Перейти к содержанию
  • записи
    4
  • комментария
    2
  • просмотров
    1 988

О блоге

Лікарі недаремно пропонують замінити цукор на мед. Цей продукт унікальний за насиченістю корисними властивостями - мед покращує самопочуття, дарує красу і підтримує молодість.

Кожна крапля меду містить більше 70 дуже важливих для здоров'я людини речовин. Вуглеводи, які в ньому присутні (глюкоза і фруктоза), в порівнянні зі звичайним цукром набагато легше засвоюються організмом, сприяючи збереженню м'язової сили і нормальному росту. Особливо це важливо для дітей.

 Ферменти, які входять до складу меду, стимулюють травні процеси і покращують обмін речовин. Вміщені в меді білки беруть участь в утворенні гормонів. Мінеральні речовини, присутні в цьому продукті, регулюють діяльність нервової системи, тканинне дихання, кровотворення.

Навіщо потрібно їсти мед

Мед захищає організм від раку і хвороб серця. Головними захисниками є містяться в меді потужні харчові антиоксиданти - флавоноїди. Лікарі кажуть, що якщо сердечники будуть протягом 1-2 місяців приймати по 50 г меду в день, то їх загальний стан обов'язково покращиться.

Мед в народній медицині вважається другом шлунка. Він може бути лікувальним засобом при виразці шлунку і дванадцятипалої кишки, гастритах і інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту. При виразковій хворобі, наприклад, рекомендується приймати 30 г меду вранці, 40 г вдень і 30 г увечері за 1,5-2 години до їжі або через 3 години після їжі в розчині теплої води. Мед має сильну антисептичну ефектом, і якщо регулярно приймати його вранці натщесерце, це не дозволить розвинутися гастриту, холециститу і панкреатиту. Швидко проходячи по шлунково-кишковому тракту, мед вбиває шкідливі бактерії і мікроби і сприяє загоєнню ранок на слизовій оболонці шлунка.

Мед незамінний при застуді. Зазвичай його розчиняють в молоці (1 ст. Ложка меду на склянку теплого молока) або змішують з лимонним соком (сік 0,5-1 лимона на 100 г меду). Багато хто чув і про такий засіб, як редька з медом. У верхній широкій частині ретельно вимитої редьки потрібно вирізати ямку з таким розрахунком, щоб туди увійшли 2 ложки рідкого меду. Залийте її медом, накрийте зверху щільним папером і дайте настоятися 3-4 години. Приймати настій редьки з медом рекомендується по 1 чайній ложці 3-4 рази на день до їди і перед сном.

Мед допомагає регулювати рівень цукру в крові. Хоча мед, і цукор обидва солодкі на смак і містять в собі глюкозу і фруктозу, саме мед вважається ідеальним харчуванням для печінки, так як співвідношення фруктози і глюкози в ньому практично один до одного.

Мед рятує від шкірних захворювань і бореться зі старінням організму. При накладенні меду на пошкоджену поверхню шкіри в ній посилюється кровотік і відтік лімфи. Ранка при цьому як би промивається, що покращує живлення клітин і згубно діє на мікроби, стрептококи, стафілококи і ін. В якості косметичного засобу можна використовувати медову воду для вечірнього вмивання (1 ст. Ложка меду на 2 склянки теплої води) - це робить шкіру бархатистою і розгладжує зморшки. У поєднанні з іншими інгредієнтами мед надає на шкіру зволожуючі і живильні дії.

Мед - чудовий пробиотик. Він покращує травлення і відновлює корисну мікрофлору організму, оскільки включає в себе до шести видів лактобацил і чотирьох видів біфідобактерій.

 

Мед є природним антидепресантом. Вважається, що люди, які беруть його вранці, легше справляються з синдромом хронічної втоми, який останнім часом особливо поширена серед жителів великих міст. Вони менш агресивні, дратівливі, менш сприйнятливі до різних стресових ситуацій.

Мед корисний для розуму. Замість звичного бутерброда з сиром чи ковбасою вранці краще з'їсти трохи меду. Білкова їжа, необхідна для стимулювання м'язової діяльності, необхідна організму в 11-12 годин. З 7 до 9 годин найважливіше налаштувати на роботу мозок. Мед найкраще «заряджає» мозок енергією, що однаково важлива як для дорослих, так і для дітей.

 

Скільки можна їсти меду

Для профілактики доросла людина може з'їдати по 60-100 г меду в добу в декілька прийомів, розділивши цей обсяг на 4-6 порцій. Для дітей цю норму слід зменшити вдвічі.

Починати свій день найкраще з чайної ложечки меду, розчиненої в 100 г теплої води - в гарячій воді мед втрачає свої лікувальні властивості. Такий медовий напій рекомендується вживати натщесерце за 30 хвилин до сніданку, перед чищенням зубів.

https://bankamedu.in.ua/

Записи в этом блоге

Бджолина сім'я – як система

Бджолина сім'я є своєрідною живою системою, яка подібна до організму вищих тварин. До складу сім'ї входить гніздо, плодова матка, каста робочих бджіл різного віку, в активний період сезону — трутні (для запліднення маток) та різновіковий бджолиний та трутневий розплід. Усі члени бджолиної сім'ї повністю залежать один від одного у всі періоди життя. Взаємозалежність всіх особин, їх споріднене походження в цілому забезпечують повноцінний загальний обмін речовин, успішне існування сім'ї та природне
×
×
  • Создать...