Jump to content

Поїте бджіл водою чи ні

yura
 Share

Recommended Posts

Коллеги подскажите нормально ли это: на пасеке стоят поилки с чистой водичкой и пчелки не хотят брать.

А в курятнике два ската ,   набросаны туда камешки  ракушечника , дак их там толпой на водопой.  И вода не совсем чистая.

• Like 2

6 минут назад, Олексiй Бджола сказал:

Коллеги подскажите нормально ли это: на пасеке стоят поилки с чистой водичкой и пчелки не хотят брать.

А в курятнике два ската ,   набросаны туда камешки  ракушечника , дак их там толпой на водопой.  И вода не совсем чистая.

Нормально. В черном скате вода теплее

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1

10 минут назад, Igrok сказал:

Нормально. В черном скате вода теплее

Но и грязнее.

У воду в отдельной поилке добавте соль йодированную - 1 чайна ложка на три литра.

Но поилка должна быть на солніышке и защищена от ветра. Вода тоже должна быть тёплой.:IMHO1:

• Like 4
  • Thanks 2

В 12.02.2019 в 16:36, FES сказав:

Хто яку використовує напувалку для бджіл, у мене щось типу такої, але основна маса летить до сусідів (на розрізане колесо)

hqdefault.jpg

А у мене ось така - заодно там і карасів вирощую вже 4 роки . І поки ще не ловив їх ні разу.:umora::wave:

2017-04-05 12.07.25.jpg

• Like 9
  • Thanks 2

• 2 weeks later...
В 06.03.2019 в 15:31, dacha сказал:

Но и грязнее.

У воду в отдельной поилке добавте соль йодированную - 1 чайна ложка на три литра.

Но поилка должна быть на солніышке и защищена от ветра. Вода тоже должна быть тёплой.

Перелопатил кучу литературы на тему концентрации подсоленой воды и нашел, рекомендуется на один литр воды добавлять 0,6-0,7 грамма соли (желательно морской, в ней больше минералов). Т.е. на трехлитровую банку воды добавляю 2 грамма соли (это треть чайной ложечки). Увеличение концентрации чревато болезнями расплода, а отсюда и другие напасти...

• Like 1
  • Thanks 2

1 час назад, Электрон сказал:

Перелопатил кучу литературы на тему концентрации подсоленой воды и нашел, рекомендуется на один литр воды добавлять 0,6-0,7 грамма соли (желательно морской, в ней больше минералов). Т.е. на трехлитровую банку воды добавляю 2 грамма соли (это треть чайной ложечки). Увеличение концентрации чревато болезнями расплода, а отсюда и другие напасти...

Но они же ту воду разбавляют до нужной им концентрации.:IMHO1:

• Like 1

17 часов назад, Электрон сказал:

Робив експеремент ставив рядом три 3 літрові банки з різною концентрацією солі( чайна, десертна столова). Саме краще скупчення бджіл де столова ложка солі а гірша де чайна( за тиждень випивають до літри) а з столовою буває що на день невистачає.

• Like 2

В 15.03.2019 в 09:30, Иваныч сказал:

Робив експеремент ставив рядом три 3 літрові банки з різною концентрацією солі( чайна, десертна столова). Саме краще скупчення бджіл де столова ложка солі а гірша де чайна( за тиждень випивають до літри) а з столовою буває що на день невистачає.

У меня за неделю выпивают по 2 трехлитровые банки, как подсоленной воды, так и простой. Так это только 10 семей.

13 минут назад, Электрон сказал:

У меня за неделю выпивают по 2 трехлитровые банки, как подсоленной воды, так и простой. Так это только 10 семей.

Просту воду беруть з ставка до якого 50 метрів. В чому не пробував дати категорично неберуть. 

• Like 2

А я сам собі ПаркПлюс :az:. Жаба задавила 500 грн + до них 100+ за пересилку віддавати (це я про бджолину напувалку виробництва вищевказаної фірми . 2 години роботи і готово. 

1553332932627-1794671850.thumb.jpg.0a7850b0d2677e23eb0fa72ad04447ac.jpg

Колеги, порадьте чим покрити виріб щоб якість води не погіршити,  деревину від впливу вологи захистити і функціональність не втратити?

• Like 14
  • Thanks 4

43 хвилини тому, konoval_am сказав:

А я сам собі ПаркПлюс :az:. Жаба задавила 500 грн + до них 100+ за пересилку віддавати (це я про бджолину напувалку виробництва вищевказаної фірми . 2 години роботи і готово. 

1553332932627-1794671850.thumb.jpg.0a7850b0d2677e23eb0fa72ad04447ac.jpg

Колеги, порадьте чим покрити виріб щоб якість води не погіршити,  деревину від впливу вологи захистити і функціональність не втратити?

Не поїлка, а шедевр!:ay: Я непропитую нічим, на пару років вистачає, а потім нова, щоб не нашкодить бджолам і не відбить у них бажання відвідувати її. Хоча як варіант розглядав проварить у парафіні.

