doctor Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Маю проблему. Мможливо запитання не в тему ,але: на пасіці залишилось біля 30 рамок на 300мм. з минулорічним медом .пробував згодувати його поставивши рамки над гніздом і залишивши невеличку щілину в поліетилені ,що заміняє холстину ефекту немає. Пасіка переведена на на рамку 145.Вулики Паливоди. Суть питання : куди помістити рамки,щоб бджоли вибрали мед? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ракетин Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 куди помістити рамки,щоб бджоли вибрали мед? ? Распечатать и между расплодом. Нектар пошел... По другому не получится Link to comment Share on other sites More sharing options...
IGORKIR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 По другому не получится ? Добре забирають якщо поставити у високе дно(в мене в ньому є дверці) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Дождаться безвзяточного периода, и тогда скормить, для пчел это будет лучше. Главное сохраните рамки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skif Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 придивіться чи цукор не перетворився у рамках на кристалики. я більшість таких своїх викачав і передав на вторинну переробку Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rad Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Знаю что это порицаемо, но негодные рамки с прошлогодним медом сушу открытым способом, просто отношу к водопою и оставляю в ящике на 2-3 дня, если вижу много плотно севшего меда, то вскрываю и сбрызгиваю водой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ам@тор Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 трохи вже запізно (є набриск) а місяць назад такі рамки ставив наподалік вуликів все зачищали досуха. Тепер чужі бджоли годувати + злодійок приманювати нехочу! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolyan Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 трохи вже запізно (є набриск) а місяць назад такі рамки ставив наподалік вуликів все зачищали досуха. Тепер чужі бджоли годувати + злодійок приманювати нехочу! Я віддаю такі в період без взятку і в дощові дні за заставну(відкриваю та скроплюю водою). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ам@тор Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Я віддаю такі в період без взятку і в дощові дні за заставну(відкриваю та скроплюю водою). Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Posted May 3, 2015 Author Share Posted May 3, 2015 придивіться чи цукор не перетворився у рамках на кристалики. я більшість таких своїх викачав і передав на вторинну переробку в рамках частково мед, частково сироп,який давав з осені. Думаю, скористаюсь порадою про роздачу в безвзятковий період під гніздо. , єдине,що прийдеться зробити -роділити рамки на 300 на дві половини ,аби зайшли в корпуса на 145. дякую всім за поради. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IGORKIR Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 роділити рамки на 300 на дві половини ,аби зайшли в корпуса на 145. ? Я 300 кладу лежачи на фанерці Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Posted May 6, 2015 Author Share Posted May 6, 2015 роділити рамки на 300 на дві половини ,аби зайшли в корпуса на 145. ? Я 300 кладу лежачи на фанерці лежачи на фанері це як???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IGORKIR Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 лежачи на фанері це як???? ? Фанера лежить на дні,а на фанері рамка .Якщо нема розділювачів Гофмана,то треба ще дві планки під рамку Link to comment Share on other sites More sharing options...
staslife7 Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 рамки на 300 на дві половини ,аби зайшли в корпуса на 145. ? А не простіше буде, під низ, 145+145=влазить 300??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.