олександр Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 тиждень тому побачив на сливі таку гидоту watch?v=qfRSCrqTAF8 було лише на 2 гілках обприскав конфідором, вчора побачив що третину деревця заліпили всі заражені гілки зрубав і спалив. майже відро зелених слив було на гілках може хтось знає як з ними боротись? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 може хтось знає як з ними боротись? От уж эти клятые мерикосы Я в этом году спалил под корень три бересклета.Брызгал тоже конфидором.Тоже безрезультатно.Такое впечатление,что он ее не берет.Или паутина защищает...Или выходят другие кладки.Я в сети находил список препаратов-там Децис,Би58,Квадрис и другие.Но все равно,как я понял,надо поливать раз в неделю.Нах тогда такие сливы????Надо запасаться для второго поколения,на осень.У меня раньше никогда не было. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
олександр Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 може хтось знає як з ними боротись? От уж эти клятые мерикосы Я в этом году спалил под корень три бересклета. допустим я ще їх знищу, але якщо розведуться в сусідів, то при такій плодючості саду капець. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 то при такій плодючості саду капець. Я где-то читал,что они год от года могут менять свои предпочтения.Например,в этом жрем яблоки,в следующем шелковицу,потом орех.Но это х.з.,по-моему этим вопросом никто серьезно не занимался.При Союзе это еще не-было бедствием,потом нафиг кому нужно.У меня у соседки уже прилично.Соседка в больнице.Палить вроде-как нехорошо.Что делать не знаю.Слава богу мои плодовые)тьфу-тьфу)не тронула.Чет бересклеты у воды понравились.Но там за неделю пока меня не было полный гусеницевый капут нарисовался.С учетом,что минимум два поколения в год,картина нерадостная.Подумываю над светоловушками. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 може хтось знає як з ними боротись? ? Ніколи не обробляю дерева ісектицидами. Від інсектицидів може бути більше шкоди, ніж користі, адже гинуть не тільки шкідники, а й корисні комахи, порушується природній баланс шкідник-хижак. Натомість на кожному дереві висять дуплянки, і всеньке літо пташки виводять потомство, годуючи його різними шкідниками. Також в одній дуплянці живуть кажани- класні мисливці за комахами 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 От уж эти клятые мерикосы af.gif Я в этом году спалил под корень три бересклета.Брызгал тоже конфидором.Тоже безрезультатно. ? Швидше прокацапський дебільняк продає фальшиві хімічні препарати- в Америці і Європі за фальсифікат пустять з торбою по світу, а в Азіопі на цьому мільярди у людей крадуть Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Було і в мене таке на молодій грушці тількі гусінь була чорна- певно інша зараза, буквально за пару днів добрячу гілляку окупували то я їх якоюсь гидотою обприскав- передохли. В Калинівці є чудовий продавець різної хімії він на "пальцях" розказує чим тре обробити, в нього завжди черга, головне з пвслова розуміє проблему. Треба буде запитати якою хімією прискав. І що цікаво в саду є пару великих дерев шовковиці(та куча маленьких які теж вже плодоносять-може кому потрібно хай тікі викопає та забере) там стадо пташок пасеться, достали вже, то на комах не звертають уваги, їдять делікатесну ягідку... Може хто знає як з такою навалою боротися? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Може хто знає як з такою навалою боротися? ? Треба ж і пташкам чимось гусінь закушувати. Висока шовковиця для пташок, а плакуча форма крони та поближче до хати саме те для власного вжитку Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
олександр Posted June 18, 2014 Author Share Posted June 18, 2014 От уж эти клятые мерикосы af.gif Я в этом году спалил под корень три бересклета.Брызгал тоже конфидором.Тоже безрезультатно. ? Швидше прокацапський дебільняк продає фальшиві хімічні препарати- в Америці і Європі за фальсифікат пустять з торбою по світу, а в Азіопі на цьому мільярди у людей крадуть на колорада і тлю діяло я також стараюсь лишній раз не обробляти (Промислові садівники кроплять до 20 раз ) , але коли треба то треба... Ви картоплю від колорадського жука обробляєте? до речі там де великі сади колорадського жука майже нема, не витримує такої екології. пташки цього американського метелика чомусь обминають. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Не одна а цілих 2 високі шовковиці і куча (десь до 10) дерев(шовковиці) 3-5 років десь до 2-3 метрів. Вони ж, зарази, не хочуть закушувати, а ковтають ягоду нежуючи. Вже жінка каже купи ружжо тай стріляй іх... Мені шкода і дерев і птахів і урожай і що переважить поки не знаю. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 пташки цього американського метелика чомусь обминають. ? А скільки пташиних сімей гніздиться по вашій садибі? Давно вже, коли ще не вішав дуплянок, яблуні частенько були дуже заселені гусінню і практично увесь врожай осипався, хоча дустом інколи посипали дерева. Зараз осипається 10-30% яблук. Головне, що до аптеки не ходжу, а яблук всім вистачає Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Мені шкода і дерев і птахів і урожай ? Колись давно, поки у мене була одна рання шовковиця, шпаки, горобці і голуби теж обгажували дерево. То я посадив свої сіянці по яру десь за кілька сот метрів від садиби. То зараз тільки інколи до мене залітають порушники, а всі обсідають ті сіянці в яру, де їх ніхто не чіпає і не лякає Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Да оце варіант.... Тікі люди кругом живуть містечко всеж... Я жінці і казав що в нас занадто багато шовковиці тому і пасуться тут. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Тікі люди кругом живуть містечко всеж ? Та у вас понад дорогами і полями є достатньо підходящих місцин. У нашій місцині молоді шпаки зграями літають за кілька кілометрів до пойми струмків, щоб жирок нагуляти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
олександр Posted June 19, 2014 Author Share Posted June 19, 2014 пташки цього американського метелика чомусь обминають. ? А скільки пташиних сімей гніздиться по вашій садибі? Давно вже, коли ще не вішав дуплянок, яблуні частенько були дуже заселені гусінню і практично увесь врожай осипався, хоча дустом інколи посипали дерева. Зараз осипається 10-30% яблук. Головне, що до аптеки не ходжу, а яблук всім вистачає хватає пташок. навіть забагато. щось Ви не договорюєте картоплю кропите чи пташки жуків збирають? (в мене мама завела під це діло цісарок. Так вони якось не охоче ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Останніми роками частково заміняю картоплю ріпою і топінамбуром. Тому картоплі саджу небагато тільки для власного вжитку, тому жуків збираю руками. Кум привчав цесарок змалечку до споживання колорадів, то відсотків на 80 збирали, тому доводилося допомогати руками Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
олександр Posted June 23, 2014 Author Share Posted June 23, 2014 здається вогонь поміг. поки нових не з'явилось. в сусіда з'їли бузину, але гусіні вже нема тільки павутина. будем чекати серпня Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts