гигиги Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Хтось знає італійську? Було б цікаво почитати, бажано не з гугла http://www.starsrl.it/utilizzo-dellozono-nel-trattamento-delle-tarme-della-cera-e-della-varroasi-2/ Виробник пропонує "озонатор", прилад, що виробляє з кисня (oxygen) озон під дією ультрафіолету, як я розумію, а потім озон знову стає киснем. Озон використовується для лікування і оздоровлення бджіл. Позбавляє від вароа, гнильців, ноземи, вірусів та іншої патогенної мікрофлори у вулику (і корисне теж вбиває?). Вароа гине протягом кількох годин на всіх стадіях розвитку. За (не перевіреною) інформацією з американського бджолиного форума, цього року оброблено 50 тис. сімей в Італії, які почуваються добре. Рекомендована кількість обробок - 4 протягом сезона. Прилад отримав міжнародний патент, в тому числі для лікування бджіл. Розрахований на 10 тис. годин роботи. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Можно использовать яндекс переводчик основной смысл понятен. Например для чего нужен аппарат: Применение нашего оборудования и технологических процессов в защите соты позволяет получить:Исчезновения всего из плесени, которые образуются на поверхности при повышенной влажности в комнате;Исчезновение запахов (часто плохо пахнущие или едкие);Ни развития болезни на соты, хранится (см. фото), а те, что хранятся за рубежом, имеют значительных повреждений, от заражения молью воска;Исчезновение насекомых, мух, комаров ;Общие условия окружающей среды более здоровым;Экономия лекарства и яды, используемые в настоящее время;Мед, здоровые, не загрязненные, наркотики и яды.иОборудование, специально разработанным для лечения varroasis и других насекомых-позволяет дезинфицировать улей с пчелами внутри одного и того же. Процедуры и системы, тщательно протестирован, и позволило уничтожить варроа на api, не причинив никакого вреда api ne в люки и королева пчел. С помощью нашей системы вы можете, следовательно, сделать лечение не только в периоды высшего развития Варроа, но в любое время года , так как озон не загрязняет гребень и не производит ущерба никакого вреда api и выводков. Кроме того, дезинфицирует ульи, улучшая условия среды, в которых пчелы работают. Таким образом, можно утверждать, что с помощью нашей системы вы получите:Удаление Варроа и других инфекций в улей;Экономия препаратов и химических веществ;Api более здоровыми и сильными;Повышение производства меда и его качества. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЖекаNL Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Я так понял это обрабатывают улья рамки и всё остальное без пчёл))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
гигиги Posted December 13, 2015 Author Share Posted December 13, 2015 Можно использовать яндекс переводчик основной смысл понятен. Например для чего нужен аппарат: Яндекс - справді нормально.Я так понял это обрабатывают улья рамки и всё остальное без пчёл)))Ні, з бджолами. Перший раз в кінці сезона. 2 - на початку сезона "при появі трутнів", 3 - кінець весни-літо, 4- при головному взятку. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Посмотреть бы одним глазком схему. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Свирид Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Посмотреть бы одним глазком схему. Пожалуйста, смотрите и схему и сам озонатор. Много лет назад такое устройство для озонирования воды я сконструировал из подручных материалов. Скажу больше,- уверовав в универсальные целебные свойства озона, проводил опыты на своих семьях.В итоге,- подопытные клещи, помещенные в коробочку, через которую продувался озон не подохли, а подопытные семьи ничем не отличались от контрольных.Но, если есть желание,- нужно пробовать. А вдруг получится? 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Озон в неконтрольованих кількостях дуже шкідлива речовина, тому не маючи змоги виміряти його кількість, можна нашкодити не тільки бджолам, а й собі також 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
гигиги Posted December 14, 2015 Author Share Posted December 14, 2015 Технічні питання невідомі. В загальному: обробляють через отвір 42 мм в стелі чи дашку вулика. Один пристрій може обслуговувати відразу п'ять вуликів протягом 20 хв., тобто кожна сім'я "під озоном" знаходиться 20 хв. Коштує - 4250 євро, оптом - 3400. Стверджують, що ця штука повинна змінити бджільництво. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Свирид Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Досвідчені сомельє стверджують,- якщо хочеш взнати смак вина, не обов’язково випивати всю пляшку.Я до того, що перш ніж викласти не зовсім кишенькові кошти, краще змайструвати озонатор по вищевказаному зразку та випробувати його на одному вулику. Адже, діючою речовиною, навіть в заморському пристрої, є газ ОЗОН.В моєму випадку газ закачувався через льоток цілий день годин з 8. Не зважаючи на це, мені видалось, що якби я відпустив піддослідних кліщів на волю у вулик, то вони померли б своєю смертю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
гигиги Posted December 14, 2015 Author Share Posted December 14, 2015 Досвідчені сомельє стверджують,- якщо хочеш взнати смак вина, не обов’язково випивати всю пляшку.Я до того, що перш ніж викласти не зовсім кишенькові кошти, краще змайструвати озонатор по вищевказаному зразку та випробувати його на одному вулику. Адже, діючою речовиною, навіть в заморському пристрої, є газ ОЗОН.В моєму випадку газ закачувався через льоток цілий день годин з 8. Не зважаючи на це, мені видалось, що якби я відпустив піддослідних кліщів на волю у вулик, то вони померли б своєю смертю. Кошти справді чималі, зважаючи на економічну ситуацію в країні. Можливо тому в нас і не рекламують цю штуку. Я не зовсім впевнений, що в тому девайсі використовується такий принцип, як у вас. Можливо ви помилилися з дозою, хоча треба визнати - це креативно. Подібні експерименти відбуваються в Новій Зеландії і Бразилії. Дописувач з Бразилії сказав, що від озону кліщ дохне, хоча для них кліщ не є першочерговою проблемою. Дописувач з Нової Зеландії сказав, що важливе значення має вологість повітря. Якщо це справді так, як обіцяють, то ми в будь-якому разі ще почуємо про це. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Те, що в розвинутих країнах вода давно не хлорується, а очищається озоном то факт, який свідчить, що озон справді згубно діє на патогенну мікрофлору. Трішки звільнюсь і обов'язково зберу озонатор для проби. Гнилець і мішотчатий розплод в цьому сезоні в тренді, чув від багатьох бджолярів. А можливо простіше буде купить, ціна на сьгододні більш ніж прийнятна 750 - 2500 грн, єдине хто зна скільки ті озонатори китайськи виробляють озону. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 10 часов назад, Seos сказал: ...Трішки звільнюсь і обов'язково зберу озонатор для проби. ... ...А можливо простіше буде купить, ... Дід Василь (Василь Олексійович Соломка) продає готові рамки озонатори для вуликів та інвентаря. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksenya Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 13 минуты назад, Solo сказал: Дід Василь (Василь Олексійович Соломка) продає готові рамки озонатори для вуликів та інвентаря. і ціна навіть не 10 часов назад, Seos сказал: 750 - 2500 грн, В усякому разі була минулого року. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 @Ksenya Підкажіть як зв'язатись дідом Василем? Ви особисто пробували користуватись тими рамками? Я вчора виділив трохи часу і перечитав і передивився значний о'бєм матеріалу стосовно озонаторів, то можна впевнено сказать що частина того що є на ринку точно не озонують повітря. Хоча враховуючи минулий фах діда Василя, думаю його пристрої мають працювать. @Solo Чи може Ви підкажите як зв'затись з дідом Василем? Ви часом не випробовували ці рамки, який від них ефект? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Дідової рамки в мене немає, просто знаю що він таке продає. Що-до того як зв'язатися з Дідом, ось посилання на його сторінку на цьому форумі: http://tochok.info/profile/483-didvasil/ . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksenya Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 10 часов назад, Seos сказал: @Ksenya Підкажіть як зв'язатись дідом Василем? Ви особисто пробували користуватись тими рамками? Оголошення про продаж дезінфекторів (озон+ультрафіолет) є в журналі "Бджолярський круг", там же є і контакти. Користуюсь вже два сезони, поки зауважень немає. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Только что, Ksenya сказал: Користуюсь вже два сезони, поки зауважень немає. А результати користування? