Маркіян Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 23 часа назад, Wladimir_K сказал: Дивує підхід, обробляю всього 1 раз починаючи з середини серпня і до перших чисел вересня. Варостоп ефективніший і діючі речовини інші. У варостопі флуметрин 3,6, а варотомі флувалінат 80. Може незрозуміло написав. Обробляю весною також один раз. Мав на увазі, що використовую пластини три і більше разів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BVL_Studio Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Сегодня поставил в каждый улик по 2 пластины байварола Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шулянский Александр Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Обробка хім препаратами весною буде шкідлива не тільки бджолам але й нам самим цілий сезон дихати. Маю дуже хорошу книгу в якій описано багато способів бородьби з кліщем вароа , книга називається енциклопедія пасічника 3500 корисних порад буде час отсканую розміщу на форумі . Вкнигі є способи використаня настойок полина і колючок сосни,трави багна,коріня хрону, трава чебрець червоний перець, кого цікавить можу написати рецепти . я в період весна літо буду використовувати траву Чебреця в слад іі входе те що в препараті Біпін. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 8 часов назад, Шулянский Александр сказал: Обробка хім препаратами весною буде шкідлива не тільки бджолам але й нам самим цілий сезон дихати. Маю дуже хорошу книгу в якій описано багато способів бородьби з кліщем вароа , книга називається енциклопедія пасічника 3500 корисних порад буде час отсканую розміщу на форумі . Вкнигі є способи використаня настойок полина і колючок сосни,трави багна,коріня хрону, трава чебрець червоний перець, кого цікавить можу написати рецепти . я в період весна літо буду використовувати траву Чебреця в слад іі входе те що в препараті Біпін. Во. Ну просто прохфесор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
targal Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 10 минуту назад, Маркіян сказал: Во. Ну просто прохфесор. а осінню повний вулик кліща 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шулянский Александр Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Только что, Маркіян сказал: Во. Ну просто прохфесор. кожен робе свій вибір, можете травити весною кілща Апізаном , Біпіном , Муравінкою а потім стояти над вуликами весь весняно літній сезон дихати цьою отрутою , а плюс як тоді майський мед споживати? Только что, targal сказал: , осінню повний вулик кліща якщо використовувати природні засоби ми мінімізуем колонію кліща висняно лятній період ,ніхто не говорить ,що 100% його знищуть природні засоби , а восини апізан. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 1 минуту назад, Шулянский Александр сказал: кожен робе свій вибір, можете травити весною кілща Апізаном , Біпіном , Муравінкою а потім стояти над вуликами весь весняно літній сезон дихати цьою отрутою , а плюс як тоді майський мед споживати? якщо використовувати природні засоби ми мінімізуем колонію кліща висняно лятній період ,ніхто не говорить ,що 100% його знищуть природні засоби , а восини апізан. Та не про вибір я. Прочитай останню свою фразу " я в період весна літо буду використовувати траву Чебреця в слад іі входе те що в препараті Біпін. " Писати треба те що твердо знаєш. А якщо сумніваєшся то став знак запитання. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дима Бердянск Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Я на той недели обрабатывал дым пушкой припаратом "Бисанар" ,после смотрел в одной семье на полу лежали клещи.Мабуть ефект е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шулянский Александр Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Кому цікаво Хімічні препарати весною Варроатин після розширення вуличок 2-3 см при температурі 13-25С струю аерозоля варроатина направлємо напротязі 1-2сек на відстані 10-15 см від рамок і додатково 3-5 сикунди в нижній льоток . Фольбек використовують в весняно літній період при температурі не нижче 12С в виді полосок 2*10см ,які вміщають 0,4г хлорбензилата сімї до 16 рам 1 полоска 16-20-2 полоски льоток вулика закривають на 30 минут повторюем через 24 години . Тимол приміняють при температурі 15-25в період активного літа бджіл , розпилюючи порошок в дозі 0,25г на вуличку і2 рази з інтервалом в 7 днів при сильному уражені 3 рази з інтервалом в 4дня , також тимол модна ставити в невелискі мішочки з марл,і а бо капронових колготок по 10-15 г зверху при температурі більше 26 С тимол не використовуємо природні засоби захисту Трава Чебреця 1 спосіб 100 г свіжої трави пропускаємо через мясорубку. вкладаємо в два слоя марлі кладемо на рамки зверху, накриваемо плівкою , через 3-5 днів траву міняємо, закінчуєм обродку за 7 днів до медозбору 2 спосід з 15 травня 1 гк (трави сухої купувати в аптеці) чебрецю заливаємо 3л води варим 2-3 години ,настоюємо 1 сутки проціжуємо розчин , потім 100 розчину на 1 літр сиропу і розприскуемо з росинки між вуличками обробку повторюємо через 10 днів закінчити за 5 днів до медозбору . Корінь хріну 3 г. коріня хріну добавляти в димар при кожному огляді сімї задимлювати між вуличками Трава багно та пижмо (продається в аптец)і 2-3ст ложки на димар для обробки 1 сімї Відвар сосни і полину 50г бруньок сосни і полину (продається в аптеці) кипятять в 10 л води 2-3 години використовують такий відвар в кінці сезону згодовуючи 30-35мл відвару на 1 л сиропу (10-12л на сімю) Перець червоний 1 спосіб 50 грам сухого червоного перцю заливаемо 5 л кипятку настоюємо 10годин ,розводим 50мл розчину перцю -1 літру сиропу, брискаємо з росинки між вуличками повторюємо через 8 днів 2 спосібдля годування після очисного обльоту на одну літру кипяченої водидодаемо 3 грами червоного перцю 1 хвкипить додаю цукор 1:1 і цією суміщу годуємо бджіл вже на другий день іде осипання кліща Сік бадиля помідорів пропускаемо бадиля в період цвітіня через масорубку отриманусік наносимо на бумаго або скло ставимо на дно вулика. Кліщ швидко гине . Сік помідор має репілентні властивості (відлякуючі ) також можна настій багна плюс кропиви , настій пецевої мяти , олія лаванди або чебрецю , щавлева кислота ,лимона есенція, ветнамська зірочка ,ароматизований крохиаль опишу пізніше Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonhson Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Апну темку. Кто чем в этом году обрабатывает? Взял полоски "Апидез" (ЗАО "Агробиопром"). Тимол - 60 мг, пихтовое масло - 80 мг... Что скажете про этот препарат?