуба гарна рослина і мені сподобалася. ...

На власному досвіді переконався в тому, що до питання розведення якихось нових рослин для бджіл потрібно підходити дуже обережно.

дивосил (оман високий) - очень ценное растение и в медицине!

• 2 years later...
В 18.12.2015 в 13:47, Анатолий Крутий сказал:

Доброго дня! Синюху брали семенами или корнем? Какие отзывы? ...семена синюхи с трудом достал, цена кусается, но вот пишут что пчела на нее идет плохо. Спасибо.