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 1 час назад, Ksenya сказал: Користуюсь вже два сезони, поки зауважень немає. А стосовно результативності як? Які позитивні результати спостерігали? Рамка ставиться в сім'ю чи просто дезеінфікує рамки та вулик? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksenya Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Бактерицидна дія дезинфектора зумовлена ультрафіолетовим випромінюванням, озон, який створюється від іонізації повітря, дає додатковий знезаражувальний ефект. В сім’ю не ставила, так як випромінювання шкідливе для людини, то, думаю, для бджіл також. Дезинфікую вулики, рамки, те, що раніше обпалювала . Щодо результативності, то, дякувати Богу, серйозних проблем на пасіці не було, та й зараз немає. Стільники, які стояли в сім’ї з аскосферозом (звичайно, без крейдяних лялечок) обробляла і використовувала далі. Минулося без наслідків. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 10 минут назад, Ksenya сказал: Дезинфікую вулики, рамки, те, що раніше обпалювала . Щодо результативності, то, дякувати Богу, серйозних проблем на пасіці не було, та й зараз немає. Стільники, які стояли в сім’ї з аскосферозом (звичайно, без крейдяних лялечок) обробляла і використовувала далі. Це добре, тільки хочу спробувать інше. Прилад має протягом 20-30 хв створювать у вулику, чи нагнітать туди озон. На людину озон в приміщенні в розумних межах зумовлює лікувальний єфект. Впринципі вже знайшов кілька схем приладів для створення озону. Більше схиляюсь до того, щоб створить його власними руками, а то хто зна що ті китайці там наваяли. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Дата публикации: 7.1.2015 Применение озонаторов в пчеловодстве в период весеннего наращивания пчелиных семей В пчеловодстве в эпоху рыночной экономики основным фактором конкурентоспособности является сила пчелиных семей. Следовательно, ускорение весеннего развития, посредствам стимуляции роста пчелосемей, профилактики и лечения болезней пчел является основной задачей. Анализ способов стимуляции развития, профилактики и лечения болезней пчел, приводит к выводу, что для достижения решения поставленных задач приемлема обработка пчелиных семей озоном. В Кубанском государственном аграрном университете производится разработка электроозонаторов и применение их в пчеловодстве для стимуляции весеннего развития пчелиных семей, лечения болезней пчел, дезинфекции и дезинсекции пчелоинвентаря и соторамок. Озон является одним из самых мощных окислителей, и способен быстро разлагаться, что подтверждает его экологическую чистоту, как действующего химического вещества. При малых концентрациях озон оказывает положительное влияния на факторы развития и продуктивности пчелиных семей, следующим образом: 1. Снижает концентрацию болезнетворных микроорганизмов; 2. Снижает влажность внутреульевого воздуха; 3. Незначительно повышает температуру; 4. Улучшает газовый состав внутреульевого воздуха. >>>>>>>>http://www.pchelovod.info/index.php?s=4029c45da057822d0e99135ce7e82542&showtopic=556&pid=1789623&mode=threaded&show=&st=&#entry1789623 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бист Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 У минулому сезоні користувався лампою для дезінфекції приміщень у лікарнях для обробки рамок і вуликів. На бджол і ос не впливає. А от на розплод і матку мабуть має впливати . Я при огляді обприскую рамки і бджіл свіжим католітом ("мертва вода"). Поки що... тьфу,тьфу! А лампою буду обробляти приміщення і реманент на прикінці сезону. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksenya Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 31 минуту назад, Seos сказал: Прилад має протягом 20-30 хв створювать у вулику, чи нагнітать туди озон. Тоді вам цей прилад не зовсім підходить (вірніше, зовсім не підходить). Удачі Вам у створенні власного озонатора, думаю, у Вас одержиться. По собі знаю, якщо є бажання щось створити, то знайдуться й можливості. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 У минулому сезоні користувався лампою для дезінфекції приміщень у лікарнях для обробки рамок і вуликів. Лампа випромінює ультрафілетові промені, а озон - це газ, утворюється при високовольтних електричних розрядах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts