Анатолий Крутий Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Як краще прищепити аличу на підщепу пуміселект? Маю запитання. Прищепив весною 2015 року з десяток черенкув аличі сорту Кубанська комета на підщепу пуміселект, але жодне щеплення не вдалося чомусь. Але щеплені живці аличі з тієї ж партії добре прижилися на підщепі „дикої” невеликої аличі. Це значить, що живці для щеплення були якісні. Якісною була і пдщепа пуміселект, бо гарно сформувалися маточні кущі на цих же саджанцях пуміселекта за сезон. Щеплював в обох випадках методом покращого копулювання з язичком. Чому щеплення на пуміселекті не вдалися, причому жодне з десятка? Може на пуміселект потрібно робити тільки окуліровку? Просто запитую для того, щоб даремно в наступному сезоні не мучитись. Хочу повторити щеплення аличі на пуміселект в наступному сезоні. Що порадите? І ще про одне хочу запитати. А як правильно робити щеплення на пуміселект абрикоса та персика? Мабуть робити окуліровку? А може можна щепити методом покращеної копуліровки рано навесні? Чи може потрібно робити зимове щеплення і яким способом? Може так поступити і з прищепленням на пуміселект аличі? Як краще поступити з підщепою пуміселект у випадках щеплення на неї аличі, персика, абрикоса? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skif Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 на нашій території росте кілька цікавих видів аличі. Якщо кому треба можу заготовити черенки, але тільки після літа, бо треба по плодах глянути що де) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts