Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотр
    178 071

Попит на мед падатиме


ромео

746 просмотров

Попит на мед в Україні падатиме, миттєвого відновлення цін не варто чекати

 Кві 10, 2020
 

Після затяжного коронавірусного карантину в українців значно поменшає грошей, що вплине і на ціни, і на попит, позаяк мед – не продукт першої необхідності. Таку думку висловив член правління Асоціації переробників та експортерів меду Едуард Кричфалушій.

“Попит домогосподарств в короткотерміновому відновлювальному від пандемії періоді знизиться – мед не є продуктом першої необхідності домогосподарств, падіння доходів призведе до зменшення споживання товарів і послуг не першої необхідності.

В першу чергу домогосподарства будуть закривати базові потреби відкладені через пандемію. Попит індустрії вже знизився – ми вже маємо зниження замовлень індустральних покупців через падіння продажу кондитерських, косметичних та фармацевтичних товарів.

Відновлення сталого попиту буде далеко не миттєвим і вихід на попередні об’єми буде сильно залежати від вирішення загальної економічної ситуації в основних країнах споживачах цих товарів та відновленні логістичних ланцюжків”, –   пише на своїй сторінці у Facebook Едуард Кричфалушій.


Що можна порадити виробнику на початку нового сезону, на що звернути увагу і що прорахувати:

– оптимізація витрат та чіткий прорахунок собівартості; конкуренція за покупця буде жорстка і можливості бути гнучким дозволять бути конкурентним і не втратити ринок збуту;

– планування виробництва згідно прогнозу попиту. Дайте відповідь на питання: який мій план дій якщо попит буде відсутній взагалі, або він малий або помірний? І які наслідки і що я буду робити з медом у кожному з цих сценаріїв;

– критично подивитись на якість свого меду. За низького попиту покупець буде вибирати кращий товар: з вологістю в межах норми; з хорошими показниками зрілості та натуральності. Може зробити менше та якісніше і гарантовано отримати збут?

– простежуваність виробництва: питання фальсифікації стає наріжним у перемовинах з покупцями, треба постійно доказувати, що мед вироблено в Україні на зареєстрованих потужностях і він не походить з цукру та/або Китаю. Зареєстрована потужність це 100% аргумент.

Я дуже хочу щоб все це не відбувалось, або було навпаки. Але коли ми будемо готові до поганого сценарію то хороший сценарій ми зустрінемо і легко переживемо”, – зазначає Едуард Кричфалушій.

 

https://www.seeds.org.ua/popit-na-med-v-ukraїni-padatime-mittyevogo-vidnovlennya-cin-ne-varto-chekati/

12 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

До речі раджу зайти на Фейсбук цього "експерта" і почитати коментарі. Намальовується цікава суперечка...

Ось відповідь Т.Васильківської...

Татьяна Василькивская
Татьяна Василькивская Нема медової галузі, а є галузь бджільництва. Це спілька біда цих торгашів,що не мають жодного поняття про галузь бджільництва, про тяжку і самовіддану працю бджоляра з бджолою і просто намагаються замінити галузь бджільництва придуманою медовою галуззю... та ще й . бігом стають "експертами" і "мудрствують лукаво" що тим бджолярам робити, аби вони подешевше мед торгашам здавали. Залишіть свої "поради виробнику" при собі. Виробник - бджоляр знає що робити і як, і меди його є натуральними і високоякісними. Наведіть порядок у своїх торгашських амбарах. Бджолярі сьогодні вже добре розуміють ринок і вимоги ринку і невдовзі будуть повноправними операторами ринків національного і міжнародного. Тотальне нерозуміння торгашами справжніх проблем у бджільницькій галузі має однак позитивну сторону - розумнішають виробники- бджолярі. Вже не так легко буде торгашам "добути" національний мед за позорно низькими цінами . Залишиться їм завозити "чужі " меди з параметрами нижчими від національних медів , благо Наказ 330 для себе "просунули", їх змішувати і такий мікс під назвою тіпа "мед" продавати. Але ринок збуту буде для них звужуватися аж до межі продажу китайського сиропу......От так. Такий прогноз Вам як видається, торгаші? Не розуміючи галузь бджільництва - не лізьте до бджолярів. Дайте їм спокій від своїх порад. Вони - бджолярі- зараз всі у полі, щодня доглядаючи кожну бджолу і реагуючи на кожний градус температури повітря , на кожний політ бджіл... А Ви що тут "мудрствуєте"?. Забувайте по-трохи за копійчаний український мед.... забувайте!

 

  • Eduard Krychfalushii
    Eduard Krychfalushii Tetyana Vasylkivska і я про то же...!
    Скрыть комментарий или пожаловаться на него
     
  • Татьяна Василькивская
    Татьяна Василькивская Eduard Krychfalushii Не лукавте. Вся Ваша ненависть до українського бджоляра проявилася у проекті "Стоп.Фальсифікат. Мед". І Ви входите до кагорти тих торговців, які не мають за мету розвивати бджільництво і бджоляра, а лише отримати від нього за найнижчою ціною мед. Це хибний шлях. Ви кинули виклик бджолярам , що їх мед - фальсифікований, а тепер даєте їм поради? Серьозно? . Можете бути певні - Ви спиляли гілку на якій давно і зручно сиділи... Час покаже це наочно.
     
  • Viktor Ivanchenko
    Viktor Ivanchenko Tetyana Vasylkivska, скільки желчі, заздрощів і ненависті в Ваших словах. Ви, як отой Ляшко, формуєте свій імідж на виливані бруду і брехні. Сумно і прикро.

 

 
Ссылка на комментарий
31 хвилину тому, VВиталий сказав:

І так нехоче, мабуть треба міняти комп.Старенький вже - 12 років.

новий комп - це 3 бджолосім'ї, можна проаптдейти за ціною пакета і поставити проц 4 ядра

мабуть, ще ХР вінда

Ссылка на комментарий

Цитата: -треба постійно доказувати, що мед вироблено в Україні на зареєстрованих потужностях і він не походить з цукру та/або Китаю. Зареєстрована потужність це 100% аргумент.

Ось мене цікавить: - як, наприклад, реєстрація потужностей моєї пасіки може дати гарантію, що я не фальсифікую мед?

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...