Перейти к содержанию

Автоматика в бджільництві , або потреба в розумному вулику

Денис_1993

Рекомендуемые сообщения

Всім доброго дня! 

Така справа. Я займаюся розробкою електронних пристроїв, є знайомий тримає невелику пасіку і в нього купа ідей що до автоматизації бджолярництва. 
Для мене це якось дивно звучить. Хотів би дізнатися Вашу думку чи то є сенс в цьому ? 

на приклад, вимір стандартних метрологічних атмосферних параметрів( темпреатура, вологість та інше)
вимір вібрації звуку активності бджол
вага вулика. Як на мене не зручно, бо треба під вулик тензодатчик на трерду поверхню класти та і з погодою дерево міняє свою вагу
Показник кисню 

Живлення пристрою через маленьку сонячну панель, повністью автономна. Передача данних або через мобыльну мережу, або через радіоканал 1-10км до вашого будинку в точку wi-fi і далі в мережу на додаток телефона.

Цікава думка людей які в цьому розуміються. Чи можлива перспектива такого напрямку ? 

На мій погляд є сенс тільки в електронних вагах які відправлятимуть дані на телефон.
А температура, вологість та інше ... - ну і як ваш знайомий буде реагувати на ці дані?  Збільшилися чи зменшилися ці дані, і що - які діїї він збирається робити?
Багато ідей у вашого знайомого, бо у нього невелика пасіка :-)
Як пасіка буде більша, то таких (непрактичних) ідей в нього небуде.
Пройдено на своїй шкурі. :-)

Якщо невелика кількість сімей, то може комусь би пригодився датчик, який показує нехватку меду (по звуку сімї чи чомусь іншому)  в кінці зимівлі, щоб догодувати сім'ю при потребі.

Зрозумів. Важлива вага тільки виходить. Такі пристрої дешевші в виробництві. Я так і догадувався що не треба багато вимірів робити

1 час назад, Денис_1993 сказал:

Зрозумів. Важлива вага тільки виходить. Такі пристрої дешевші в виробництві. Я так і догадувався що не треба багато вимірів робити

Деяких можливо ще навколишня температура, у кого точки не під хатою

Весною інтересно чи був мороз наприклад , ще датчик під стакан який вимірює кількість опадів на пасікі, вагу можна перевести у мм

• 6 months later...

Якось давно, морочився темою передбачання та сигналізації  виходу рою. Було актуально тоді.  Зустрічав не складну схему в публікаціях  радіолюбителів, яка відрізняла по тону жужання в якому стані сім'я, та якось сигналізувала про стан перед виходом рою. Але реалізувати тоді було складніше ніж зараз, тому не склалося)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...