skif Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Два роки тому прочитав на форумі інформацію про осмії. Вирішив собі таке завести. Зв'язав у пучки декілька тростинок очерету і підвісив під дах. Минулого року вони були пусті. Я вже думав, марна справа. Я цього року випадково туди глянув - і на подив - у маленькі будиночки поселились осмії. Тільки очерет у нас замалого діаметру. Для осмій краще 8-10 мм, у нас зустрічав в основному 5-8 мм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 А в них жала є чи ні? В мене на веранді зажди літає кілька штук їх (не можуть знайти вихід - в скло носами стукаються) а я їх боюсь в руки брати... Звичайну бджолу руками беру без проблем, бо знаю як вона може вжалити, а от те дрібне чомусь боюсь Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 А в них жала є чи ні? В мене на веранді зажди літає кілька штук їх (не можуть знайти вихід - в скло носами стукаються) а я їх боюсь в руки брати... Звичайну бджолу руками беру без проблем, бо знаю як вона може вжалити, а от те дрібне чомусь боюсь Бджолопотам, чим менша комаха, тим менше й жало... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skif Posted April 28, 2015 Author Share Posted April 28, 2015 А в них жала є чи ні? В мене на веранді зажди літає кілька штук їх (не можуть знайти вихід - в скло носами стукаються) а я їх боюсь в руки брати... Звичайну бджолу руками беру без проблем, бо знаю як вона може вжалити, а от те дрібне чомусь боюсь ні, вони не жалять (в них його не має). В неті пишуть, що для запилювання садів весною осмії кращі за наших медоносних бджіл. Ще й справа прибуткова, якщо розводити у достатній кількості на продаж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skif Posted May 3, 2015 Author Share Posted May 3, 2015 кілька файних статей про осмії: http://shmel.blox.ua/html/1310721,262146,169.html?1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Два роки тому прочитав на форумі інформацію про осмії. Вирішив собі таке завести. Зв'язав у пучки декілька тростинок очерету і підвісив під дах. Минулого року вони були пусті. Я вже думав, марна справа. Я цього року випадково туди глянув - і на подив - у маленькі будиночки поселились осмії. Тільки очерет у нас замалого діаметру. Для осмій краще 8-10 мм, у нас зустрічав в основному 5-8 мм. ? А в нашей местности еще 100 лет назад знали что надо им гнезда делать: . Вот раньше им было раздолье когда все хаты - накрывал камыш! Очень долго пытался сфотографировать одну из них ну и юркие они это Вам не наши пчелы на цветах: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иван89 Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Два роки тому прочитав на форумі інформацію про осмії. Вирішив собі таке завести. Зв'язав у пучки декілька тростинок очерету і підвісив під дах. Минулого року вони були пусті. Я вже думав, марна справа. Я цього року випадково туди глянув - і на подив - у маленькі будиночки поселились осмії. Тільки очерет у нас замалого діаметру. Для осмій краще 8-10 мм, у нас зустрічав в основному 5-8 мм. ? А в нашей местности еще 100 лет назад знали что надо им гнезда делать: . Вот раньше им было раздолье когда все хаты - накрывал камыш! Очень долго пытался сфотографировать одну из них ну и юркие они это Вам не наши пчелы на цветах: . И сечас есть ищё где жить осмиям-роют норы в саманных домах. Я себе их так и завёл-подвесил камыш на саманной летней кухне где они жили,а осенью забрал и под крышу гаража повесил. Уже лет семь радуют серце своим присудствием. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 Може хтось знає що то за комаха на фотографії? Може це якийсь вид осмії? Частенько її бачу на квітках в своєму садку. Фото з інтернету. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.