Jump to content

Дым пушка

mashika
 Share

Recommended Posts

3 часа назад, davolodya сказал:

Ярослав, підходить як чистий біпін, так і біпін -т, я особисто використовую Тактік.  Нехочу сперечатися, ось абзац з інструкції до варомору:  

2. Приготування робочого розчину № 2: потрібну кількість препарату «біпіну»  або «тактику» додають до відповідної кількості очищеного керосину. При цьому повинен утворитись однорідний розчин білуватого кольору без осаду (при використанні препарату “Біпін -Т” на дні залишається масляниста фракція тимолу, яка не повинна потрапити в розширювальний бачок пристрою “Варомор®“. Свої властивості робочий розчин № 2 зберігає кілька місяців.

Навіщо брати біпін т,якщо тимол неіде з керосином,що і підтвержує інструкція,треба брати біпін сам,бо тактик,бо тимол з керосином загорає в трубці варомору,про що і написав.

• Like 2

39 хвилин тому, Ворон сказав:

Навіщо брати біпін т,якщо тимол неіде з керосином,що і підтвержує інструкція,треба брати біпін сам,бо тактик,бо тимол з керосином загорає в трубці варомору,про що і написав.

Так яка проблема? Розчин біпіну заливається в варомор, нерозчинений тімол залишиться. Інколи в магазині , особливо маленькому, є лише біпін-т, без варіантів, а обробляти треба. Не кожен же робить запас на рік вперід.

25 минут назад, davolodya сказал:

Так яка проблема? Розчин біпіну заливається в варомор, нерозчинений тімол залишиться. Інколи в магазині , особливо маленькому, є лише біпін-т, без варіантів, а обробляти треба. Не кожен же робить запас на рік вперід.

Я Миколу попередив що біпін-т в варомор неіде,обіцяв привезти чистий.

• Like 2
  • Thanks 1

2 хвилини тому, Ворон сказав:

Я Миколу попередив що біпін-т в варомор неіде,обіцяв привезти чистий.

Мене Біпін найменше цікавить, маю запас Тактіка ще на 1-2 роки,  на слідуючий рік докуплю свіженького

3 минуты назад, davolodya сказал:

Мене Біпін найменше цікавить, маю запас Тактіка ще на 1-2 роки,  на слідуючий рік докуплю свіженького

Про що і вів мову,в запасі має бути постійно,щоб небуло ексцесів,немаю я охоти купляти нового варомора за дві тисячі,краще я куплю розчин амітрази без добавок за 100грн.

В 17.12.2017 в 14:27, Voblin_UA сказал:

Так что теперь я сильно не уверен в том, что Бипин-Т подходит для растворения в керосине и использования в дым-пушке.

Нужно всего лишь удвоить дозу керосина и всё получится.

Тимол растворится?

2 хвилини тому, Voblin_UA сказав:

Тимол растворится?

Тімол в керосині нерозчиняється. Дозу керосину збільшувати непотрібно, просто, якщо використовуєте біпін з тімолом, то нерозчинений тімол, (та масляниста фракція, що внизу розчину), не заливаєте в пушку, інакше трубка дуже швидко закоксується і вийде з ладу. 

А найкраще, використовуйте тактік або чистий біпін, без тімолу.

• Like 2

1 година тому, davolodya сказав:

Тімол в керосині нерозчиняється. 

А кристалічний тімол в киросині розчиняється досить непогано ,то може є сенс любителям "екзотики" окремо розчиняти тімол і добавляти цей розчин у розчин амітразу?

4 хвилини тому, Борода-1 сказав:

А кристалічний тімол в киросині розчиняється досить непогано ,то може є сенс любителям "екзотики" окремо розчиняти тімол і добавляти цей розчин у розчин амітразу?

А для чого? Щоб лишній раз поставити всю пасіку "на вуха"? Так тактік і сам непогано справляється з кліщем, навіщо ще щось придумувати?

• Like 3

4 часа назад, davolodya сказал:

Тімол в керосині нерозчиняється.

