Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 069

СУПРУН ПРО АПІТЕРАПІЮ


ромео

672 просмотра

ЛІКУВАННЯ БДЖОЛАМИ: СУПРУН РОЗВІЯЛА РОЗПОВСЮДЖЕНІ МІФИ ПРО АПІТЕРАПІЮ

page-data1.png18 Червня 2019 page-data2.png21:37
64671060_2370606733223880_51695341176367

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook розповіла про міфи, пов'язані з таким альтернативним видом лікування, як апітерапія.

"Апітерапія — альтернативний метод медицини, в якому для профілактики та лікування хвороб використовуються бджолині продукти — мед, пилок, прополіс, маточне молочко, віск та бджолина отрута. Ці продукти можуть застосовувати місцево, вживати перорально чи вводити безпосередньо у кров", - йдеться в дописі.

Супрун зазначила, що на сайті Американської асоціації апітерапевтів вказано, що цей метод використовують для лікування розсіяного склерозу, ревматоїдного артриту, різних інфекцій, запалення суглобів, опіків, для загоєння ран, зменшення болю та ще низки проблем. Серед усього й для лікування ракових пухлин, як доброякісних, так і злоякісних. При чому надається лише список хвороб та цілющих властивостей бджолиних продуктів, але жодного посилання на дослідження, щоби це підтвердити.

Але такі дослідження існують. За їхніми результатами цей метод показує низьку ефективність. Водночас через малу вибірку не можна робити висновків щодо дієвості та безпечності застосування бджолиної отрути для лікування розсіяного склерозу.

Існує ще один досить інноваційний метод лікування з допомогою бджіл. Людям пропонують провести кілька годин або навіть заночувати у спеціально обладнаному будиночку, де вони можуть полежати на ліжку, під яким знаходяться вулики з бджолами. Інноваційний цей метод тому, що його майже не використовують ніде у світі, крім України. Відповідно й жодних наукових підтверджень його ефективності не існує.

"Скоріш за все таке "лікування" не принесе якоїсь особливої шкоди для організму, але й обіцяної користі також. Засновники цього способу, м’яко кажучи, перебільшують його оздоровчі ефекти. А обіцяють вони зцілення буквально всього організму — як-от, усунення порушень кровообігу, нормалізацію артеріального тиску, очищення бронхів та зменшення ймовірності туберкульозу, нормалізацію обміну речовин, гальмування процесу старіння та ще низку ефектів. І все це завдяки гудінню бджіл та їхньому цілющому біополю", - додала Супрун.

Вона зауважила, що бджолині продукти можуть бути корисні, але за кількох умов. По-перше, важливо бути впевненим, що людина не має алергії на такі продукти. По-друге, варто зважати на потенційні ризики від їхнього використання. Додати мед до чаю виглядає значно безпечнішим, ніж цілеспрямовано жалитися отрутою бджіл чи використовувати бджолині продукти або їхнє гудіння для лікування серйозних хвороб.

"Коли йдеться про альтернативні методи лікування, вкрай важливо мислити критично та бути дуже обережним. Найчастіше такі методи не мають доведеної ефективності, недостатньо вивчені та пропонуються людьми, що не мають медичної освіти чи належного досвіду", - наголосила Супрун.

https://prm.ua/likuvannya-bdzholami-suprun-rozviyala-rozpovsyudzheni-mifi-pro-apiterapiyu/

  • Подобається 1

16 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Чого ви так категорично. Цитата "Вона зауважила, що бджолині продукти можуть бути корисні, але за кількох умов. По-перше, важливо бути впевненим, що людина не має алергії на такі продукти. По-друге, варто зважати на потенційні ризики від їхнього використання. Додати мед до чаю виглядає значно безпечнішим, ніж цілеспрямовано жалитися отрутою бджіл чи використовувати бджолині продукти або їхнє гудіння для лікування серйозних хвороб."

Я особисто з цим погоджуюсь.

Ссылка на комментарий

Всі лікарі ставляться критично до всякого роду альтернативних видів лікування - конкуренти...

Але в даному випадку  дійсно серйозних, СУЧАСНИХ досліджень щодо вжалень чи спання на вуликах -  вкрай мало....

Ссылка на комментарий

Якби не бджоли,то яб мабуть давно ходив би зігнутий в дугу.Навіть моя дружина визнала,що апітерапія корисна для людей.А вона в мене сімейний лікар, зі стажем.

