Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

14 хвилин тому, Bee.P сказав:

Якийсь дурний придумав проварювати корпуса в парафіні і інші повторюють як мавпи .  Тільки про наслідки мовчать .   Для довгого служіння достатньо торці гарно пропітати пару разів хорошою оліфою чи чимось схожим .   

Це навіть не напів міра:umora:, а вже якась четверть міра:rofl:. Це як прикриватись від дощу парасолькою в якій тільки 2-3 сектора затягнуті тканиною.

Про які наслідки мовчать?

Зранку -14, в обід -12. Небо чисте, зимове сонце.

19 минут назад, yu1986ra сказал:

Про які наслідки мовчать

Кожна деревина всмоктує по різному той парафін , самий не приємний момент коли корпуса стоять літом під палючим сонцем і залишки того парафіну плавляться і руками мац і всі руки в тому лайні ;). Або так, зовні в три слоя пофарбований корпус , але дурень не вміє зробити вентиляцію норм і зимує з плівкою і корпус згниє з середини , :dntknw:.   

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

руками мац і всі руки в тому лайні 

то може прополіс не так тоді до рук пристає

14 хвилин тому, Bee.P сказав:

Кожна деревина всмоктує по різному той парафін , самий не приємний момент коли корпуса стоять літом під палючим сонцем і залишки того парафіну плавляться і руками мац і всі руки в тому лайні ;). Або так, зовні в три слоя пофарбований корпус , але дурень не вміє зробити вентиляцію норм і зимує з плівкою і корпус згниє з середини , :dntknw:.   

Фарба це тільки для фальцевих вуликів. Безфальцеві корпуса починають псуватись саме між стиками - там вода затікає і затримується. Яку вентиляцію не роби, а вода по безфальцу заходить у вулик.

Якщо варити нові корпуси, то всі вони вбирають мінімум парафіну. Трохи попрактикувавшись можна коригувати шар парафіну на деревині, він повністю сухого дерева до шару в 1 мм. За кілька років використання на сонці той шар вбирається деревиною. Якщо захисний шар більш товстий, то парафін частково стікає. Нові корпуси краще ставити вище:umora:

17 хвилин тому, gardener сказав:

то може прополіс не так тоді до рук пристає

Все там нормально прилипає:umora:. Проблема парафіну на корпусах перебільшена - він не заважає. Я навпаки стараюсь робити початково ''жирніший'' захисний шар. За кілька років він пропаде.

20 минут назад, yu1986ra сказал:

Безфальцеві корпуса починають псуватись саме між стиками -

То може простіше купити фальцеві і не морочити собі одне місце ?;):hi:

обідом -11 переважно хмарно

56 хвилин тому, Bee.P сказав:

Може, але корпус в два рази важче:umora:.

Та й безфальц трохи легше робити.

1 година тому, yu1986ra сказав:

Безфальцеві корпуса починають псуватись саме між стиками - там вода затікає і затримується.

То точно. В мене є ше батькові корпуси. їм вже років 40. то почали псуватися

1 година тому, Bee.P сказав:

Їх зле знімати

5 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Може, але корпус в два рази важче:umora:.

шо там за фальці у Вас

Обговорювали з сусідом поточну погоду. Вирішили шо буде зимно, ну а шо? зима все-таки

4 години тому, yu1986ra сказав:

Всі вулики не фарбовані і не варені? Скільки найстаршому і на скільки прогнозуєте термін експлуатації? Проблем ще не було?

Дощ, сніг і вітер фарбує їх. 3 роки наче, вони всі одного віку. Така умова, мінімум хімії у всьому. Думаю на 10 років точно вистачить. А так, по факту тільки корпуси найбільше псуються. Фарба і час коштують дорожче за новий корпус:umora: Товариш фарбує пф, то ще гірше у них стан, інший варив у парафіні....пасіку вже спродує, 500-700 корпусів...шкода, що рутовські.

Варити треба, в рази краще фарбування, але мені воно не треба.