не стоит так категорично, сначала попробуйте потом будете отрицать

16 хвилин тому, Гурович сказав:

не стоит так категорично, сначала попробуйте потом будете отрицать

При розчиненні Біпін-т  в керосині тімол нерозчиняється, внизу розчину осідає масляниста рідина (тімол)

Якщо збільшити кількість керосину вдвічі, як Ви пропонуєте, зменшується концентрація амітразу в робочому розчині, також вдвічі.  Значить, доведеться давати на вулик не один качок з пушки, а два. Тепер поясніть, який в цьому резон, щоб лити лишній керосин у вулик.

50 минут назад, davolodya сказал:

При розчиненні Біпін-т  в керосині тімол нерозчиняється, внизу розчину осідає масляниста рідина (тімол)

Якщо збільшити кількість керосину вдвічі, як Ви пропонуєте, зменшується концентрація амітразу в робочому розчині, також вдвічі.  Значить, доведеться давати на вулик не один качок з пушки, а два. Тепер поясніть, який в цьому резон, щоб лити лишній керосин у вулик.

Не бачу різниці у тому 1 мл керосину у вулик вилити чи 2 - кількість амітрази буде однакова, а резон у тому щоб донести до кліща не тільки амітразу, а і тимол в придачу. 

5 часов назад, Voblin_UA сказал:

Тимол растворится?

Да

Одни говорят - растворяется. Другие - не растворяется... Кому верить?

34 минуты назад, Voblin_UA сказал:

Одни говорят - растворяется. Другие - не растворяется... Кому верить?

Верьте мне;). Тимол в керосине не растворяется :hi:

• Like 5

Я бензонасосом не пользуюсь, так что меня это не напрягает.

35 минут назад, Гурович сказал:

Я бензонасосом не пользуюсь, так что меня это не напрягает.

Про бензаносос нічого нескажу,а що трубка загорає,це все з власного досвіду,маю на увазі використаня біпіну-т і гасу.:hi:

19 часов назад, Ворон сказал:

Про бензаносос нічого нескажу,а що трубка загорає,це все з власного досвіду,маю на увазі використаня біпіну-т і гасу.:hi:

В этом мире нет ничего вечного.Трубка моя из нж стали, пока работает нормально, проходимость есть и хорошая к тому же. Когда загорит - отстучу, не будет проходимости - выброшу и намотаю новый змеевик, без проблем.

• Like 1
  • Confused 1

• 8 months later...

Бачив інтернет магазині укрбі варомор міні,може хтось таким користуєтся як він в роботі?

В инструкции к пушке указан порядок обработки тактиком 4 раза через 3 дня, якобы ловишь клеща на выходящем расплоде.При первой обработке клеща сыпало 50-60 шт, с каждой последующей все меньше, после четвертой заключительной упало до десятка. Многовато как для заключительной. 

Вот я в раздумьях, то ли продолжать мучать пчел амитразом до победного над клещем (видимо еще пару раз подыметь придется) , то ли сделать паузу до безрасплодного периода и сбить контрольным? Не могу определить, что принесет больше вреда лишний яд или оставшийся клещ до заключительной обработки в октябре

12 минут назад, Mаксим сказал:

В инструкции к пушке указан порядок обработки тактиком 4 раза через 3 дня, якобы ловишь клеща на выходящем расплоде.При первой обработке клеща сыпало 50-60 шт, с каждой последующей все меньше, после четвертой заключительной упало до десятка. Многовато как для заключительной. 

Вот я в раздумьях, то ли продолжать мучать пчел амитразом до победного над клещем (видимо еще пару раз подыметь придется) , то ли сделать паузу до безрасплодного периода и сбить контрольным? Не могу определить, что принесет больше вреда лишний яд или оставшийся клещ до заключительной обработки в октябре

Я чекаю коли вийде весь розплід,тоді буде контрольний постріл,чекати осталось недовго,в нас синоптики страхають першими приморозками.

• Like 1

• 2 months later...

Дуже проста дим-пушка (без "росинки"). Насосом для рідини служить " підкачка" від бензапили або трімера.

(Мова на відео - польська)

• Like 2

• 1 year later...

Хто користувався апімітрином? Напишіть відгуки будьласка