Пахомич 2,519 Posted February 28 Share Posted February 28 6 минут назад, koste сказал: Так вот всё просто но не у кого не получяется . Готов увидеть результаты вашей работы . Будем равнятся на лучших . Першим ділом в магазині хімобладнання придбайте мірну піпетку з внутрішнім діаметром 3мм. Відріжте кусок потрібної довжини і виготовіть поршень з допуском шоб трубка находила на поршень з натягом.Після виконання роботи поговоримо далі. В мірні піпетці груба стінка. 1 Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,519 Posted February 28 Share Posted February 28 31 минуту назад, Укроп сказал: Так зробіть. Не товчіть воду у ступі. Самі нічого не вмієте, а когось критикуєте. Ви хоч одну матку в житті осіменили? У вас дуже малий запас слів . Тому вам розмова в цій темі заважка і ви не розумієте , про що мова. Quote Link to post Share on other sites
koste 899 Posted March 1 Share Posted March 1 8 часов назад, Пахомич сказал: Першим ділом в магазині хімобладнання придбайте мірну піпетку з внутрішнім діаметром 3мм. Відріжте кусок потрібної довжини і виготовіть поршень з допуском шоб трубка находила на поршень з натягом.Після виконання роботи поговоримо далі. В мірні піпетці груба стінка. Можно взять и трубку . Наружный какой диаметр ? Как будет соединятся поршень с корпусом ? Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,519 Posted March 1 Share Posted March 1 19 минут назад, koste сказал: Можно взять и трубку . Наружный какой диаметр ? Как будет соединятся поршень с корпусом ? Складається враження, що ви мене найняли на роботу. Основне вам повідомив , а конструкцію корпуса для колби позичте в Ліпатова . Корпус річ не складна в виготовленні. Взагалі навіщо вам така не розумна ідея - шприц і капіляр на 40 доз. Власнику такого " шедевру " зрозуміло " - подорожче продати, а вам з Укропом? Ви ставите на всіх форумах запитання , чому ваші матки падають на дно? Ніхто вам не говорить , що це інфекція під назвою меланоз. Ви думаєте , шо це в розкручених таємниця? Такі питання для них китайська грамота , єдине можуть хляпнути антибіотик в жальну камеру. Взагалі в мене шприц другої конструкції і набагато складніший. 1 Quote Link to post Share on other sites
Mihail-ves 9,363 Posted March 1 Share Posted March 1 (edited) 9 годин тому, Пахомич сказав: Першим ділом в магазині хімобладнання придбайте мірну піпетку з внутрішнім діаметром 3мм. Відріжте кусок потрібної довжини і виготовіть поршень з допуском шоб трубка находила на поршень з натягом. Пахомич, я вражений. Іноді від Вас все таки можна щось видавити. Цікава ідея, і досить легка в реалізації, особливо в моєму варіанті шприц-станції. Із цієї трубки робимо "капіляр" з однієї сторони (для натягування трубки), на інший кінець закріплюємо гайку із різьбою під поршень. І це все вставляємо в оргскло, яке я показував вище. Ось і станція готова до роботи. Залишається лише виточити поршень та одіти на нього відповідний сальник. Буду в районі обов'язково заїду в лікарню і наберу собі трубок лабораторних. Edited March 1 by Mihail-ves Quote Link to post Share on other sites
koste 899 Posted March 1 Share Posted March 1 1 час назад, Пахомич сказал: Складається враження, що ви мене найняли на роботу. Основне вам повідомив , а конструкцію корпуса для колби позичте в Ліпатова . Корпус річ не складна в виготовленні. Взагалі навіщо вам така не розумна ідея - шприц і капіляр на 40 доз. Власнику такого " шедевру " зрозуміло " - подорожче продати, а вам з Укропом? Ви ставите на всіх форумах запитання , чому ваші матки падають на дно? Ніхто вам не говорить , що це інфекція під назвою меланоз. Ви думаєте , шо це в розкручених таємниця? Такі питання для них китайська грамота , єдине можуть хляпнути антибіотик в жальну камеру. Взагалі в мене шприц другої конструкції і набагато складніший. Мне интересно ваша конструкцыя . Так же я могу задавать вопросы, это не значит что у меня нету ответа . Бывает что одну и туже конструкцыю можно сделать иначе ,и будет протевоположный результат . Капеляр на 40 доз мне не нужен . Я просто спросил о конструкцыи каторую считаете правельной . Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,519 Posted March 1 Share Posted March 1 15 минут назад, koste сказал: Мне интересно ваша конструкцыя . Так же я могу задавать вопросы, это не значит что у меня нету ответа . Бывает что одну и туже конструкцыю можно сделать иначе ,и будет протевоположный результат . Якщо є відповідь , то для чого запитання? В любому шприці є дві основні деталі це поршень і циліндр. Чим менший внутрішній діаметр циліндра тим складніше виготовити поршнь. На 3мм. ви точно не виготовите , можливо по благородні деревині ви можите ,а конструкторські задатки слабенькі. Та і І.О. вам мабудь ніколи не розкриєтьсяДосить мусолити шприц, не інтересно. 1 Quote Link to post Share on other sites