• Like 6

В 16.03.2019 в 11:15, Иваныч сказал:

Просту воду беруть з ставка до якого 50 метрів. В чому не пробував дати категорично неберуть. 

В тёплую погоду, там где будет стоять поилка, поставьте пару рам мёда(допустим на 1 час) чтобы на мёд, слетелось по больше пчелы и как только пчёл там будет много, рамы с мёдом убираем, а на их место ставим поилку. Способ работает, сам проверял.

• Like 5

30 хвилин тому, Seos сказав:

Не поїлка, а шедевр!:ay: Я непропитую нічим, на пару років вистачає, а потім нова, щоб не нашкодить бджолам і не відбить у них бажання відвідувати її. Хоча як варіант розглядав проварить у парафіні.

В мене бак на 100 кг парафіну (використовую харчовий), варю одразу 5 145 корпусів. Але навіть туди без варіантів. Довжина напувалки 150+ см. Як варіант покрити воском, але беруть мене сумніви щодо цього. Властивість деревини буде зовсім інша. Та й вода по іншому тектиме. Напевне як і раніше не буду нічим обробляти. 1-2 сезони і в топку :hmm:

• Like 1

1 година тому, konoval_am сказав:

Як варіант можна покрити лняною олією, на сонці вона має властивість полімеризуватися. І дерево захистити можна, і непошкодить, бо натуральна

• Like 3

2 години тому, konoval_am сказав:

Напевне як і раніше не буду нічим обробляти. 1-2 сезони і в топку :hmm:

По цьому принципу і в мене відбувається.

• Like 1

2 години тому, mits сказав:

В тёплую погоду, там где будет стоять поилка, поставьте пару рам мёда(допустим на 1 час) чтобы на мёд, слетелось по больше пчелы и как только пчёл там будет много, рамы с мёдом убираем, а на их место ставим поилку. Способ работает, сам проверял.

Цього року на поїлку наливав тоненьку смужку меду, а коли починався ажіотаж, то відкривав кран.

• Like 2

2 часа назад, konoval_am сказал:

Напевне як і раніше не буду нічим обробляти. 1-2 сезони і в топку :hmm:

Планирую в этом году в дубовой доске  фрезером поделать канавки и газовой горелкой маленько притемнить ,на сколько хватит не знаю ,но то что более 2 лет это точно :IMHO1:

• Like 2

20 годин тому, Мико сказав:

Планирую в этом году в дубовой доске  фрезером поделать канавки и газовой горелкой маленько притемнить ,на сколько хватит не знаю ,но то что более 2 лет это точно :IMHO1:

Дубової вистачить не на один десяток років! Але не знаю, як дубильні речовини вплинуть на бджіл.

8 минут назад, Seos сказал:

Дубової вистачить не на один десяток років! Але не знаю, як дубильні речовини вплинуть на бджіл.

Если дубовые бочки только улучшают коньяк 

и чем дольше выдержка в них  ,тем лучше 

Надеюсь пчёлы не будут возражать ,против дубовой доски на поилке 

• Like 1
  • Haha 1

5 хвилин тому, Мико сказав:

Надеюсь пчёлы не будут возражать ,против дубовой доски на поилке 

Так отож і я про те, як вони відреагують на дубову дошку. Може краще відразу коньяком заправляти напувалку?

• Like 1

Дав вказівку своїм хлопцям щоб мені зробили таку поїлку. Взавтра вже має бути готова. Дошка на неї пішла з дуба, і інша буде з груші. Покривати ні чим не буду, дощок у мене вистачить і на мій вік, і також моїм дітям, і внукам. Ідею побачив у пасічника з Кривого Рогу, Володимира Скрипника. 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

• Like 3

Ще подумаю над тим щоб в бідон вмонтувати тену для підігріву, з датчиком температури. Щоб ранньою весною включати підігрів води

14 минут назад, Укроп сказал:

Ще подумаю над тим щоб в бідон вмонтувати тену для підігріву, з датчиком температури. Щоб ранньою весною включати підігрів води

Аквариумный нагреватель и все дела в нем сразу терморегулятор встроин 

• Like 2
  • Thanks 1

8 минут назад, mixaskm сказал:

Аквариумный нагреватель и все дела в нем сразу терморегулятор встроин 

Я так і думав. То буде найліпший варіант

• Like 1

5 минут назад, Укроп сказал:

Я так і думав. То буде найліпший варіант

Розбив в перший  же рик 

Тен +кiнцевий вимикач + проточна вода + утеплення  ППС емностi 

При вiдсутностi води в системi ,а це часто бувае ,

Кiнцевий вимикач  , при падиннi води  , вимикне тен .

напувалка  постiйно пiд напором води з водопроводу ,вимикаесься подача поплавковою системою ( Нова ) , котра використовуеться в змивному бачку