Перейти к содержанию

Прополис

Рекомендуемые сообщения

2 часа назад, Олег Мельник сказал:

А ці решіточки - вони гнучкі, еластичні? Чи жорсткі? Просто пробую уявити, наскільки зручно з них прополіс добувати.

Тверді, з невеликим прогибом, але в двоє не зігнеш!

15 хвилин тому, M_Oleksandr_V сказав:

Тверді, з невеликим прогибом, але в двоє не зігнеш!

Але не надто важко прополіс виковирювати? Цікавлюся, бо й собі такі хочу.

Только что, Олег Мельник сказал:

Але не надто важко прополіс виковирювати? Цікавлюся, бо й собі такі хочу.

))) Ні, він на морозі замерзає пару раз деревяною досочкою провів і все, ніхто його і близько не ковирає!

1 хвилину тому, M_Oleksandr_V сказав:

))) Ні, він на морозі замерзає пару раз деревяною досочкою провів і все, ніхто його і близько не ковирає!

Дуже дякую! Буду пробувати. А де Ви їх купували?

6 минут назад, Олег Мельник сказал:

Дуже дякую! Буду пробувати. А де Ви їх купували?

авв100

Кто как применяет прополис для своего здоровья? Смотрел одно видео на Ютубе, где с довольно серьезными аргументами говорят, что вовнутрь прополис принимать нельзя. Настойка на спирте после приема внутрь, засоряет организм (сосуды и почки) воском и т.д. Ваше мнение?

Применяю регулярно настойку прополиса, делаю мазь на его основе. Все хорошо. Раны быстро заживают!:az:

13 хвилини тому, Солнец сказав:

Кто как применяет прополис для своего здоровья? Смотрел одно видео на Ютубе, где с довольно серьезными аргументами говорят, что вовнутрь прополис принимать нельзя. Настойка на спирте после приема внутрь, засоряет организм (сосуды и почки) воском и т.д. Ваше мнение?

НЕУМЫВАКИН И. П. Прополис. Мифы и реальность. СПб. 2005 г. 128 с..djvu

6 минут назад, alexnazar сказал:

Применяю регулярно настойку прополиса, делаю мазь на его основе. Все хорошо. Раны быстро заживают!:az:

Это применение снаружи тела. Здесь вопросов нет никаких. Прополис помогает отлично. Я же спрашиваю о применении вовнутрь. Одни говорят, что можно только снаружи. Другие, что принимают внутрь на молоке или воде по 50 капель. А в этом ролике говорят низя внутрь - будет только хуже

Просмотрел, а где проблема?

В прополисе есть смолы. Это аксиома.

Применять препараты надо бережно, дозировано.

Какой препарат мы осуждаем?

Я задал вопрос не для того, чтобы спорить. В ролике говорится, что применяя прополис в цельном виде или настойку прополиса на спирте вовнутрь, они вызывают нехорошие эффекты. Поэтому их нельзя принимать внутрь, а только снаружи. На одном сайте читал, что воск, который содержится в прополисе, попадая внутрь с настойкой прополиса, там из растворенного состояния опять становится мягкой субстанцией и остается в организме навсегда, то есть не выводится из организма. При этом собирает на себя разную гадость - тяжелые металлы, радиоактивные элементы и способствует залеганию шлаков. Вот и спрашиваю мнение форумчан.

2 хвилини тому, Солнец сказав:

Я задал вопрос не для того, чтобы спорить. В ролике говорится, что применяя прополис в цельном виде или настойку прополиса на спирте вовнутрь, они вызывают нехорошие эффекты. Поэтому их нельзя принимать внутрь, а только снаружи. На одном сайте читал, что воск, который содержится в прополисе, попадая внутрь с настойкой прополиса, там из растворенного состояния опять становится мягкой субстанцией и остается в организме навсегда, то есть не выводится из организма. При этом собирает на себя разную гадость - тяжелые металлы, радиоактивные элементы и способствует залеганию шлаков. Вот и спрашиваю мнение форумчан.

Почитайте спеціальну літературу, з посиланнями на результати досліджень. Тема не нова.
В даному відео жодних посилань на науку нема, так можна наговорити будь-чого, і змоделювати умови середовища шлунково-кишкового тракту в стакані:umora:

Я не говорю о научных исследованиях. Вся наука работает на аптечные препараты, цены на которые зашкаливают, и фарминдустрию. В книге о прополисе, уважаемый всеми профессор Неумывакин, также ошибается. Он говорит, что настойку прополиса нужно готовить на чистом 96% спирте. Это неправильно. Спирт должен быть не выше 70%. Если выше, тогда вся белковая часть прополиса подвергается денатурации - разрушению.

