Atpol Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 Доброго дня шановні пасічники потрібна ваша допомога. Придбав 20.05.21 бджолопакет, бджоли ліквідували матку та заклали маточники. Щоб не втрачати час, було прийнято рішення придбати плідну матку. Перед підсадкою нової матки, ліквідував усі маточники, та поклав поверх рамок кліточку з маткою, попередньо бджіл випустив які були у ній. Процес переселення тривав 3 доби, але вони і її не прийняли. Засіву немає, маточники не закладають, адже немає з чого. З моменту отримання бджолопакету минуло 3 тижні, поки що сім'я не стала трутівкою, ознак не було виявлено. Чи є сенс далі намагатися врятувати цих комах? Потрібні дієві поради, дякую. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 21 минуту назад, Atpol сказал: Доброго дня шановні пасічники потрібна ваша допомога. Придбав 20.05.21 бджолопакет, бджоли ліквідували матку та заклали маточники. Щоб не втрачати час, було прийнято рішення придбати плідну матку. Перед підсадкою нової матки, ліквідував усі маточники, та поклав поверх рамок кліточку з маткою, попередньо бджіл випустив які були у ній. Процес переселення тривав 3 доби, але вони і її не прийняли. Засіву немає, маточники не закладають, адже немає з чого. З моменту отримання бджолопакету минуло 3 тижні, поки що сім'я не стала трутівкою, ознак не було виявлено. Чи є сенс далі намагатися врятувати цих комах? Потрібні дієві поради, дякую. Столовая ложка крепкой самогонки на стакан воды и в "Росинку". Обрызгать все рамки и матку в том числе(матка в клеточке). Через день процедуру повторить и выпустить матку. Через 10-15мин. проверить прием матки. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atpol Posted June 11, 2021 Author Share Posted June 11, 2021 20 часов назад, шаруда сказал: Столовая ложка крепкой самогонки на стакан воды и в "Росинку". Обрызгать все рамки и матку в том числе(матка в клеточке). Через день процедуру повторить и выпустить матку. Через 10-15мин. проверить прием матки. Дякую за пораду. Я так розумію, це старий добрий дідівський метод. А як діяти, якщо через 10-15 хвилин поведінка бджіл буде вказувати на те, що вони не приймають нову матку? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted June 11, 2021 Share Posted June 11, 2021 3 часа назад, Atpol сказал: Дякую за пораду. Я так розумію, це старий добрий дідівський метод. А як діяти, якщо через 10-15 хвилин поведінка бджіл буде вказувати на те, що вони не приймають нову матку? Матку обратно в клеточку и опять обработать вместе с маткой. Как правило через сутки все нормально. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts