Перейти к содержанию

МУЗЕЙ БДЖІЛЬНИЦТВА


Биолог

Рекомендуемые сообщения

Шановні бджолярі!

       У музеї бджільництва імені Л.І. Боднарчука при Національному науковому центрі «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» трапилася аварія.  Обвалився дах у одному з приміщень музею, площею 250 кв. м. Зберігається загроза руйнування і прилеглих залів, а в них крім експонатів, знаходяться і діорами, які розібрати та винести можливості немає.  Усі експонати із зруйнованої частини музею перенесені у інші приміщення, але підвищена вологість та відсутність опалення не дають змоги повністю просушити експонати. Співробітники музею зробили усе що було в змозі. Однак, зараз головне  завдання, зробити накриття якнайшвидше, аби зберегти від руйнування та просушити конструктивні елементи приміщень.   

      Оскільки ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» не має ні коштів ні матеріалів для відновлення даху та ремонту приміщення, ми звернулися до Національної академії аграрних наук, Спілки пасічників України, асоціації «Укрбджолопром» та інших громадських організацій, до районної адміністрації за допомогою.   Звертаємося ми і до вас, простих бджолярів і всіх небайдужих. Можливо завдяки саме вашій допомозі нам вдасться врятувати та відбудувати Музей бджільництва.  Розуміємо, що зараз усі переживають важкі часи, але не віриться, що ми не зможемо зберегти те що вже маємо.

     Якщо Ви згодні допомогти, просимо перераховувати кошти на благодійний рахунок:

      Отримувач:  ННЦ «Інститут бджільництва ім. П.І. Прокоповича»

      КОД ЄДРПОУ :  03079829

      в ДКСУ м.Києва,  МФО  820172 ,        р/р 31252379112930

Призначення платежу: благодійний внесок на ремонт приміщення музею

Для довідки

        Ми неодноразово писали про те як важко Музей бджільництва створювався. Скільки сил вклав у створення його засновник і перший директор Інституту бджільництва Боднарчук Леонід Іванович. У своїх спогадах Він писав: «Враховуючи, що пасічники особливі люди, це архіваріуси, які зберігають усякі вирізки з газет на бджільничу тему, роблять підшивки журналів, являються дослідниками і винахідниками, я вважав за необхідне, створити музей бджільництва. Музей такий створено і це вперше за всі роки Радянської влади і Незалежної України».

          Музей бджільництва було відкрито у 1990 році при Інституті бджільництва імені П.І. Прокоповича. Музей покликаний зберегти історичне минуле та пропагувати сучасні технології виробництва продукції галузі.  Він відіграє роль школи патріотичного виховання, є багатим джерелом пізнання історії національного бджільництва, впливу на матеріальну і духовну культури.

Експозиція музею становить понад 2000 експонатів.

         За роки функціонування музей відвідало багато тисяч чоловік: це бджолярі за фахом та аматори, студенти вузів, середніх навчальних закладів, учні шкіл, гімназій Києва та областей України. В музеї побували делегації фахівців ряду країн світу: США, Канади, Росії, Англії, Німеччини, Греції, Югославії, Болгарії, Словаччини, Австрії, Швеції, Кореї, Китаю, делегати конгресів “Апіславія” та “Апімондія”, учасники з’їздів пасічників України, конференцій, симпозіумів.

        За словами Президента всесвітньої бджолярської організації АПІМОНДІЯ  Жиля Ратія  -   ні одна країна світу не має такого музею: по кількості представлених експонатів, належному оформленню зібраних матеріалів та подачі інформації про історію бджільництва України. Це найяскравіше та найбагатше зібрання, що відображає історію бджільництва, винахідливий розум українських бджолярів.

      Цей музей є гордістю України.

       

  

 

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...