Mihail-ves 9,363 Posted March 1 Share Posted March 1 В 3мм може зайти поршень резиновий з інсулінового шприца. і навіть точити нічого не прийдеться. Але то треба мати спочатку скляну трубку в руках. Quote Link to post Share on other sites
Укроп 12,244 Posted March 1 Share Posted March 1 2 часа назад, Пахомич сказал: а вам з Укропом? Ви ставите на всіх форумах запитання , чому ваші матки падають на дно? Покажіть хоч щось своє, і Укроп запитань більше не задаватиме. 3 часа назад, Пахомич сказал: Взагалі в мене шприц другої конструкції і набагато складніший. Казати і показати це дві великі різниці. Покажіть, всим цікаво буде побачити Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,318 Posted March 1 Share Posted March 1 44 хвилини тому, Mihail-ves сказав: В 3мм може зайти поршень резиновий з інсулінового шприца. і навіть точити нічого не прийдеться. Це хіба що пресом той поршень в трубку заганяти -Інсуліновий поршень має дІаметр 5мм 45 хвилин тому, Mihail-ves сказав: то треба мати спочатку скляну трубку в руках. Раджу покинути дурну ідею, 5 мм скляні шприци в станку чи станції чудово працюють. 2 Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,519 Posted March 1 Share Posted March 1 8 минут назад, Укроп сказал: Покажіть хоч щось своє, і Укроп запитань більше не задаватиме. Укроп мені не мішає , без Укропа форум сирота. Тож як будете виготовляти поршень? На словах опишіте послідовність виконання робіт. Quote Link to post Share on other sites
Mihail-ves 9,363 Posted March 1 Share Posted March 1 14 хвилин тому, davolodya сказав: Раджу покинути дурну ідею, 5 мм скляні шприци в станку чи станції чудово працюють. А що мішає пробувати щось нове. Ви ж знаєте, що я не можу просто сидіти на одному місці, тому що мені все цікаве. 1 Quote Link to post Share on other sites
Укроп 12,244 Posted March 1 Share Posted March 1 57 минут назад, Пахомич сказал: Укроп мені не мішає , без Укропа форум сирота. Тож як будете виготовляти поршень? На словах опишіте послідовність виконання робіт. Навіщо мені виготовляти? Я хочу у вас купити. Продайте 1 2 Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,318 Posted March 1 Share Posted March 1 1 година тому, Mihail-ves сказав: А що мішає пробувати щось нове. Ви ж знаєте, що я не можу просто сидіти на одному місці, тому що мені все цікаве. Я не проти нового, але треба на речі дивитися реально... Виточити поршень з довгою різьбою ∅ 3мм в домашніх умовах не вийде, для цього треба спецобладнання, знайти готову шпильку такого діаметру, ще й нержавійку - мабуть теж не вийде, сама тонша, яку зміг знайти -3мм. Для трубки з внутр. діаметром 3 мм шток поршня має бути 2-2,5мм... Quote Link to post Share on other sites
Гурович 4,679 Posted March 1 Share Posted March 1 42 минуты назад, davolodya сказал: знайти готову шпильку такого діаметру, ще й нержавійку - мабуть теж не вийде, сама тонша, яку зміг знайти -3мм. нержавеющий электрод Вам в помощь. 1 Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,318 Posted March 1 Share Posted March 1 7 хвилин тому, Гурович сказав: нержавеющий электрод Вам в помощь. Електрод - це пруток, а не шпилька. Хочу побачити, як Ви наріжете рівненьку різьбу на електроді 1 Quote Link to post Share on other sites
Mihail-ves 9,363 Posted March 1 Share Posted March 1 (edited) Все може бути набагато простіше у роботі. В трубочку 3мм можна запхати силіконову трубку яку ми використовуємо під капіляр, залишилось її накрутити на прут з кінчиком різьби діаметром в 1мм, чи більше. А сам шток з готовою нарізаною різьбою на 2мм можна взяти наприклад з годинника або купити в інтернеті. Правда там буде оцинковка. Задача поставлена і її треба виконувати, а то Пахомич дасть "підзатильник". До речі в трубочці з внутрішнім 3мм, рух поршня на відстань 10мм буде видавати 70мкл, або осіменіння 10 маток по 6мкл. Шприц станція може отримати мініатюрний вигляд. Але поки що це мрії. А чому б і не подумати, з такою погодою ми можемо ще з місяць теревенити. Edited March 1 by Mihail-ves 1 Quote Link to post Share on other sites
юрко)) 106 Posted March 1 Share Posted March 1 Думаю, що такі модернізації не настільки актуальні як просто заморочливі. Ви ж придбали склянний інсуліновий шприц. Чим Вам він не подуші? 2 Quote Link to post Share on other sites