Ссылка на комментарий
13 години тому, VВиталий сказав:

Якби не бджоли,то яб мабуть давно ходив би зігнутий в дугу.Навіть моя дружина визнала,що апітерапія корисна для людей.А вона в мене сімейний лікар, зі стажем.

у нас багато лікарів курять табак, але ж це не означає, що він корисний:ah:

Ссылка на комментарий

Моя дружина, дуже розумна лікар-терапевт, та дуже прискіплива до всього нового, і в бджільництві теж.Тож її думки та висловлювання на рахунок Апітерапії, для дуже важливі.А на рахунок куріння,мій дід курив все свое життя, і прожив більше 80років.Тато курив - має 91 рік.От і подумайте шановний Швейк?

Ссылка на комментарий
14 години тому, VВиталий сказав:

От і подумайте шановний Швейк?

Думаємо...в деяких випадках табак може бути й корисним, в деяких може не давати поганого впливу на організм. Кожна людина генетично різноманітне створіння. Але в загальному випадку табак вбиває організм. але якщо ви хочете перевіряти ціною свого життя який у вас організм, - то вперед, але не треба пропагувати це іншим. Деякі виживають після падіння з 9 поверху, - то пригайте й ви за ними?? Те саме стосується й апітерапії.

Трохи особистого. Батьку 91 рік рік, тож припускаю що жінка-терапевт вже не молода людина, тож вона дійсно чудовий лікар, якщо до неї зараз є черги з пацієнтів, бо осоьисто у нас черги лише до молодих терапевтів, до "советских" черги нема:hi:

Ссылка на комментарий

Мабуть Ромео прожив би, як би не поранення ще з Фінської. Швейк, ніколи не пропагував куріння,а навпаки -проти нього.Та й мова у нас, про не справедливе висловлювання в адресу бджолопродуктів в медицині.Так, Ви праві,дружині 48років, молода.

Ссылка на комментарий

З приводу гудіння бджіл.

Як не дивно, це "гудіння" може бути в деяких випадках єфективніше пігулок. За рахунок поєднання бджолиного тепла, аромату їх гнізда та мікровібрацїї, яка виникає.

Є цілком офіційні, з науковим обгрунтованням та клінічно доведеною  ефективністю медичні прибори серїї "Вітафон", дія яких основана на використанні мікровібрації у звуковому діапазоні. Доведено, що вона значно збільшує ціркуляцію крові та лімфи в хворих тканинах, що при регулярному використанні налагоджує обмінні та регенеративні процеси у них.

Сам я, нажаль, поки не маю апібудиночка, але думаю, що сон у ньому  може бути не меньш корисним, цікавим і приємним, ніж Вітафон, яким я користуюсь повсякденно 15 років і майже забув, що спина від тяжкої праці може боліти.

Ссылка на комментарий

Термообработчик,на апдомик с двумя лежанками,на теплий, занос нужно всего то 1куб доски 30мм.Но сам хоть и не плотник, но сбил 6 щитов, еще и хватило на 8 ульев на теплий занос.Тоесть на две лежанки.

Ссылка на комментарий

Она больше переймаеться на каких каблуках ходить, и насколько это вредно. И вообще надо гнать эту санитарку метлой (знаете какой). Пока по ее планам у нас не останется 17 млн населения.

Ссылка на комментарий
11 година тому, Сіверянин сказав:

Она больше переймаеться на каких каблуках ходить, и насколько это вредно. И вообще надо гнать эту санитарку метлой (знаете какой). Пока по ее планам у нас не останется 17 млн населения.

Терміново викиньте телевізор:umora:

Ссылка на комментарий
10 часов назад, Олег Мельник сказал:

Терміново викиньте телевізор:umora:

На телевизор я смотрю утром и вечером, но включал крайний раз в апреле.

Ссылка на комментарий

Якщо людина не може пояснити явище то це зовсім не означає відсутність самого явища...( хоча пані Ульяну Супрун  проблематично назвати адекватною людиною)...

Ссылка на комментарий
12 години тому, Віктор60 сказав:

( хоча пані Ульяну Супрун  проблематично назвати адекватною людиною)...

Однозначно! Від квартири-хабаря відмовилась, їздить громадським транспортом, брендового одягу не носить... Ну який з неї чиновник?:hmm:

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...