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 2 минуты назад, Jonhson сказал: Апну темку. Кто чем в этом году обрабатывает? Взял полоски "Апидез" (ЗАО "Агробиопром"). Тимол - 60 мг, пихтовое масло - 80 мг... Что скажете про этот препарат?! Ви належите до екопасічників? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonhson Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 1 минуту назад, Wladimir_K сказал: Ви належите до екопасічників? Нет, я просто нифига не понимаю в этом деле.. ;-( Обработка для меня - темный лес, пока. Знаю, что надо, но не совсем понимаю,что как и чем... Хочу через месячишко дунуть еще из пушки... Бипин-Т взял пару ампул.. Но, не будет ли им слишком много!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 3 минуты назад, Jonhson сказал: Нет, я просто нифига не понимаю в этом деле.. ;-( Обработка для меня - темный лес, пока. Знаю, что надо, но не совсем понимаю,что как и чем... Хочу через месячишко дунуть еще из пушки... Бипин-Т взял пару ампул.. Но, не будет ли им слишком много!? Тоді потратьте декілька годин і почитайте відповідну тему і вирішать, що Вам потрібно.Після Апідез Вам однозначно потрібно буде обробляти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonhson Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 1 минуту назад, Wladimir_K сказал: Тоді потратьте декілька годин і почитайте відповідну тему і вирішать, що Вам потрібно.Після Апідез Вам однозначно потрібно буде обробляти. Какую тему почитать, если можно, ткните носом меня?! ;-( Я сильно "плаваю" в этом... ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 2 хвилини тому, Jonhson сказав: Нет, я просто нифига не понимаю в этом деле.. ;-( Обработка для меня - темный лес, пока. Знаю, что надо, но не совсем понимаю,что как и чем... На сьогодні найбільш надійні препарати Варостоп і венгерський Тактік, також Маврик, якщо він оригінальний. Це є хімія, яка реально працює. Всі екологічні пластини тільки зменшать кількість кліща, нормального лікування небуде Я нерекламую препарати, оскільки їх непродаю, це власний досвід 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Алёнка Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 4 минуты назад, Jonhson сказал: Какую тему почитать, если можно, ткните носом меня?! ;-( Я сильно "плаваю" в этом... ;( Ещё в разделе "Болезни и вредители пчёл" посмотрите, там есть темы отдельно про препараты. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonhson Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Спасибо! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonhson Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Алёнка, спасибо! Про ссылку на раздел - особо! "Слона-то я и не заметил" (с) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BezGmo Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 Скоро вже буде треба обробляти від кліща! Хотів би поради. Який препарат використати, скільки раз обробляти і через який період. обробляв полосками здається того не достатньо було. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 Только что, BezGmo сказал: Який препарат використати, скільки раз обробляти і через який період. Венгерский тактик (желательно свежий ) три раза*( сразу после откачки товарного мёда )В нашем регионе 5-7 августа через 4 дня или 4 раза ,через три дня Максимально перекрыть 12 дней (запечатаный расплод ) Пчела выкармливаемая в зиму ,должна быть освобождена от присутствия паразита Так делаю я ,но может это и не правильно Но пока Бог миловал и отхода зимой нет Полоски стараюсь не использовать 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
дон57 Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 1 час назад, Мико сказал: Венгерский тактик (желательно свежий ) три раза*( сразу после откачки товарного мёда )В нашем регионе 5-7 августа через 4 дня или 4 раза ,через три дня Максимально перекрыть 12 дней (запечатаный расплод ) Пчела выкармливаемая в зиму ,должна быть освобождена от присутствия паразита Так делаю я ,но может это и не правильно Но пока Бог миловал и отхода зимой нет Полоски стараюсь не использовать Пушкой? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 20 хвилин тому, дон57 сказав: Пушкой? Так, Романович обробляє пушкою. Роблю все так само, тільки ближче до кінця серпня, і Тактік чередую з Мавриком, також все пушкою. Обробляю так вже не один сезон, поки що потреби в весняних обробках небуло. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 Амитраз запрещен всеми документами по пчеловодству в ЕС Профессор Польжакас Заведующий лабораторией пчеловодства из Литвы умер от онкологии горла. Нужен-ли Амитраз чтобы травить себя и своих близких... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 19 минут назад, Урош сказал: Амитраз запрещен всеми документами по пчеловодству в ЕС Профессор Польжакас Заведующий лабораторией пчеловодства из Литвы умер от онкологии горла. Нужен-ли Амитраз чтобы травить себя и своих близких... Напевно Польща не європа,бо там основний препарат від кліща,апіварол. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 22 минуты назад, Урош сказал: Амитраз запрещен всеми документами по пчеловодству в ЕС Профессор Польжакас Заведующий лабораторией пчеловодства из Литвы умер от онкологии горла. Нужен-ли Амитраз чтобы травить себя и своих близких... Інтересно чому некричать за препарати для боротьби з колорадським жуком,знайомого ледь врятували в реанімацї після обробки. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts