paradox Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Вот выложил всю литературу по пчеловодству что успел насобирать на просторах интернета Литература по пчеловодству Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дмитро Ф. Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Шукаю книгу Нестерводський В.А. "Пасіка" 1926р. видання, в кого є відгукніться Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovanvi Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Шукаю книгу Нестерводський В.А. "Пасіка" 1926р. видання, в кого є відгукніться Есть такая книга. но за то что Вы шлёте спам в личку, общаться с Вами буду. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Будда Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Шукаю кныгу. Таранов Т.Ф. Промышленная технология получения и переработки продуктов пчеловодства. - М.: Агропромиздат, 1987.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Этим летом археологи обнаружили древнюю пасеку, состоящую из трёх десятков практически неповрежденных ульев. Их, по оценкам специалистов, на этой территории было намного больше — до сотни. Общий вид пасеки с тремя группами уложенных рядами ульев (фото с сайта rehov.org). Ульи представляют собой цилиндрические ёмкости длиной около 80 сантиметров и диаметром порядка 40, сделанные из смеси необожжённой глины и соломы. Ульи уложены друг на друга горизонтально в три ряда. Как сказали опытные пасечники, посетившие место раскопок, это хозяйство могло приносить в своё время до полутоны мёда ежегодно. По словам Мазара, данные радиоуглеродного анализа показывают, что ульи изготовлены в IX—X веке до нашей эры. А значит, перед нами самая древняя находка такого рода, сделанная на Ближнем Востоке. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abv Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Этим летом археологи обнаружили древнюю пасеку ? Фотография поближе Clay lid of a beehive found in situ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Скачал недавно одну книгу.В ней много ульёв разных конструкций,если кто интересуется то попрошу сыновей пускай скинут (я в компе как первокласник). Вообще там много разных тем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirohlebkr Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Скачал недавно одну книгу.В ней много ульёв разных конструкций,если кто интересуется то попрошу сыновей пускай скинут (я в компе как первокласник). Вообще там много разных тем. что за книга. где скачали? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Автор Михал Мачичка (Пчеловодное оборудование,инвентарь и их самодельное производство). Скачивал в электронной библиотеке, только вот не могу найти её адрес ,как найду скину. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 В Яндексе задал "Мачичка (Пчеловодное оборудование,инвентарь и их самодельное производство)" Из первого десятка ссылок: 1 2 3 4 5 Полистал, действительно "Библия" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Полистал, действительно "Библия" ← так Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 www.kodges.ru Все книги скачивал здесь. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Дополнение. В навигации по сайту раздел(досуг,хобби) а затем поиск по сайту(пасека пчёлы), сегодня скачал ещё две книги.На улице дождь, так что будет чем заняться. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Є в мене досить цікава книга: Промысловое пчеловодство руководство къ ведению пчелъ въ рамочныхъ ульяхъ съ рисунками в тексте Составилъ Вл. О. Райковскій Издательство П.П. Сойкина Спб., 1911 Це не оригінал, а теж відсканована ще радянського часу й підшита книга. Всього 240 сторінок. Якщо хтось у Львові позичить сканер на пару годин чи погодиться сам відсканувати, то можу викласти архівом скан. Розпізнати навряд чи вийде - шрифт специфічний і з дореформенними літерами (на зразок "ять"). Книга досить корисна й цікава. ПС: бажано досить хороший сканер, бо якість копій середня - шрифт читається добре, а от малюнки розмиті Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poltavsky Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Сегодня один мой сотрудник " за маленькую баночку мёда" принёс мне книгу "Пчеловодство" авт. А.Л. Гусельников 1960г. Интересна сама история этой книги. На ней штамп "Українська дослідна станція бджільництва. Наукова бібліотека", Потом чей- то автограф датирован 1963г, ну и ещё один автограф датирован 1995г с текстом:" Для работы другу ... от ... . Помни: у дураков пчёлы не водятся. И пчёлы не любят жадных и скучных." Я согласен с неизвестным автором, а вы? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 Помни: у дураков пчёлы не водятся. И пчёлы не любят жадных и скучных." Я согласен с неизвестным автором, а вы? ? Согласны! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
