Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 069

Пасічник Черкащини отримує в середньому 5-6 тис. грн.


ромео

378 просмотров

Середній рівень зарплати пасічника на Черкащині становить 5-6 тисяч гривень

date.png серпня 19, 2019
%D0%B1%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D1%

З початку поточного року від роботодавців Черкащини надійшло 24 вакансії пасічників, які за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовані. Середня тривалість укомплектування поданих вакансій становила два календарні дні, пише Економіка сьогодення.

У переважній більшості вакансії надходили від сільськогосподарського ТОВ ім. Гришка, ТОВ «МЕЙК АГРО», ТОВ «АФ» НАСІННЯ-2014», ТОВ «ФЕНДТ АГРО СЕРВІС», СВГК ЦИБУЛІВСЬКИЙ, ФГ «Крутий Яр», ФГ «Лани України», ФГ «Хорста» приватних підприємців Лялько Володимира та інших.

Що стосується громадян, які шукали роботу за цією професією, то таких за цей період було 37 осіб. Нині на обліку служби зайнятості перебуває 9 безробітних.

Професія пасічника дуже давня. Зародилася вона задовго до нашої ери й поступово еволюціонувала від простого полювання за медом та воском до сучасного рамкового бджільництва. Ця професія також не менш складна і відповідальна, ніж інші професії, перш за все це нелегка висококваліфікована праця. У роботі з бджолами пасічник до тонкощів вивчає біологію бджолиної родини, бджолярський інвентар та будівлі, медоносні ресурси з основами агрономії, утримання бджіл з основами селекції, технологію отримання та переробки продуктів бджільництва, столярну справу тощо.

Робота пасічника має багато особливостей. Щоб розводити бджіл, потрібно навчитися поводитися з ними, бути в курсі сучасних технологій бджільництва, уміти вираховувати закономірності між кількістю бджіл на пасіці та квітів у полі, між порою року і середньою сезонною температурою.

Стати пасічником може кожний охочий. В Україні є навчальні заклади, які готують таких спеціалістів, зокрема на Полтавщині, Вінничинні тощо. Та частіше здобувають цю професію спадково від батька та діда.

Рівень заробітної плати пасічника в середньому становить 5-6 тис. грн. Про це інформують у відділі інформаційної роботи Черкаського обласного центру зайнятості.

  • Подобається 1

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...