цыганок 1,258 Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 Вчера был в селе - тоже зацветает ..... по второму кругу . А все говорят год плохой для пчеловодов - какой он плохой , он и медоносы по второму кругу зацветают . Думаю до зимы еще много чего интересного увидим . Да и будет ли зима вообще . 2 2 Quote Link to post Share on other sites
Cfif 8,152 Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 3 часа назад, цыганок сказал: Да и будет ли зима вообще . 2 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 41,006 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 (edited) А пісня ж то по темі! https://youtu.be/a4dYx-rn9bk Правда мед то не акаційний... Edited September 6, 2020 by ДобровоЛ 1 Quote Link to post Share on other sites
AVA 10,282 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 2 часа назад, Seos сказал: Радує Ваш оптимістичний настрій. У нас акація в 20 числах серпня по більшості своїй стояла суха, тому оптимізмом це на наступний сезон не надихає. (фото кінець серпня, схил акації над селом по дорозі на роботу, навряд вона зацвіте на наступний рік) Це щось нове із акацієй Вона порижіла, обично вона жовтіє і стає жовто зелена , але не рижа Груші так рижіюиь і засихають на зовсім 1 Quote Link to post Share on other sites
Seos 7,441 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 3 години тому, AVA сказав: Це щось нове із акацієй Вона порижіла, обично вона жовтіє і стає жовто зелена , але не рижа Груші так рижіюиь і засихають на зовсім Вона "згоріла" від активного сонця і відсутності опадів на схилах. По ярах ситуація краща. Щось подібне було минулого літа і як результат - більшість дерев не викинули цвіту в травні. 1 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 41,006 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 (edited) Щодо посадки акації насінням. Написав це в темі посадок, не зайве буде й тут повторитися, щоб люди даром не тратили свого часу при садінні насінням. Для стратификации семена белой акации нужно прогреть до температуры в 50-70 градусов. ... Но лучший и простой способ – семена белой акации можно просто залить водой нагретой до температуры 60-70 градусов и оставить для набухания на сутки. После такой процедуры семена можно высевать в грунт. Цю процедуру варто обов'язково проводити перед посадкою, оскільки акаційне насіння покрите міцним захистом. От тому часто й не проростає. Edited November 30, 2020 by ДобровоЛ 6 Quote Link to post Share on other sites
Колосов Денис 437 Posted January 3 Share Posted January 3 Я посадил обычные семена в декабре, стратификациия пройдёт в природе, весной увидим) 1 Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,520 Posted January 3 Share Posted January 3 26 минут назад, Колосов Денис сказал: Я посадил обычные семена в декабре, стратификациия пройдёт в природе, весной увидим) Кажуть спеціалісти що нічого не буде потрібно висока температура для стратифікації. Ну і з власних спостережень , біля двору є акація кожен рік там маса насіння падає жодного сходу крім того що з кореня. 1 Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,546 Posted January 3 Share Posted January 3 18 минут назад, uam_63 сказал: біля двору є акація кожен рік там маса насіння падає жодного сходу крім того що з кореня. А в мене сходить... Не так масово, як бур'ян, але якби не скошував. то за декілька років були б зарості... Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,520 Posted January 3 Share Posted January 3 7 минут назад, ромео сказал: А в мене сходить... Не так масово, як бур'ян, але якби не скошував. то за декілька років були б зарості... Точно не з кореня росте? Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,520 Posted January 3 Share Posted January 3 Доречі можливо в кого є місця з дрібною акацією і було бажання накопати не за безплатно звичайно ? А то я в себе вже все що можливо повикопував. 1 Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,546 Posted January 3 Share Posted January 3 57 минут назад, uam_63 сказал: Точно не з кореня росте? 1500% То тут, то там - за 5-10м від дерева може прорости... Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,520 Posted January 3 Share Posted January 3 41 минуту назад, ромео сказал: 1500% То тут, то там - за 5-10м від дерева може прорости... Це не показник, це можна перевірити тільки при викопуванні , якщо викопується легко і корінь мочкуватий то значить з насіння а якщо в землі корінь і з ньго відросток який тягнеться дальше як кабель і зовсім немає дрібних корінців. 2 Quote Link to post Share on other sites