гигиги Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Отримав другий том творів Прокоповича. Для тих, хто цікавиться історією та витоками ремесла це справжня знахідка. На мою думку, друга книга цікавіша за першу. Ще все не прочитав, але бачу, що в ті часи проблеми були як і зараз: капризи погоди, низькі закупівельні ціни, нестача медоносів. Тільки кліща не було, а також інтернета. Нарешті з'явився повний опис втулкового вулика з кресленнями, за що подяка редакторам-упорядникам. Думаю собі, якщо є дорослі дядьки, які ганяють з шаблями чи гвинтівками - так звані історичні реконструктори, то чому б не зробити історичну реконструкцію в бджільництві - тобто такий вулик? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рудник Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 Отримав другий том творів Прокоповича. Для тих, хто цікавиться історією та витоками ремесла це справжня знахідка. На мою думку, друга книга цікавіша за першу. Ще все не прочитав, але бачу, що в ті часи проблеми були як і зараз: капризи погоди, низькі закупівельні ціни, нестача медоносів. Тільки кліща не було, а також інтернета. Нарешті з'явився повний опис втулкового вулика з кресленнями, за що подяка редакторам-упорядникам. Думаю собі, якщо є дорослі дядьки, які ганяють з шаблями чи гвинтівками - так звані історичні реконструктори, то чому б не зробити історичну реконструкцію в бджільництві - тобто такий вулик? В нашій історіі навіть про людей і,не вартих уваги може бути багато написано і навіть знято фільмів.Життя П.І.Прокоповича не менш цікаве і насичене,ніж наприклад у Вови Ульянова. Проте жодного художнього фільму мабуть немає. Можливо "Точок"виступить замовником картини? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted November 26, 2011 Author Share Posted November 26, 2011 В нашій історіі навіть про людей і,не вартих уваги може бути багато написано і навіть знято фільмів.Життя П.І.Прокоповича не менш цікаве і насичене,ніж наприклад у Вови Ульянова. Проте жодного художнього фільму мабуть немає. Можливо "Точок"виступить замовником картини? А кто выступит инвестором? У нас народ не может найти пару десятков гривен чтоб заказать диск у А. Гурмана.... А нахаляву фильмы не снимают... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 В нашій історіі навіть про людей і,не вартих уваги може бути багато написано і навіть знято фільмів.Життя П.І.Прокоповича не менш цікаве і насичене,ніж наприклад у Вови Ульянова. Проте жодного художнього фільму мабуть немає. Можливо "Точок"виступить замовником картини? А кто выступит инвестором? У нас народ не может найти пару десятков гривен чтоб заказать диск у А. Гурмана.... А нахаляву фильмы не снимают... Это точно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucul Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 в мене лежаки дуже зручно для початківця але хочу спробувати багатокорпусний з весни. вже один прикупив. де можна прочитати детальнішу інформацію про їхне застосування ( як правельно розширювати , зимувати і т.д.) ? Моя настільна книга Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Ivanovich Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 Моя настільна книга ______________________________.pdf ? Непогана книжка(перечитував її не один раз). Але рекомендував би почитати енциклопедію А.І.Рута Плюс є непогана брошура на українській мові О.Г.Мегедя "Багатокорпусний вулик збільшує медозбір", але нажаль у мене зараз немає сканера, щоб просканувати її The_ABC_and_XYZ_of_bee_culture.djvu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucul Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 Шукаю кныгу. Таранов Т.Ф. Промышленная технология получения и переработки продуктов пчеловодства. - М.: Агропромиздат, 1987.. Це не вона? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 В нашій історіі навіть про людей і,не вартих уваги може бути багато написано і навіть знято фільмів.Життя П.І.Прокоповича не менш цікаве і насичене,ніж наприклад у Вови Ульянова. Проте жодного художнього фільму мабуть немає. Можливо "Точок"виступить замовником картини? Один Точок таку купу грошей не підніме.А от спільно з Братством,Укрбджолопромом,Домбровським,Омельченком,Чечетовим,Януковичами та інш. могли б.І легко Спасибі,друже,за ідею! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samitnyj Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Якщо хто цікавиться букіністичною літературою, чи хоче знати про розвиток бджільництва початку минулого століття, то може ознайомитись з працею Євг. Архипенка "Поступове пасічництво" Книга 1924р. об"ємом 230 стор. Файл 40 Мб.Формат pdf за адресою http://www.ex.ua/view/11816985 Якщо зацікавить таке та буде час , то можливо ще відсканую щось подібне... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts