Jump to content

Конкурс "Питні меди"


Хуторянин
 Share

Recommended Posts

так робив і раніше - давав посилання і розповідав що там знаходиться, але цих повідомлень не видаляли. Може змінились правила, може ще щось змінилось? Чи може мені переповідати тексти з газет, а не давати посилання? Чи може я щось не по темі подав? Може Вам не цікаво, то так і скажіть.

Саме так - приводити текст , а не залишати посилання. Пост, який я видалив взагалі переходив межі розумного - 4 посилання і мінімум тексту...
Link to comment
Share on other sites

У період новорічно-різдвяних свят в обласному центрі Волині відбувається чимало урочистих заходів. Приміром 12-13 січня на Театральному майдані відбувався етнофестиваль «Різдво у Луцьку». Відкрив дійство заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук. Він привітав присутніх зі святами і подякував творчим колективам, які з’їхалися до обласного центру. «Все, що могли зробити лучани і міська влада, це замовити прекрасну погоду», - зауважив заступник мера і побажав, аби над Луцьком і усією Україною завжди було таке безхмарне небо, як сьогодні. Опісля на майдані з’явилися молоді люди, які винесли Вифлеємський вогонь, привезений до Луцька місцевими пластунами. Цим вогнем вони запалили величезну свічку, яку виготовили члени Волинського товариства бджолярів. Окрім етнофестивалю «Різдво у Луцьку», відбувся ще й різдвяний ярмарок. На ятках свій крам пропонували майстри не тільки з України, але й із-за кордону. Тут – і вироби з соломи, і жіночі прикраси, і вишиванки, і сувенірна продукція з символікою Луцька. А гість із Воронежа продавав власноруч виготовлені пухові хустки, шкарпетки та рукавички. Тих же відвідувачів, котрі змерзли на морозі чи зголодніли, радо зустрічали представники місцевих закладів харчування. Вони тут-таки розмістили свої палатки, де кожен охочий міг поласувати шашликом, випити кави, чаю чи міцніших напоїв. Однак головний товар на ярмарку був мед. Свою продукцію тут представили медовари з усієї України – учасники конкурсу «Питні меди - 2013». Всього у ньому брали участь тридцять конкурсантів із різних куточків країни. http://vip.volyn.ua/video/u-lutsku-rizdvo-...-etnofestivalem В Луцьку з'ясовували, звідки береться найкращий мед 14 січня 2013, 20:52 в twitter в facebook в livejournal в ВКонтакті Солодке життя настало в Луцьку. Щоправда, лише на кілька днів. Туди вже вп'яте з'їхалися українські медовари - і себе показати, і продукцію свою продати. А разом з тим визначити, хто з них найкраще знається на справі. Смачненьким ласувала і Олександра Фетисова. - Раз ковтнув. Ніби не розпробував. Ще раз хочеш ковтнути. І ще раз. І так багато раз. Нескінченно. Ось так завзято на фестивалі в Луцьку медовари куштують продукцію своїх колег. Не заради задоволення - для справи. Костянтин Лецин, бджоляр (Івано-Франківська область): - Маю свій. Але проходжуся і дивлюся у кого який є. Цікаво порівняти своє власне виробництво з іншими. У кожного є свої рецепти, у кожного є родзинка. Однакового не може бути. На свята, кажуть медовари, найпопулярніший виріб - медовуха. І тут єдиного рецепту не існує. Меди бувають варені, ставлені, з додаванням трав і соку ягід, оригінальні і традиційні, солодкі і гіркі. Олександр з Миколаївщини переконує: його напій - тільки для справжніх чоловіків. Олександр Гриценко, бджоляр (Миколаївська область): - Я козак і для козаків це роблю. Козаків у вас багато вистачає. Я їх запрошую сюди - хай пробують. Минулого року ми запрошували на наш бальзам козацький "Отаман". Для того, щоби шаблі козацькі не гнулися. Так що хлопців тут черга стояла. Мед - не лише смачний десерт, а й ліки. Ось Павло з Хмельниччини пропонує настоянку на личинках воскової молі. Стверджує, що це - природний імуномодулятор. Запевняє - його настоянка навіть серцеві рани після інфаркту заліковує. Павло Юрик, бджоляр (Хмельницька область): - Воно дуже приймається обережно. Бо то сильний, природній засіб. Доза - 3 краплі на 10 кілограмів тіла. То визначено науковцями. Якщо при потребі то так, а якщо людина хворіє, то може приймати навіть 2-3 рази на день. Сергій Устименко, бджоляр (Кіровоградська область): - Взагалі треба вживати меду - ложка на день. Кажуть, ложка на день - це ліки, дві - то вже їжа. Доки на майдані ласували медом, у дегустаційній залі спеціальна комісія визначала найкращих медоварів. Скуштували 40 зразків і з'ясували - найкращі меди на Полтавщини, Івано-Франківщини, Київщини та Волині. Автор: Олександра Фетисова. Оператор: Юрій Фетисов. Перший Національний http://1tv.com.ua/uk/news/2013/01/14/33190