Микита Ничипорук 128 Posted January 4 Share Posted January 4 10 часов назад, uam_63 сказал: Доречі можливо в кого є місця з дрібною акацією і було бажання накопати не за безплатно звичайно ? А то я в себе вже все що можливо повикопував. Я ще б і могорич поставив. Задовбала вже. Тільки далекувато Вам їхати. 1 Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,520 Posted January 4 Share Posted January 4 3 часа назад, Микита Ничипорук сказал: Я ще б і могорич поставив. Задовбала вже. Тільки далекувато Вам їхати. Це точно далековато . 1 Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,520 Posted March 5 Share Posted March 5 Весна іде садити би щось потрібно , а в мене немає вже де копати нові ще не виросли. Повторю пропозицію можливо є в кого плантація накопати саджанців бажаноб чим по меньший розмір за розумну винагороду. 1 Quote Link to post Share on other sites
Фомич 2,181 Posted March 6 Share Posted March 6 В 30.11.2020 в 21:16, ДобровоЛ сказал: Для стратификации семена белой акации нужно прогреть до температуры в 50-70 градусов. ... Но лучший и простой способ – семена белой акации можно просто залить водой нагретой до температуры 60-70 градусов и оставить для набухания на сутки. После такой процедуры семена можно высевать в грунт. Цю процедуру варто обов'язково проводити перед посадкою, оскільки акаційне насіння покрите міцним захистом. От тому часто й не проростає. Семена белой акации ошпариваю кипятком. Потом помещаю во влажную среду для проращивания. Через несколько дней из семян "проклевывается" росточек. Можно высаживать, при условии, что установилась теплая погода. Не забываем поливать, корневая система еще очень слабая и при недостатке влаги, росточки сохнут. 3 Quote Link to post Share on other sites
Иваныч 2,143 Posted March 20 Share Posted March 20 В 30.11.2020 в 21:16, ДобровоЛ сказал: Щодо посадки акації насінням. Написав це в темі посадок, не зайве буде й тут повторитися, щоб люди даром не тратили свого часу при садінні насінням. Для стратификации семена белой акации нужно прогреть до температуры в 50-70 градусов. ... Но лучший и простой способ – семена белой акации можно просто залить водой нагретой до температуры 60-70 градусов и оставить для набухания на сутки. После такой процедуры семена можно высевать в грунт. Цю процедуру варто обов'язково проводити перед посадкою, оскільки акаційне насіння покрите міцним захистом. От тому часто й не проростає. Доброго дня. Скажіть а зараз уже можна сіяти під сапу стратифіковане насіння . і якщо можна то коли. Дякую. 1 Quote Link to post Share on other sites
Stol 2,475 Posted March 20 Share Posted March 20 34 минуты назад, Иваныч сказал: Доброго дня. Скажіть а зараз уже можна сіяти під сапу стратифіковане насіння . і якщо можна то коли. Дякую. Я б сіяв у травні і висівав би тоді коли в насінині проклюнеться росток 2 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 41,006 Posted March 20 Share Posted March 20 39 хвилин тому, Иваныч сказав: Доброго дня. Скажіть а зараз уже можна сіяти під сапу стратифіковане насіння . і якщо можна то коли. Дякую. Та з такими веснами все переплуталося. Але найкращі результати з посадкою насінням у мене були вже після настання постійного тепла. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Stol 2,475 Posted March 20 Share Posted March 20 1 минуту назад, ДобровоЛ сказал: Та з такими веснами все переплуталося. Але найкращі результати з посадкою насінням у мене були вже після настання постійного тепла. Після того як посіяли і полили доводилось ще поливати чи можна більше не поливати 2 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 41,006 Posted March 20 Share Posted March 20 2 хвилини тому, Stol сказав: Після того як посіяли і полили доводилось ще поливати чи можна більше не поливати Все залежить від погоди і грунту. У мене довкола - пісок, тож довелося й трохи поливати після з'явлення сходів там, де було сухіше. 2 Quote Link to post Share on other sites
Иваныч 2,143 Posted March 20 Share Posted March 20 4 минуты назад, ДобровоЛ сказал: Все залежить від погоди і грунту. У мене довкола - пісок, тож довелося й трохи поливати після з'явлення сходів там, де було сухіше. Дякую за змістовну відповідь. 1 Quote Link to post Share on other sites
Stol 2,475 Posted March 20 Share Posted March 20 Підсохнуть грунтові дороги і поїду за насінням особливої акації. В неї стручки довжиною по25см і шириною2-3 см Може хто бачив як вона цвіте,бо про неї розповідали мені лише ,що виділяє нектар кожного року і виділяє його при любій погоді. Хто таке диво бачив напишіть тут чи рясно вона цвіте 1 Quote Link to post Share on other sites
Ворон 5,177 Posted March 20 Share Posted March 20 16 хвилин тому, Stol сказав: Підсохнуть грунтові дороги і поїду за насінням особливої акації. В неї стручки довжиною по25см і шириною2-3 см Може хто бачив як вона цвіте,бо про неї розповідали мені лише ,що виділяє нектар кожного року і виділяє його при любій погоді. Хто таке диво бачив напишіть тут чи рясно вона цвіте Може мова про робінію, ане акацію. 1 Quote Link to post Share on other sites