Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 069

Бджоли вбили пінгвінів


ромео

292 просмотра

Бджоли закусали до смерті 63 червонокнижних пінгвіна

21.09.2021
Бджоли закусали до смерті 63 червонокнижних пінгвіна
  •  
  •  
  •  

Десятки африканських пінгвінів, що належать до виду, що знаходиться під загрозою зникнення, загинули від бджолиних укусів поблизу від Кейптауна. За словами захисників рідкісних птахів, це небувалий випадок.

Рій бджіл вбив 63 африканських пінгвіна, що знаходяться під загрозою зникнення, на пляжі недалеко від Кейптауна. Тушки рідкісних птахів знайшли на пляжі з множинними укусами бджіл, але без інших тілесних ушкоджень. Розтин показав, що бджоли жалили птахів навколо очей.

Як пояснили експерти, потривожені бджоли зазвичай починають атакувати і жалити інших тварин в очі і інші м'які тканини. Оскільки пінгвіни не можуть швидко пересуватися, то їм не вдається врятуватися втечею.

«Це рідкісне явище. Ми не очікуємо, що це буде відбуватися часто, це випадковість », - сказав ветеринар Девід Робертс.

Фахівець, який працює в Південноафриканському фонді охорони прибережних птахів, сказав, що на місці події також виявили мертвих бджіл.

Африканські пінгвіни відрізняються своїм маленьким розміром і живуть на узбережжі і на островах ПАР і Намібії, хоча деякі з них були помічені в Габоні. Кожен птах має унікальний візерунок з чорних плям на білих грудках.

При цьому ще на початку ХХ століття в природі їх налічувалося не менше 1,5 млн особин. Але зараз, за останніми підрахунками, залишилося лише близько 2% від цієї популяції - приблизно 13,3 тис. Пар в Південній Африці і ще близько 5,5 тис. В Намібії. Африканські пінгвіни внесені до Міжнародної червоної книги як вид, якому загрожує вимирання.

Міжнародний союз охорони природи заявляє, що їх популяція швидко скорочується в основному через комерційне рибальство і «коливання навколишнього середовища»

https://kurs.com.ua/ua/novost/553712-pcheli-zakusali-do-smerti-63-krasnoknizhnih-pingvina?source=ukrnet

  • Здивований 1
  • Сумно 1

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...