Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 069

Вінниччина: нарада з питань бджільництва


ромео

843 просмотра

22 лютого 2019

На Вінниччині розглянули актуальні питання ведення галузі бджільництва

Image09.jpg

Сьогодні, 22 лютого, в приміщенні  ТОВ «СП «Мед Поділля» відбулась нарада з актуальних питань ведення галузі  бджільництва Вінницької області.

В нараді взяли участь: перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко; директор  Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук; представники Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області; голови районних спілок пасічників; провідні пасічники районів.

Модератор заходу - керівник  ТОВ «СП «Мед Поділля» Іван Микитюк.

У своєму виступі   перший заступник голови ОДА Андрій Гижко зазначив:

«Ми сьогодні запросили вас для того, щоб обговорити актуальні питання ведення бджільництва в області, дотримання ветеринарно-санітарних вимог у галузі, а також про безпеку використання засобів захисту рослин.

Питання розвитку вітчизняного бджільництва є надзвичайно важливим, адже кількість нових ринків збуту цієї продукції впродовж останніх років зростає.

Протягом останніх років на пасіках області щорічно виробляється понад 4 тис. тонн меду, експортується понад 3,5 тис. тонн на суму більше 7 млн. дол. США».

Зі словами подяки звернувся Андрій Гижко до керівника підприємства «Мед Поділля» Івана Микитюка.  «Підприємство, яке ви очолюєте, являється сьогодні найбільшим експортером меду на Вінниччині, а також допомагає пасічникам у вирішенні нагальних питань, що стосуються бджільництва»,- зазначив посадовець.

Про розвиток галузі бджільництва у Вінницькій області  у формі презентації інформував  директор  Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук, він, зокрема, зазначив:

« Як профільний департамент, ми хочемо винести сьогодні на нараду пропозицію про формування в області реєстру  бджолярів (базу даних), також хочемо запропонувати вам створити інтерактивну мапу посівів сільськогосподарських культур, зокрема,  медоносів: соняшника, гречки та ін. Той, хто займається бджільництвом, зможе  безперешкодно отримати інформацію і в подальшому комунікувати з керівниками сільгоспформувань, які здійснюють посіви»,- підкреслив Микола Ткачук.

Основні  вимоги  санітарного законодавства  щодо  застосування пестицидів  у народному господарстві довів до відома учасників наради Володимир Хитрук - начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

З нормативно-правовими актами в галузі бджільництва, порядком реєстрації пасік та правилами проведення обстеження пасіки при підозрі  на отруєння та із профілактичними мірами по недопущенню отруєння бджіл пестицидами ознайомив присутніх заступник начальника управління – начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Віталій Червань.

Сергій Франков - начальник відділу контролю за обігом захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області поінформував учасників наради  про застосування в області засобів захисту рослин у відповідності до Переліку пестицидів, дозволених до використання в Україні.

В обговоренні питань порядку денного взяли участь голови районних спілок пасічників, пасічники з різних районів області.

Image03.jpgImage05.jpgImage08.jpgImage12.jpgImage01.jpg

http://vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/17157-na-vinnychchyni-rozhlianuly-aktualni-pytannia-vedennia-haluzi-bdzhilnytstva

  • Подобається 3

7 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Бажючи присмоктатися до крану медогонки 

Цитата

Протягом останніх років на пасіках області щорічно виробляється понад 4 тис. тонн меду, експортується понад 3,5 тис. тонн на суму більше 7 млн. дол. США».

Iнакше 7 млн $ можуть знову проскочити мимо iхнiх кишень 

Ссылка на комментарий
1 час назад, Sanich сказал:

Хто всі ці люди? 

Цитата

голови районних спілок пасічників; провідні пасічники районів.

а мо' бюджетників зігнали...:hmm::dntknw::umora:

Ссылка на комментарий
Тільки що, Sanich сказав:

Хто всі ці люди? 

Начальники різних відділів і департаментів зібрались, щоб розказати одне одному про те, для чого створені їхні відділи і департаменти. Ну і ще раз переконатися у своїй потрібності та значимості. :umora:

PS. Якщо судити по конференц-залу, то справи у "Мед Поділля" йдуть непогано.

Ссылка на комментарий
8 минут назад, Arius сказал:

PS. Якщо судити по конференц-залу, то справи у "Мед Поділля" йдуть непогано.

а як гляну на їхню упітанность, так нарадуватись не можу:az:

Ссылка на комментарий
В 23.02.2019 в 19:08, Arius сказал:

 

PS. Якщо судити по конференц-залу, то справи у "Мед Поділля" йдуть непогано.

Зал похмурий і страшний .Це передалося  і на  обличчя голів спілок. Від почутого  розчарування   -пасічників хочуть зробити рєєстровими.

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...