ВАДОС Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Віднайшов дошки 40-50 мм, але видно що побиті шашелем, чи можна їх порізати на рамки? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Віднайшов дошки 40-50 мм, але видно що побиті шашелем, чи можна їх порізати на рамки? В мене є рамки в яких залишились отвори після шашеля - нормально функціонують. Але одна рамка попалась з живим черв'ячком (магазинна надставка) - після трьох років експлуатації викинув, бо просто розсипалась. Думайте самі - все залежить від степені враженості дошки шашелем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр Д Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Віднайшов дошки 40-50 мм, але видно що побиті шашелем, чи можна їх порізати на рамки? ви спробуйте простругать їх можливо питання відпаде саме собою Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кагарлик Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Цей німець робить все надійно я його підтримую. Свердлить три отвори хоч можна і два . А наші специ рекомендують без проволки і без гвоздів я думаю такі поради можуть давать тільки початківці. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 В мене є рамки в яких залишились отвори після шашеля - нормально функціонують. Але одна рамка попалась з живим черв'ячком (магазинна надставка) - після трьох років експлуатації викинув, бо просто розсипалась. Думайте самі - все залежить від степені враженості дошки шашелем ? Заготовки прожарити в духовці. Думаю, буде гаплик. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Игоревич Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Увожаемые Форумчани подскажите какую проволоку лучше использовать для рамок? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Увожаемые Форумчани подскажите какую проволоку лучше использовать для рамок? Нержавейку 0,5 мм Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 http://youtu.be/7cVmA8dsn_M Начиная с 17:15 Геннадий Степаненко рассказывает о проволоке с нержавейки. Правда там 0.4 мм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatolij Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Увожаемые Форумчани подскажите какую проволоку лучше использовать для рамок? Я использую стальную 0,5 с покрытием. Мне, после вырезания старых сот, проще заправить новую чем натягивать старую. Да и соты с проволкой вырезать удобнее. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВАДОС Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Віднайшов дошки 40-50 мм, але видно що побиті шашелем, чи можна їх порізати на рамки? В мене є рамки в яких залишились отвори після шашеля - нормально функціонують. Але одна рамка попалась з живим черв'ячком (магазинна надставка) - після трьох років експлуатації викинув, бо просто розсипалась. Думайте самі - все залежить від степені враженості дошки шашелем Дякую, вже порізав на заготовки, браку виявилось мізер (зря периживав). Зараз клипаю рамочки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Увожаемые Форумчани подскажите какую проволоку лучше использовать для рамок? ? Игоревич, Вы почитайте тему и вопрос отпадет сразу, а узнаете много интересного. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Игоревич Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Нормальный темп мужик взял!https://youtu.be/u2WHlgGk-6o 14Сек на рамку интересно а какой рекордhttps://youtu.be/BJUeSyiaVDs 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
валера 2 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 В 27.01.2016в01:35, Игоревич сказал: Нормальный темп мужик взял!https://youtu.be/u2WHlgGk-6o Чем быстрее темп работы, тем больше шансов укоротить себя на пару пальцев! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 В 27.01.2016в01:35, Игоревич сказал: Нормальный темп мужик взял!https://youtu.be/u2WHlgGk-6o 14Сек на рамку интересно а какой рекордhttps://youtu.be/BJUeSyiaVDs 23 часа назад, валера 2 сказал: Чем быстрее темп работы, тем больше шансов укоротить себя на пару пальцев! Это точно! Но вариант со сборкой рамок мне очень понравился И на фига тот кондуктор нужен Нужно взять на вооружение. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex130783 Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 В 17.02.2015в16:28, Бджолопотам сказал: ВАДОС писал: Віднайшов дошки 40-50 мм, але видно що побиті шашелем, чи можна їх порізати на рамки? В мене є рамки в яких залишились отвори після шашеля - нормально функціонують. Але одна рамка попалась з живим черв'ячком (магазинна надставка) - після трьох років експлуатації викинув, бо просто розсипалась. Думайте самі - все залежить від степені враженості дошки шашелем Расспустил на ленточной пилораме пару сухих бревен и увидел на досках следы от червяков.Увидел уже дома,деньги были уже заплачены.сделал 4 улья.Если червяк попал в новый улей,может нужно чем то обработать его? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 3 минуты назад, alex130783 сказал: Расспустил на ленточной пилораме пару сухих бревен и увидел на досках следы от червяков.Увидел уже дома,деньги были уже заплачены.сделал 4 улья.Если червяк попал в новый улей,может нужно чем то обработать его? Для такого дела лично я все ульи варил и варю в парафине(я доволен), но у меня больше сотни ульев. Если ульев несколько то наверное такой вариант экономически не выгоден 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pansky Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 10 минуту назад, Fabro сказал: Для такого дела лично я все ульи варил и варю в парафине(я доволен), но у меня больше сотни ульев. Если ульев несколько то наверное такой вариант экономически не выгоден економічно не доцільно - але я такі екземпляри проварив! бо економічно втрати можуть бути дуже великі! Добавлю: якщо не проварити, то потім ми можемо споглядати на ваші фото - де товаріщь дятел наробить отворів в ваших вуликах! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 7 минут назад, alex130783 сказал: Расспустил на ленточной пилораме пару сухих бревен и увидел на досках следы от червяков.Увидел уже дома,деньги были уже заплачены.сделал 4 улья.Если червяк попал в новый улей,может нужно чем то обработать его? Почитайте тут ТИЦЬ СЮДИ Можливо знайдете корисну інформацію для себе. Але найнадійніший спосіб як написав Іван вище - проварювання в парафіні. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pansky Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 1 час назад, Fabro сказал: Это точно! Но вариант со сборкой рамок мне очень понравился И на фига тот кондуктор нужен Нужно взять на вооружение. Рамки збирає турок, на фейсбуці він багато всяких відео викладає. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пасічник+ Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Шановні Форумчани.При виготовленні рамок на145мм,чи обов"язково прибивати степлером скоби під отворами для дроту на бокових планочках? Спасибі за відповіді. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kysopatriu Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 9 минут назад, Пасічник+ сказал: Шановні Форумчани.При виготовленні рамок на145мм,чи обов"язково прибивати степлером скоби під отворами для дроту на бокових планочках? Спасибі за відповіді. Бажано, проволка не так просідає. Я б"ю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zctym68 Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 3 часа назад, Пасічник+ сказал: Шановні Форумчани.При виготовленні рамок на145мм,чи обов"язково прибивати степлером скоби під отворами для дроту на бокових планочках? Спасибі за відповіді. Я не б'ю скоби. Не замічав щоб була проблема просідання проволки. Рамки натягую і навощую в березні.Боковушки з липи. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andruhan Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 11 час назад, Пасічник+ сказал: При виготовленні рамок на145мм,чи обов"язково прибивати степлером скоби під отворами для дроту на бокових планочках? Бью скобу 6 мм, проволока 0,4 мм. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorstep Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 14 минуты назад, Andruhan сказал: Бью скобу 6 мм, проволока 0,4 мм. Марна трата часу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 13 часа назад, Пасічник+ сказал: Шановні Форумчани.При виготовленні рамок на145мм,чи обов"язково прибивати степлером скоби під отворами для дроту на бокових планочках? Спасибі за відповіді. В цій справі багато чого залежить від розміру рамок, самої деревини, її якості, дроту та його товщини і саме найголовніше, від самого пасічника та його вправності. Але так як у Вас рамка 145мм прибивати скоби я би не радив Якщо багато сили в руках і як то кажуть, нема гальм, то і зі скобами можна при натягуванні рвати дріт 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts