Перейти к содержанию
  • записей
    16
  • комментариев
    127
  • просмотров
    4 885

шершень


realto

1 190 просмотров

шершень

Випала нагода відзняти невеликий видео фильм про шершня.

на вулиці задощило і шершень трохи охолодився осіннім повітрям і став не таким рухомим, і зміг позувати на камеру.

шершень

шершень

Шершнь зазвичай соціальна комаха і живе великими групами в збудованому ними гнізді. Гніздо шершнів збудоване в основному з целюлози чи паперо подібної речовини.

самка засновниця перезимовує зиму і на весні розпочинає будівництво колонії, яка з часом збільшується і досягає максимальних розмірів під осінь.

Шершні добре захищають своє гніздо і мають великі жала і сильну отруту. Укус шершня дуже болючий і небезпечний, при укусі чи ужаленні шершня через жало вприскується отрута під шкіру, що визиває сильний біль, жало шершня без зворотніх зачіпок і шершень може вжалити декілька разів. При укусі шершня бували випадки що рука у людини німіє на день чи два.

Як видно з відео, шершень має досить довге жало, до 5мм.

Шершні вигодовують воє потомство білковим кормом і для цього полюють на різних комах.
По цій же причині шершні нападають на колонії бджіл і цим завдають додаткових хвильюваннь пасічникам.

для відлову шершнів на пасіці використовують ловушки з пластикових пляшок, наповнених збродившою рідиною, куди шершні
потрапляють в пошуках поживи і залишаються там. Наєфективнішим є виловлювання самок засновниць колоній рано на весні.

Загалом шершень не чіпає людини без причини, лише при наближенні до гнізда шершень може його захищати. Але справа в тім що люди зазвичай не знають де є та територія яку охороняє шершень а укус шершня ніхто не хоче отримувати.

відзняв фото і невеликий видео фильм про шершня.

 

 

 
  • Подобається 4

3 Комментария


Рекомендуемые комментарии

Дякую за відео! Знаю випадки, коли люди одержували по 5-6 укусів одночасно. Але тут точно не скажеш, чи кожен укус був від нової комахи, чи одна кусала 2-3 рази. Логічно припустити, що в другому випадку кожен наступний укус буде приносити в організм менше отрути.
Після таких укусів люди не вмирали, не падали, не хворіли, і навіть не німіли в них руки. :) Але від болю страждали сильно!
А минулогороку бачив по Діскавері фільм, де розповідали про певний вид шершнів, що полюють на бджіл. Не так, як звичні нам, а нападають на вулик цілою колонією, та знищують його повністю. Причому головною ціллю шершнів є не літаючі бджоли, а розплід на різних стадіях розвитку. Говорилось в тому фільмі, що зазвичай в вулик проникає розвідник, який потім повертається, і приводить всю "банду".
Так ось, бджоли якимось чином "знають" про це, і коли помічають на прильотці розвідника, не відганяють його, а запускають в вулик. А там беруть його в щільний клуб, піднімаючи температуру всередині клубу до якихось досить високих показників (забув, яких). Цікаво те, що при таких температурах шершень гине,а бджоли ще ні, хоча критичні значення для цих комах відрізняються всього на 0, 2 градуса. Ось цю крихітну різницю я запам"ятав, бо вона мене вразила.

Ссылка на комментарий

Це у вас десь поблизу є їхня колонія. Боя, наприклад, цьогоріч взагалі ні одного шершня не бачив, на відміну від цілих зграй звичайних ос. :)

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...