Mihail-ves 9,363 Posted March 1 Share Posted March 1 1 хвилину тому, юрко)) сказав: Ви ж придбали склянний інсуліновий шприц. Чим Вам він не подуші? З ним все гаразд, як і з радянським скляним. Скоро покажу все в роботі. Пахомич запропонував ще одну головоломку ось і ми її зараз віртуально виконуємо. Як в анекдоті, начальник щось ляпнув вимогу (щоб народ не пиячив), а конструкторське бюро вирішило щось з того з робити. І тут всі пару днів та ночей або ускладнювали, або спрощували, але про склянку горілки в сейфі забули. 3 Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,318 Posted March 1 Share Posted March 1 (edited) 18 хвилин тому, Mihail-ves сказав: Пахомич запропонував ще одну головоломку ось і ми її зараз віртуально виконуємо. Ще хоча б хтось один запитав Пахомича, які переваги будуть в шприца з внутрішнім діаметром 3 мм над звичайним скляним на 1мл. Переваги мізерні, а складності в виготовленні значно більше... Зате дружно кинулися виконувати... Edited March 1 by davolodya 1 Quote Link to post Share on other sites
Seos 7,442 Posted March 1 Share Posted March 1 38 хвилин тому, Mihail-ves сказав: В трубочку 3мм можна запхати силіконову трубку яку ми використовуємо під капіляр, залишилось її накрутити на прут з кінчиком різьби діаметром в 1мм, чи більше. А сам шток з готовою нарізаною різьбою на 2мм можна взяти наприклад з годинника або купити в інтернеті. Правда там буде оцинковка. https://aliexpress.ru/item/4000857412449.html?spm=a2g0o.detail.1000014.16.753765aex85Qd7&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.33416.205061.0&scm_id=1007.33416.205061.0&scm-url=1007.33416.205061.0&pvid=7776c855-01e5-4ac2-9416-a00608e38572&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.33416.205061.0,pvid:7776c855-01e5-4ac2-9416-a00608e38572,tpp_buckets:23416%230%23205061%2317_23416%234721%2321967%23793_23416%234722%2321972%236_21387%230%23183380%230_4452%230%23214000%230_4452%233474%2316498%23782_4452%234862%2324463%23433_4452%233098%239599%23384_4452%235108%2323442%23856_4452%233564%2316062%23360 Це для любителів заморочитись, до речі в китайців різьби високої якості, ( брав собі кілька виробів ). Є на алі і гайки довгі, в них болт не "гулятиме", якщо цікаво - завтра на роботі можу в закладках знайти посилання. Мене особисто влаштовує старий радянський інсуліновий на 1мл з внутрішнім діаметром 5 мм 1 Quote Link to post Share on other sites
Mihail-ves 9,363 Posted March 1 Share Posted March 1 14 хвилин тому, davolodya сказав: Зате дружно кинулися виконувати... Дружно почали балакати. Є дві категорії людей песимісти і оптимісти. Так оптимісти кажуть що "все можна зробити, головне захотіти". тещині слова. Ось так тридцять років і виховує мене. 1 Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,519 Posted March 1 Share Posted March 1 23 минуты назад, davolodya сказал: Ще хоча б хтось один запитав Пахомича, які переваги будуть в шприца з внутрішнім діаметром 3 мм над звичайним скляним на 1мл. Переваги мізерні, а складності в виготовленні значно більше... Зате дружно кинулися виконувати... Звичайно переваги будуть - зменшиться швидкість розчину в капілярі при одинаковому переміщенні поршня . Чим більший внутрішній діаметр циліндра , тим більша швидкість розчину в капілярі. Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,318 Posted March 1 Share Posted March 1 11 хвилин тому, Mihail-ves сказав: Є дві категорії людей песимісти і оптимісти. Так оптимісти кажуть що "все можна зробити, головне захотіти Крім того ще є реалісти... А реальність така, що багато речей легко робити язиком... Я нарізав різьбу на шпильці з нержавійки ∅ 5мм, за тоньшу навіть братися не хочу - тому знаю про складність виготовлення не на словах... Зараз роблю нову станцію - в основі штока поршня буде заводська різьбова шпилька, точити самому більш не хочу, хоча є на чому... Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,318 Posted March 1 Share Posted March 1 1 хвилину тому, Пахомич сказав: Звичайно переваги будуть - зменшиться швидкість розчину в капілярі при одинаковому переміщенні поршня . Чим більший внутрішній діаметр циліндра , тим більша швидкість розчину в капілярі. 3 мм і 5 мм - різниця майже вдвічі, а при інсемінації цієї різниці не помітно. 2 сезони відпрацював з китайським шприцом ∅5,5 мм - мене такий діаметр повністю влаштовує, переробляю на радянські шприци лиш тому, що китайські всі мають різні внутрішні діаметри, і під кожну колбу треба робити індивідуальний поршень... Розбивши один шприц - поршень до іншого не підійде Quote Link to post Share on other sites