1 годину тому, gardener сказав:

То точно. В мене є ше батькові корпуси. їм вже років 40. то почали псуватися

Їх зле знімати

шо там за фальці у Вас

Дошка ширша використовується. В мене ще є два перших рут корпуса повністю з 35 мм. З ними не приємно працювати.

55 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав:

Дощ, сніг і вітер фарбує їх. 3 роки наче, вони всі одного віку. Така умова, мінімум хімії у всьому. Думаю на 10 років точно вистачить. А так, по факту тільки корпуси найбільше псуються. Фарба і час коштують дорожче за новий корпус:umora: Товариш фарбує пф, то ще гірше у них стан, інший варив у парафіні....пасіку вже спродує, 500-700 корпусів...шкода, що рутовські.

Варити треба, в рази краще фарбування, але мені воно не треба.

То він пасіку продає не через те що варив?:rofl:

4 хвилини тому, yu1986ra сказав:

просто дарма варив, всерівно продає

4 години тому, Bee.P сказав:

Хто проварeними користувався так не напише 

14 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Південь. 2 причини. Перша це останні 5-7 років на руті неможливо нормальну кількість меду качати і сім'ї просто надто слабі 3-4-5 вуличок взиму йшли, великий відход сімей. Я думаю це все брак пилку і недостатні запаси меду у гнізді влітку.

Друга причина, війна....там вже жах.

У мене було 40-50 сімей у руті. Кожного року то відходили, то з'єднював, то одного року наробив знову відводів....і знову теж саме. Короче пустив у зиму 4-7 сімей, не пам'ятаю, треба фото дивитися:)

Корпуси з сушниною використовую під мед. Не викидати ж їх...але вже міль дала прочуханки, то треба перетопити та спродати поки є ажіотаж.

13 хвилин тому, gardener сказав:

просто дарма варив, всерівно продає

Хоч людям послужить

3 хвилини тому, Макс_Скрипник сказав:

Південь. 2 причини. Перша це останні 5-7 років на руті неможливо нормальну кількість меду качати і сім'ї просто надто слабі 3-4-5 вуличок взиму йшли, великий відход сімей. Я думаю це все брак пилку і недостатні запаси меду у гнізді влітку.

Друга причина, війна....там вже жах.

У мене було 40-50 сімей у руті. Кожного року то відходили, то з'єднював, то одного року наробив знову відводів....і знову теж саме. Короче пустив у зиму 4-7 сімей, не пам'ятаю, треба фото дивитися:)

Корпуси з сушниною використовую під мед. Не викидати ж їх...але вже міль дала прочуханки, то треба перетопити та спродати поки є ажіотаж.

На олх ажіотаж з продавців:umora:.

То в якому вулику в нього вдавалось зібрати багато меду, якщо в руті не виходило?

1 година тому, yu1986ra сказав:

На олх ажіотаж з продавців:umora:.

То в якому вулику в нього вдавалось зібрати багато меду, якщо в руті не виходило?

Все правильно є пропозиції з продажу значить бізнес крутиться. Насправді бджільництво розвивається, багато господарств збільшкють кількість сімей...з медом трохи не пропорціно виходить:(  нармального інвентаря під мої задачі на олх не купити, його не продають, бо затребуване. А медогонки радянські не треба нікому.

Раніше з пасіки качав від 20т.

18 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав:

Все правильно є пропозиції з продажу значить бізнес крутиться. Насправді бджільництво розвивається, багато господарств збільшкють кількість сімей...з медом трохи не пропорціно виходить:(  нармального інвентаря під мої задачі на олх не купити, його не продають, бо затребуване. А медогонки радянські не треба нікому.

Раніше з пасіки качав від 20т.

Є пропозиції на продаж цілих корпусних, кочових, пасік, господарств, бізнесів - все це південь

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Є пропозиції на продаж цілих корпусних, кочових, пасік, господарств, бізнесів - все це південь

Це ясно, вулики, рамки б в купляти дуже небезпечно для крупних пасік.