Link to comment
Share on other sites

"Урядовий кур"єр " про конкурс в Луцьку http://www.ukurier.gov.ua/uk/articles/hto-...ni-ne-spadut/p/ Хто бджоловодить — тому штани не спадуть!" Валерій МЕЛЬНИК 16 сiчня КОНКУРС На Волині вп’яте змагалися медовари Валерій МЕЛЬНИК (фото автора), «Урядовий кур’єр» У цьому непересічному дійстві, що стартувало запаленням від Віфлеємського вогню найбільшої у країні свічки Братства бджолярів землі Волинської «Ройовий стан», взяли участь понад три десятки українських пасічників. Свою продукцію експертній комісії і жителям та гостям Луцька презентували медовари з Київщини, Львівщини, Хмельниччини, Чернігівщини, Кіровоградщини, Миколаївщини, Полтавщини, Одещини, Закарпаття, Волині. Проведення такого заходу саме тут не випадкове. Адже з прадавніх часів Волинська земля навесні і влітку буквально дихала медом — настільки багатими на медодайні рослини були місцеві луки, поля та ліси. На щастя, медовий промисел останніми роками отримав друге дихання. І нині дедалі активніше працює на здоров’я людей. Хоч нині стало непросто «бджіл водити» через хімізацію сільського господарства та будівництво щільної мережі станцій стільникового зв’язку. — Хто бджоловодить — тому штани не спадуть!.. — жартує пасічник із Богородчан Івано-Франківської області Костянтин Лецин. — Тепер не ті часи, що були по війні, коли люди, аби не платити податок, бджіл навіть у комини ховали!.. — А ви самі нині багато сімей тримаєте? — Колись із напарником мав 700! Нині тільки 140, — відгукується одягнений у національний одяг Прикарпаття пасічник, який, до речі, має успішний досвід створення вулика своєї конструкції. — Знаєте, відчуваю, що ми потрібні людям, адже робимо їхнє життя веселішим. А сама ж комаха? Що навіть гулом своїм лікує — ситнішим! Бо згідно із дослідженнями Інституту бджільництва імені Петра Прокоповича, запилення нею сільгоспкультур сприяє збільшенню врожаю ріпаку на 25—30%, соняшнику — на 40, гірчиці — на 35—60, червоної конюшини — на 75, люцерни — на 50, гречки — на 40—50. Чи варто тут нагадувати ще й про сади, де бджола — головний запилювач? Зникнення її, переконані фахівці, стане справжньою катастрофою для людства, адже затим неодмінно настане голод. Родина Марії Шотік утримує понад шістдесят бджолосімей і вже переконалася, що головний прибуток дає не мед, а десятки видів бджолярських препаратів для оздоровлення Втім, повернемося на Театральний майдан Луцька. Серед великого різноманіття медів, косметичних препаратів, засобів традиційної медицини типу прополісу чи настоянки з личинок воскової молі іменинниками себе тут почували, звісно, питні меди. Будь-хто міг безплатно продегустувати ці ароматні трунки. І переконатися, що духмяні напої «душу веселять, а не кувалдою подібно горілці по голові б’ють». Тонкий аромат диких черешень і винограду, лугового різнотрав’я та липи, якихось невідомих, але надзвичайно приємних композицій… А хто хотів, аби уподобані меди поповнили домашній бар, міг придбати пляшчину-другу. Ціни не кусалися — за півлітра питного меду, в який медовари традиційно не додають спирту, правили від 45 до 50 гривень, сам мед оцінювали від 30 до 50 гривень за півлітра. Тим часом десять членів дегустаційної комісії на чолі з головою громадської організації «Гільдія медоварів України» Василем Барабашем визначили й нагородили дипломами найкращих виробників відроджених за старовинними рецептами медів. — Серед них і волинянин Антон Шотік. Він здобув перше місце в категорії «Мед ставлений без додавання соків та ароматичних трав» із медовухою власного виробництва «Волинська ставлена», — розповів голова Братства бджолярів землі Волинської «Ройовий стан» Володимир Дмитрук. Одне слово, медове свято вдалося на славу. А волинян і гостей Луцька, яким не вдалося цього разу потрапити на нього, можна втішити доброю звісткою: на головній площі міста відкрилася нова торгова точка — «Медова хата». Тут можна не тільки скуштувати волинських медів, а й отримати консультацію щодо використання всіх продуктів Божої комахи. Аби підтримати бджолярів і привабити туристів, Луцька міськрада здала в оренду громадській організації приміщення для магазину за символічну ціну — три гривні на три роки. При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua

Link to comment
Share on other sites

http://www.volynnews.com/news/city/u_lutsk...medovariv_foto/ - подаю фотографії з конкурсу в Луцьку
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Вчора закінчився етнофестиваль "Різдво у Луцьку". Волинські пасічники традиційно брали участь у фестивалі, правда конкурс питних медів не проводили, адже Костя Лецин проводить його цього року вперше у Івано Франківську. Поїдемо до нього в кінці тижня. Публікації про свято в Луцьку. -- http://www.volynpost.com/news/45109-zavers...ucku-foto-video http://vip.volyn.ua/articles/rizdvo-u-luck...ichi-v-ukrayini

Link to comment
Share on other sites

Вчора закінчився етнофестиваль "Різдво у Луцьку". Волинські пасічники традиційно брали участь у фестивалі, правда конкурс питних медів не проводили, адже Костя Лецин проводить його цього року вперше у Івано Франківську. Поїдемо до нього в кінці тижня...
Будь ласка, детальніше - де, коли, умови участі, журі конкурсу (персональний склад), прогнозовані витрати (для учасників конкурсу і для гостей заходу)...
Link to comment
Share on other sites

ОГОЛОШЕННЯ Рада громадської організації “Гільдія медоварів України – виробників медових напоїв і оздоровчої бджоло продукції ” спільно з кафедрою бджільництва ім. В.А. Нестерводського Національного Університету біоресурсів та природокористування України, оголошує про проведення ХІ Всеукраїнського відкритого конкурсу «Питні меди – 2015», який відбудеться 07-08 лютого 2015 року, за адресою: м. Київ, вул. Героїв оборони 19, корпус 1 – кафедра бджільництва. До конкурсу запрошуються бджолярі, медовари – виробники медових напоїв України та зарубіжжя. Конкурс проводиться в номінаціях: 1. Меди ставлені без додавання соків та ароматичних трав. 2. Меди ставлені з додаванням соків. 3. Меди ставлені з додаванням ароматичних трав. 4. Меди варені без додавання соків та ароматичних трав. 5. Меди варені з додаванням соків. 6. Меди варені з додаванням ароматичних трав 7. Медові кваси, збитні, пиво (подаються в день конкурсу) 8. Оформлення продукції. Оргвнесок: 1-й зразок – 250 грн. 2-й зразок – 200 грн. 3-й зразок – 150 грн. 4-й зразок – 100 грн. 5-й зразок – 100 грн. (Для прикладу 6 зразків – 250 + 200 + 150 + 100 + 100 + 100 = 900 грн.) Кількість зразків - необмежена. Зразки повинні пройти лабораторну перевірку на безпечність за місцем проживання. Ксерокопія акту надається на кожен зразок. Приймаються зразки в скляних ємкостях не менше 0,5 л. в кількості 2-х екземплярів (1- конкурсний + 1- контрольний). Порядок денний: Прийом зразків та реєстрація учасників 07.02.2015 з 09:00 до 13:00 13:00 – 13:30 Урочисте відкриття конкурсу. 14:00 – 19:00 Час роботи дегустаційної комісії. Паралельно з роботою дегустаційної комісії, для членів ГО «Гільдія медоварів України», буде проводитись семінар на тему «Технології виготовлення медових напоїв і інновації в виробництві медової продукції». Під час проведення семінару розглядатимуться наступні питання: 1. Особливості підготовки води при виготовленні медових напоїв. 2. Дріжджі – особливості роботи з дріжджами при виготовленні медових напоїв. 3. Підготовка сити для виготовлення медового напою. 4. Медові напої без додавання соків і ароматичних трав. 5. Медові напої з додаванням соків і ароматичних трав. 6. Способи підготовки ягід і фруктів для виготовлення медових напоїв. 7. Інновації в виробництві медової продукції. 8. Рецепти виготовлення медових напоїв від переможців конкурсів. 19:30 – 22:00 – Братня вечеря. 08.02.2015 р. : 9:00 – 12:00 – Продовження семінару 12:30 – 15 :00 Підведення підсумків конкурсу, нагородження переможців. Їхати маршрутом № 212 від м. Либідська до 1 навчального корпусу кафедри бджільництва (поряд монастир “Голосіївська пустиль”) Оргкомітет Тел. для довідок: 067-50-725-50 - Барабаш Василь Степанович 050-378-56-83 - Дмитрук Володимир Антонович 096-110-93-93 - Сищук Ростислав Анатолійович

Link to comment
Share on other sites

Прийом зразків та реєстрація учасників 07.02.2015 з 09:00 до 13:00 03.03.2012 з 9:00 до 14:00
03.03.2012 - а это как?
Link to comment
Share on other sites

Прийом зразків та реєстрація учасників 07.02.2015 з 09:00 до 13:00 03.03.2012 з 9:00 до 14:00
03.03.2012 - а это как?
Оргкомітет Тел. для довідок: 067-50-725-50 - Барабаш Василь Степанович 050-378-56-83 - Дмитрук Володимир Антонович 067-938-76-38 - Дяченко Валерій Костянтинович

Link to comment
Share on other sites

А бальзами та сухі меди не будуть виставляти на конкурс???

Link to comment
Share on other sites

А бальзами та сухі меди не будуть виставляти на конкурс???
Напевно будуть бо минулого року такі номінації були. Цього року можна було б вже й спирт з меду виставити....
Link to comment
Share on other sites

Напевно будуть бо минулого року такі номінації були. Цього року можна було б вже й спирт з меду виставити....

тоді будемо готувати зразки... :az::az::az:
Link to comment
Share on other sites

Зразки повинні пройти лабораторну перевірку на безпечність за місцем проживання. Ксерокопія акту надається на кожен зразок.

питання: 1. які акти лабораторій будуть прийнятні??? санепідем станції, ветлабораторії, дежстандартметрології??? 2. в пролому році висилали зразки для перевірки в Київ Літовченку, ці акти на відповідні зразки дійсні???
Link to comment
Share on other sites

дежстандартметрології
буде достатньо, але це моя думка. Краще зателефонувати комусь з оргкомітету і з‘ясувати всі питання.
Link to comment
Share on other sites

В

А бальзами та сухі меди не будуть виставляти на конкурс???