3 хвилини тому, Солнец сказав:

Я не говорю о научных исследованиях. Вся наука работает на аптечные препараты, цены на которые зашкаливают, и фарминдустрию. В книге о прополисе, уважаемый всеми профессор Неумывакин, также ошибается. Он говорит, что настойку прополиса нужно готовить на чистом 96% спирте. Это неправильно. Спирт должен быть не выше 70%. Если выше, тогда вся белковая часть прополиса подвергается денатурации - разрушению.

От мені цікаво, як Ви збираєтесь перевірити дію спиртового розчину прополісу на судини, не спираючись на наукові дослідження!:umora: Залишається бабусю на базарі запитати. Або робити розтин:hmm: 

Ви ж не бабуся на базарі. Я ж питаю у тих, хто має відношення до прополісу, а також, можливо, досвід лікування цією речовиною.

17 хвилин тому, Солнец сказав:

Ви ж не бабуся на базарі. Я ж питаю у тих, хто має відношення до прополісу, а також, можливо, досвід лікування цією речовиною.

Багато хто з пасічників вживає прополіс, в тому чи іншому вигляді,  і 99% з них відгукнуться схвально. Але більшість пасічників не має медичної освіти, і не надто вникає в біохімію, тому збором емпіричних даних навряд чи вдасться вияснити, чи наведена в відео інформація відповідає дійсності, бо ці питання з різних сфер. За себе скажу так: якщо в відео якась жіночка (не оперуючи фактами) говорить про протипоказання прополісу через  ризик тромбофлебіту і згущення крові, а Неумивакін навпаки рекомендує (стор28), то я скоріше віритиму професору.:IMHO: 

20 хвилин тому, Солнец сказав:

Лікуємось прополісом всією сім'єю. Прополіс розчиняю в 70% спирті, вище неможна, бо разом з прополісом розчиниться віск. Лікуємо застуду, хворе горло, добре допомагає  при болях в шлунку. Прополіс природний антибіотик, краще вживати своє, натуральне, ніж давати виручку аптекам.

18 минут назад, davolodya сказал:

Лікуємось прополісом всією сім'єю. Прополіс розчиняю в 70% спирті, вище неможна, бо разом з прополісом розчиниться віск. Лікуємо застуду, хворе горло, добре допомагає  при болях в шлунку. Прополіс природний антибіотик, краще вживати своє, натуральне, ніж давати виручку аптекам.

Як приймаєте при болях в шлунку - в якій кількості, скільки разів на день та на протязі якого часу.

1 година тому, Солнец сказав:

І, до речі, а можна детальніше про білкову складову прополісу? 

Ще раз наголошую, що я запитав не для того, щоб вести наукову дискусію. Склад прополісу можна подивитись в Інеті. До білкової його фракції входять амінокислоти, які долучаються до прополісу із рослин та слюни бджіл.

Щось нагадує формування кандидатської:hmm:

16 хвилин тому, Солнец сказав:

Як приймаєте при болях в шлунку - в якій кількості, скільки разів на день та на протязі якого часу.

Приблизно чайна ложка настойки на 50 мл води, 2 рази в день, на протязі 7- 10 днів. Замість води можна чай чи молоко, що кому довподоби.  Мій рецепт не є інструкцією до лікування, нам допомагає так, можливо іншому дозу прийдеться змінити, кожен організм індивідуальний. Багато інформації є в апітерапевтів.

6 минут назад, davolodya сказал:

Приблизно чайна ложка настойки на 50 мл води, 2 рази в день, на протязі 7- 10 днів. Замість води можна чай чи молоко, що кому довподоби.  Мій рецепт не є інструкцією до лікування, нам допомагає так, можливо іншому дозу прийдеться змінити, кожен організм індивідуальний. Багато інформації є в апітерапевтів.

Дякую. Апітерапевти є, але важніше інформація з перших рук. А концентрація 10,20 чи 30 відсотків?

2 хвилини тому, Солнец сказав:

Концентрація 10,20 чи 30 відсотків?

20%

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...