Я ось періодично шукаю медогонку на 8 або 16р. Дадан...а їх не має ніде. Була одна давно на 16р. та, щось там у мене не виходило.

Щось мені радіалки на 145мм не зайшла. Мені дуже подобається в користуванні автомат під дадан 8р. Для лінії поки не має грошей на неї, на цех...та і землі Гектар у Карпатах то космічні гроші, я ж не льовочкін.

По погоді сніг і морози піши на другу пасіку у Запоріжжі, сніг добре насипало і мороз на 18:00 -10°С. Зима всюди нас дістане.

11 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав:

Це ясно, вулики, рамки б в купляти дуже небезпечно для крупних пасік.

Я ось періодично шукаю медогонку на 8 або 16р. Дадан...а їх не має ніде. Була одна давно на 16р. та, щось там у мене не виходило.

Щось мені радіалки на 145мм не зайшла. Мені дуже подобається в користуванні автомат під дадан 8р. Для лінії поки не має грошей на неї, на цех...та і землі Гектар у Карпатах то космічні гроші, я ж не льовочкін.

По погоді сніг і морози піши на другу пасіку у Запоріжжі, сніг добре насипало і мороз на 18:00 -10°С. Зима всюди нас дістане.

То треба у фейсбук шукати, там швидше знайдеш:IMHO:.

В мене бістар аатомат 6 дадана або 42 радіально рут. В радіалці один +, то більш стала робота. Став різати, то ріжеш 42 рамки (або поки ніж не охолоне), а не 12 р на 145. Так само з завантаженням-вивантаженням. Менше підходів до медогонки. Ніби менше втомлюєшся. Але завантаження/розвантаження в касети значно простіше і швидше.

По швидкості відкачки меду значно виграє радіальний режим рут рамки. 145 радіально не сильно відрізняється від 6 касет дадан.

Брат купував медогонку, то я йому рекомендував саме касетну на 8 і більше рам. Але він, олух, не послухав і взяв бістар 6 касет без радіалки.

В кого нема рут рамок то краще брати касетну 8 і більше рам дадан:IMHO:

2 години тому, yu1986ra сказав:

То треба у фейсбук шукати, там швидше знайдеш:IMHO:.

В мене бістар аатомат 6 дадана або 42 радіально рут. В радіалці один +, то більш стала робота. Став різати, то ріжеш 42 рамки (або поки ніж не охолоне), а не 12 р на 145. Так само з завантаженням-вивантаженням. Менше підходів до медогонки. Ніби менше втомлюєшся. Але завантаження/розвантаження в касети значно простіше і швидше.

По швидкості відкачки меду значно виграє радіальний режим рут рамки. 145 радіально не сильно відрізняється від 6 касет дадан.

Брат купував медогонку, то я йому рекомендував саме касетну на 8 і більше рам. Але він, олух, не послухав і взяв бістар 6 касет без радіалки.

В кого нема рут рамок то краще брати касетну 8 і більше рам дадан:IMHO:

У мене 8р. Дадан автомат від авв-100 вже 6 років. Мені подобається, вона швидше качає 145мм ніж радіалка на 75 рамок(качали сонях). Але мало 8р., хочу ще одну 8р. або 16р. 

На пасіці для туристів електрична лисонь на 4р.,  це просто шлак.

3 хвилини тому, Макс_Скрипник сказав:

У мене 8р. Дадан автомат від авв-100 вже 6 років. Мені подобається, вона швидше качає 145мм ніж радіалка на 75 рамок(качали сонях). Але мало 8р., хочу ще одну 8р. або 16р. 

На пасіці для туристів електрична лисонь на 4р.,  це просто шлак.

Дві медогонки займуть в три рази більше місця ніж одна:IMHO:.

А програма на скільки хв на радіалці?

В мене на радіалці заводська програма на 14 хв., а на хорді 4 хв, то як раз одне на друге виходить.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...