Jump to content

Актинидия коломникта

ДобровоЛ
 Share

Recommended Posts

брав як самозаплідну і ще садив інші сортит але не прижились. потрібно досадить чоловіка і жінку а там я думаю природа сама дасть відповідь:IMHO1:

• Like 3

В ?15?.?04?.?2016в20:16, Владимирович сказал:

брав як самозаплідну і ще садив інші сортит але не прижились. потрібно досадить чоловіка і жінку а там я думаю природа сама дасть відповідь:IMHO1:

Правильно, бо часу пройде досить багато поки виросте . А там дивись, а вона й не самозаплідна...:IMHO:

• Like 2

• 3 weeks later...

Мда. Действительно это второе растение после валерианы от которого балдеют коты. Теперь понимаю почему у меня постоянно пропадает. Всему причина деревянный забор по которому гуляют коты. Все три куста,  которые посадил в этом году - безжалостно убиты, даже сами ростки куда-то исчезли.  Буду садить виноград.

• Like 2

• 4 weeks later...

Зацвіла актинидія! А вранці ніби рій сів - гуло.:ay:

• Like 3

В ?29?.?05?.?2016 в 21:27, ДобровоЛ сказал:

Зацвіла актинидія! А вранці ніби рій сів - гуло.:ay:

Да, точно, они на ней работают с утра,- собирают в основном пыльцу.

• Like 3

27 минут назад, luka сказал:

Да, точно, они на ней работают с утра,- собирают в основном пыльцу.

Так, у другій половині дня їх там майже немає...

• Like 2

• 1 year later...
В 12.04.2016 в 13:59, Cosmox сказав:

Есть и самоплодные сорта, правда у меня третий год никакого результата. Прошлой весной -2 куста, этой -3 куста из 5. Недавно посадил 3 шт, если не перезимуют, то махну рукой на актинидию.

А актинидію , пане Павле,  яка вже родила, маю пересаджувати  цією весною величезний кущ,  та сили вже не ті. Тож можу поділитися - вона ділиться кущем, якщо допоможете підкопатися під неї.:ay:

• Like 2

В 04.05.2016 в 18:59, Cosmox сказав:

Мда. Действительно это второе растение после валерианы от которого балдеют коты. Теперь понимаю почему у меня постоянно пропадает. Всему причина деревянный забор по которому гуляют коты. Все три куста,  которые посадил в этом году - безжалостно убиты, даже сами ростки куда-то исчезли.  Буду садить виноград.

Спорудіть сітку над ростками - і без проблем. Після зростання і зміцніння їй вже нічого не грозитиме.:IMHO:

• Like 1

В 15.04.2016 в 20:16, Владимирович сказав:

Чоловічі дуже погано ростуть і приживаються. Отож і садити їх потрібно значно більше.:IMHO:

• Like 2

6 годин тому, ДобровоЛ сказав:

Чоловічі дуже погано ростуть і приживаються. Отож і садити їх потрібно значно більше.:IMHO:

Незалежно від статі якісні саджанці актинідій добре приживаються і ростуть

• Like 3

1 година тому, язичник сказав:

Незалежно від статі якісні саджанці актинідій добре приживаються і ростуть

Ну, це ваша власна думка. А я спілкувався з агрономами і науковцями, які займаються вирощенням та розведенням саме цієї рослини. І то я передав їх думку.:dntknw:

• Like 1
  • Thanks 1

14 хвилини тому, ДобровоЛ сказав:

Ну, це ваша власна думка.

Ні, це мій власний досвід

• Like 3

8 хвилин тому, язичник сказав:

Ні, це мій власний досвід

І мій власний досвід теж. Я  ті слова науковців перевірив на своїх посадках. Чоловічі форми не лише значно гірше приживаються, а й розвиваються теж на багато  повільніше. Але між рослин зустрічаються і самоопильні. Я про це здається писав на самому початку при відкритті теми. То може у вас саме такі?

• Like 1

21 година тому, ДобровоЛ сказав:

То може у вас саме такі?

У мене немає ,,самозапильних''калічок. Чоловічі відводки отримую від  чоловічої ліани, жіночі- від жіночої

• Like 3

• 2 years later...

IMG_3773.thumb.JPG.176df330ee3a9fa9fecb1fda3aef512f.JPG

Знайшов літнє фото своєї актинідії яка медоносить, але плодів не дає.:dntknw:

• Like 1
  • Thanks 1

Мабуть це чоловіча форма, бо не плодоносить.

А може немає запилювача, тоді це жіноча форма.:dntknw:

Хто в курсі - підкажіть.:wave::az:

• Like 1

• 4 months later...

Сьогодні моя актинидія коломникта зацвіла.

IMG_20210610_154420.jpg

• Like 3

• 2 months later...
On 6/10/2021 at 7:35 PM, ДобровоЛ said:

Сьогодні моя актинидія коломникта зацвіла.

Скажіть, будь ласка, на якій опорі у вас росте актинідія - на шпалері з арматури, чи на чомусь іншому? Маю великий паркан з сітки рабіца, думаю, чи не посадити під ним актинідію, нехай буде в якості опори. Але на парі сайтів знайшов інфу, що на сітці рабіца актинідія буде погано рости, пагони будуть пережиматись, їй треба "соліднішу" опору.

Порадьте, як на вашу думку - варто садити під сіткою? Дякую!

• Like 1

У мене якраз дві посадки . Одна під балконом будинку, який актінидія вже давно обвила. До балкону у мене приробрено нержавійку трубу, по якій вона й поплелася. Але хоч тут чотири саджанці було і їй вже більше двох десятків років, - не родить. Інша - під яблунею на опорах, які вже падають. Та ця родить. 

Пам'ятайте, що це ліана, яка прагне рости вгору і з часом дуже гарно обростає бічними гілками. :IMHO:

• Like 2

• 1 year later...

Знайшов ще цікаву подачу про актинидію. Прошу!

• Like 2