Уважно читайте оголошення.
Конкурс проводиться в номінаціях: 1. Меди ставлені без додавання соків та ароматичних трав. 2. Меди ставлені з додаванням соків. 3. Меди ставлені з додаванням ароматичних трав. 4. Меди варені без додавання соків та ароматичних трав. 5. Меди варені з додаванням соків. 6. Меди варені з додаванням ароматичних трав 7. Медові кваси, збитні, пиво (подаються в день конкурсу) 8. Оформлення продукції.

Паралельно з роботою дегустаційної комісії, для членів ГО «Гільдія медоварів України», буде проводитись семінар на тему «Технології виготовлення медових напоїв і інновації в виробництві медової продукції».

Стати членом організації просто - написати заяву на ім"я Голови, заплатити внески.
питання: 1. які акти лабораторій будуть прийнятні??? санепідем станції, ветлабораторії, дежстандартметрології??? 2. в прошлому році висилали зразки для перевірки в Київ Літовченку, ці акти на відповідні зразки дійсні???

Будуть прийматися до уваги всі варіанти. Якщо у вашому місті, районі, селі нема можливості здати зразки на перевірку, то для цього існує "Нова пошта" та інші перевізники. В Луцьку один зразок питного меду зданий в Держстандартметрологію коштує 284 грн. Перед Новим роком Сергій Белюх передавав мені свій зразок, а я переслав йому результати. Все можна зробити, якщо захотіти. :IMHO1:
Link to comment
Share on other sites

Будь ласка, детальніше - де, коли, умови участі, журі конкурсу (персональний склад), прогнозовані витрати (для учасників конкурсу і для гостей заходу)...

Конкурс і виставка- ярмарок "Питні меди 2015" в Івано-Франківську проводила Гільдія медоварів Карпатського краю на чолі з Костянтином Лециним. Всі питання до організаторів. Медовари Волині в кількості вісім чоловік приймали участь в цьому заході. В комісії були Соломка, Карпенко, Осташевський. Повного складу не знаю. Надаю інформацію з дійства - http://if.biznesoblast.com/if/5088/ http://firtka.if.ua/?action=show&id=67394 http://kurs.if.ua/news/v_ivanofrankivsku_s...ediv_12903.html
http://vezha.org/u-ivano-frankivsku-vyruye...015-video-foto/
Link to comment
Share on other sites

Конкурс і виставка- ярмарок "Питні меди 2015" в Івано-Франківську проводила Гільдія медоварів Карпатського краю на чолі з Костянтином Лециним. Всі питання до організаторів. Медовари Волині в кількості вісім чоловік приймали участь в цьому заході.

Смотрел по тарелке только часть, Дмитрук :ay::az:
Link to comment
Share on other sites

Прес-реліз «Питні меди – 2015» Вживання медопродукту і трунку відоме за найдавніших часів майже в усіх народів. Як стверджують мовознавці, слово «мед», у перекладі з грецької означає «напій», приготовлений з дріжджами через варіння – «п’янкий трунок». . Природно виникає запитання: а чому в народі так шанований був цей напій? Ще в давній грецькій міфології стверджувалося, що амброзія «їжа богів» і нектар «медовий напій» нібито наділяв вічною юністю і безсмертям. У 2008 році під час проведення конкурсу «Питні меди – 2015» була утворена Гільдія медоварів України, яку очолив Барабаш В.С.Г ільдія опікується якістю питних медів членів Гільдії, а також пропагандою відтвореного ними традиційного напою словян – питного меду, який становиться брендом України: український питний мед (медівка) – як англійське (шотландське) віскі, кубинський ром, іспанська малага, французький коньяк, шампанське, мексиканська текіла… Цього року «Гільдія медоварів Карпатського краю» провела виставку-ярмарок «Пині меди – 2015» в Івано-Франківську. Метою даного заходу є популяризація меду, медових напоїв та іншої оздоровчої бджолопродукції; відродження стародавніх традицій медоваріння, культури споживання питних медів, як невід’ємної частки культурної і звичаєвої спадщини нашого народу. В рамках цього свята проведено VII крайовий конкурс по питних медах. Шість років поспіль такий конкурс проводився в Луцьку, цього ж року естафету проведення передали Івано-Франківську. Даний конкурс є відкритим і в ньому участь взяли не тільки досвідчені члени Гільдії медоварів, але і медовари початківці. Членами дегустаційної комісії були визнані фахівці і спеціалісти: Голова комісії – Карпенко Петро Олександрович – докт. мед. наук, проф., з 1984 до 2004р. – Головний дієтолог МОЗ України; члени комісії : Соломка Василь Олексійович – почесний пасічник України, з 1993 до 2009р. провідний експерт МОЗ України, кандидат техн. наук, член Національної спілки журналістів України; ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬Стасів Тетяна Генадіївна – начальник Випробувального центру ДП « Івано-Франківськ стандартметрологія»; Брунько Марія Миколаївна – технолог спиртзаводу «Княгинин»; Ганчак Олег Васильович – начальник управліня торгівлі МВК Івано-Франківська; Осташевський Микола Дмитрович – головний редактор журналу «Український пасічник»; Зварич Василь Петрович – заступник з технічного забезпечення Клубу «Виноградарі Прикарпаття»; Сищук Ростислав Анатолійович – головний спеціаліст департаменту організації медичної допомоги системи МОЗ. На свято приїхали конкурсанти з Івано-Франківської, Львівської, Волинської, Київської, Одеської, Хмельницької, Ченігівської, Закарпатської областей. Конкурсні оцінки виставлялися по 10-ти бальній системі: 1 місце – золота медаль – 8,7 бала і вище – 5 зразків: 2 місце – срібна медаль – 8,5 – 8,69 бала – 15 зразків: 3 місце – бронзова медаль – 8,3 – 8,49 бала – 14 зразків: Диплом учасника – 8,1 – 8, 29 бала – 4 зразки: Зразок знімається з конкурсу при оцінці нижче 8,1бала – 1 зразок. В конкурсі взяло участь 39 зразків в 6-ти номінаціях: • меди ставлені без додавання соків та ароматичних трав (чисті) – 3 зразки: ІІ місце – Лабага Костянтин Петрович (8,67);Оленчак Роман Ярославович (8,63); ІІІ місце – Глушко Валентин Петрович (8,41); • меди ставлені з додаванням соків – 12 зразків: І місце – Ходаковський Леонід Петрович (8,73), Лецин Костянтин Ярославович (8,72); ІІ місце – Цегелик Роман Олексійович (8,61), Ригус Вячеслав Зеновійович(8,53), Шотік Антон Максимович (8,5); ІІІ місце – Цегелик Роман Олексійович(8,49), Лабага Костянтин Петрович(8,4), Дмитрук Володимир Антонович(8,4), Андрусів Ігор Михайлович (8,39); Диплом учасника – Ходаковський Леонід Петрович (8,27), Оленчак Роман Ярославович (8,15). • меди ставлені з додаванням ароматичних трав – 5 зразків: ІІ місце – Шуба Андрій Миколайович(8,68), Позняк Микола Миколайович(8,67), Крупнік Ярослав Михайлович (8,66); ІІІ місце – Дмитрук Володимир Антонович (8,48), Цегелик Роман Олексійович (8,44); • меди варені без додавання соків та ароматичних трав – 10 зразків: І місце – Дмитрук Володимир Антонович (8,86), Момот Юрій (8,72); ІІ місце – Веред Леонід Іванович (8,67), Логвіненко Олександр Володимирович (8,6), Лецин Костянтин Ярославович (8,54); ІІІ місце – Мокич Дмитро Васильович(8,49), Бабенко Віктор Тарасович (8,31), Стоянов Іван Дмитрович (8,3); Диплом учасника – Глушко Валентин Петрович (8,23), Стоянов Іван Дмитрович(8,18); • меди варені з додаванням соків – 6 зразків: І місце – Мокич Дмитро Васильович (8,78); ІІ місце – Вовнянко Микола Іванович (8,62); ІІІ місце – Андрусів Ігор Михайлович (8,48), Бабенко Віктор Тарасович (8,44), Вовнчнко Микола Іванович (8,4), Андрусів Ігор Михайлович (8,33); • меди варені з додаванням трав – 3 зразків: ІІ місце – Ходаковський Леонід Петрович (8,66), Логвіненко Оленсандр Володимирович (8,51), Сттоянов Іван Дмитрович (8,5). • конкурс на краще оформлення пляшки: - за кращу упаковку та етикетку – Дмитрук Володимир Антонович; - за найоригінальніший дизайн пляшки – Вовнянко Микола Іанович. Гран-прі присуджено Дмитруку В.А. за мед варений без додавання соків та ароматичних трав «Сльоза бурштину». Питні меди – це корисні, цілющі і поживні напої. Ми сподіваємось, що користь від питних медів, не буде сприйнята, як пропаганда алкоголізму, бо рекомендуючи медові напої ми піклуємося про здоров’я. Ми маєм надію, що законотворці і влада підуть на зустріч виробнику-медовару, щоб він міг працювати в захищеному правовому полі; оскільки медоваріння є звичаєвою спадщиною нашого народу, і кожен медовар старається донести до споживача, що питні меди – не алкогольний напій, а традиційний цілющий і оздоровчий трунок, що символізує колективне спілкування, гостинність та людську щедрість. Подаю інформацію від Кості Лецина про результати конкурсу у Франківську

Link to comment
Share on other sites

Смотрел по тарелке только часть, Дмитрук ay.gif az.gif

Сергей, спасибо! Хай живє Беларусь! :az:
Link to comment
Share on other sites

Паралельно з роботою дегустаційної комісії, для членів ГО «Гільдія медоварів України», буде проводитись семінар на тему «Технології виготовлення медових напоїв і інновації в виробництві медової продукції».

Здесь ключевые слова, по всей видимости, "для члеів ГО". Так что придется готовить 500 гривень (членские взносы) или вежливо попросят из аудитории. Ниужели даже для участников конкурса не сделают исключения?
Link to comment
Share on other sites

Я також приймаю участь у конкурсах постійно з 2007року, але членські внески сплачую регулярно від дня заснування Гільдії -1 березня 2008року. Чому комусь мають робити "ісключєніє"? :dntknw:

Link to comment
Share on other sites

Потому, что сделать исключение не для кого-то (хотя чувствую, такие будут - и правильно), а для всех участников конкурса было бы логично, красиво и недоразумений меньше. Я не критикую и не предлагаю - Гильдия пока не мой "моностырь" - просто взгляд со стороны...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Конкурс закінчився. Було представлено 122 зразки. Результати будуть опубліковані на сайті Гільдії медоварів.

Link to comment
Share on other sites

Сайт Гільдії медоварів України http://www.medovary.org/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Майже кожен з нас так чи інакше долучався до благодійних акцій на підтримку наших воїнів, які захищають нас від агресора на сході країни. 7-8 січня в Києві проходив конкурс питних медів, на який приїхали пасічники з різних куточків України. Нами було прийнято рішення провести цілеспрямовану акцію на персональну підтримку воїнів, що безпосередньо приймають участь в бойових діях. Для цього розроблена і вже в Луцьку почала виготовлятись спеціальна пластмасова коробочка на 150 грам меду. Вона зроблена з харчової пластмаси, щільно закривається, легка і не травматична, вільно ховається в кишені і стане у пригоді нашим воякам при виконанні різного роду спец. операцій. Вже друкується етикетка (вибрали зразок №2). Багато пасічників зголосилося долучитися до цієї акції. Детальну інформацію охочі прийняти участь можуть отримати від координатора акції Віктора Чубенка тел. 067 5320815 (Полтава). Замовлення коробочки та етикетки – Володимир Дмитрук тел. 050 3785683 (Луцьк) post-218-1424336752_thumb.jpg - варіант №2 post-218-1424336964_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...