язичник 1,723 Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 1 година тому, gardener сказав: буде І непогано буде...Цієї ночі накапало приблизно два сантиметри дощу. Думаю для акацій вистачить. Абрикоса нав'язалася на відер двадцять плодів. Вже збирався добряче полити, а тут манна небесна!!! 2 Quote Link to post Share on other sites
gardener 32,081 Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 3 години тому, язичник сказав: І непогано буде... На молодих - суцвіття вже десь 5-7 мм і багато. Старі ще тільки прокльовуються. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,533 Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 3 часа назад, язичник сказал: 5 часов назад, gardener сказал: буде І непогано буде Якщо дивитись на стан розвитку бруньок на зараз, то вона зацвіте в кінці травня... Як таке може бути, коли всі рослини випереджають графік... 2 Quote Link to post Share on other sites
gardener 32,081 Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Тільки що, ромео сказав: Як таке може бути, тиждень високої температури і вона теж випередить графік 6 Quote Link to post Share on other sites
Александр К. 2,884 Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 2 часа назад, gardener сказал: На молодих - суцвіття вже десь 5-7 мм і багато. Старі ще тільки прокльовуються. Вы имеете ввиду почки?? На молодых паростах ? На что внимание надо обращать? Quote Link to post Share on other sites
Віталій.В 3,193 Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 31 минуту назад, Александр К. сказал: Вы имеете ввиду почки?? На молодых паростах ? На что внимание надо обращать? Из 29-того потепление за 20-ть при таком резком потеплении думаю что в моих краях зацветет в 10-тых числах . 1 Quote Link to post Share on other sites
gardener 32,081 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 (edited) 7 годин тому, Александр К. сказав: Вы имеете ввиду почки?? На молодих деревах. Edited April 27, 2020 by gardener Quote Link to post Share on other sites
Мико 70,709 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 10 часов назад, gardener сказал: На молодих - суцвіття вже десь 5-7 мм і багато. Старі ще тільки прокльовуються. Нет даже намёков на проклёвывание Стоит чёрная как осенью 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Igrok 216 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 Черешня, орех, яблоня цвет померз, вишня частично, акация подозрительно долго спит. Пасека в балке 2 Quote Link to post Share on other sites
Охмалина 2,206 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 (edited) 8 часов назад, Мико сказал: Нет даже намёков на проклёвывание Стоит чёрная как осенью Сегодня я тоже решил пройтись по окрестностям в радиусе 100-300м от своей пасеки и глянуть состояние акации и всей растительности: Акация белая у нас растет двух видов: с колючками и без (на фото образцы слева и справа соответственно). Почки на обеих только понабухали, центральные почти все сухие, при сломе - их основание черное - значит помороженные. Зеленеют и кое-где появились первые листочки. Короче, большинство деревьев с подмерзлыми почками, но есть и не пострадавшие, но их мало. При таком раскладе рассчитывать на мед с акации вряд ли стоит. В ближайшее время,как будет лучше погода, проеду по окрестностям в радиусе до 2-х км от пасеки, чтобы иметь окончательную картину по акации. Edited April 27, 2020 by Охмалина 7 Quote Link to post Share on other sites
Cfif 8,152 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 акация белая акация розовая акация жёлтая (бобовник) Гледичия 6 Quote Link to post Share on other sites
язичник 1,723 Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 26.04.2020 в 20:33, gardener сказав: На молодих - суцвіття вже десь 5-7 мм і багато. Старі ще тільки прокльовуються. У нас квіткові китички вже більше сантиметра. Мабуть через пару тижнів почне квітнути 3 Quote Link to post Share on other sites
Ivan Ivanovich 662 Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 Сьогодні оглядав акацію. Дуже мало суцвіть, багато сухих гілок. Так що тепер постає задача, не дать бджолам увійти в ройовий стан, бо взяток можливо буде підтримуючий. P.S. Завтра візьму телескоп і подивлюся у лісі на верхівки старих акацій. 2 Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,533 Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 Шось ця акація не поспішає... Quote Link to post Share on other sites
Маркіян 875 Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 Львів. Сьогодні акація викинула китички. Коли приблизно чекати цвітіння? 1 Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,533 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 В 29.04.2020 в 23:00, ромео сказал: Шось ця акація не поспішає... Почала прокидатись... Є зародки цвіту... По 3-5 мм... 5 Quote Link to post Share on other sites
gardener 32,081 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 8 годин тому, ромео сказав: Почала прокидатись... Є зародки цвіту... По 3-5 мм... А Ви боялися 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Сергей Тюркин 25,661 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 11 часов назад, ромео сказал: Почала прокидатись... Є зародки цвіту... По 3-5 мм... Неужели ? я был уверен что ей хана. 1 Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,459 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 26.04.2020 в 16:43, язичник сказав: І непогано буде...Цієї ночі накапало приблизно два сантиметри дощу. Думаю для акацій вистачить. Абрикоса нав'язалася на відер двадцять плодів. Вже збирався добряче полити, а тут манна небесна!!! Вчора огляд прилеглих територій показав, що акація жовта почала викидати перші китиці, початок цвітіння білої слід очікувати не раніше традиційних для мене термінів 20-25 травня Щось мене терзають смутні сумніви, що для акації цієї вологи вистачить, тож ніяк не пойму лаштуватись на добрий взяток чи вже готовити тару на відводки 1 Quote Link to post Share on other sites
Абсолютный максuмум 570 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 3 часа назад, Николай S сказал: початок цвітіння білої слід очікувати не раніше традиційних для мене термінів 20-25 траня Якщо прогноз справдиться, будуть проходити дощі, і будуть такі тропіки, як сьогодні (припарка), то в 20-х числах травня буде не початок, а пік цвітіння 3 часа назад, Николай S сказал: ніяк не пойму лаштуватись на добрий взяток чи вже готовити тару на відводки До цвітіння груш була жахлива посуха, але он скільки цвіту було, і були груші всі в бджолах. Не тільки від дощів все залежить... До речі, а рапсу там у вас в цьому році також насіяли? Ще цвісти не збирається? Щось я починаю бачити обмазану пилком бджолу 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,459 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 55 хвилин тому, Абсолютный максuмум сказав: Якщо прогноз справдиться, будуть проходити дощі, і будуть такі тропіки, як сьогодні (припарка), то в 20-х числах травня буде не початок, а пік цвітіння До цвітіння груш була жахлива посуха, але он скільки цвіту було, і були груші всі в бджолах. Не тільки від дощів все залежить... До речі, а рапсу там у вас в цьому році також насіяли? Ще цвісти не збирається? Щось я починаю бачити обмазану пилком бджолу З груші бджола таскала тільки пилок, нектар був лише сьогодні і в мізерних кількостях, рапс посіяний на Панорницьких землях, що там далі не знаю тому переїзд до акації відкладується до самого цвітіння інакше можуть дістати і спортять акацію. Ребусів нам підкинули забагато, треба бути готовим до всього 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Абсолютный максuмум 570 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 53 минуты назад, Николай S сказал: рапс посіяний на Панорницьких землях, що там далі не знаю Думав, що за Коропом і в цьому році є рапс. А з місця, куди кочуєте на акацію, не дістають через Десну на Сумщину? Бо мої в минулому році принесли рапсу саме із-за Десни, ото було геморою, коли акація викинула цвіт 1 час назад, Николай S сказал: З груші бджола таскала тільки пилок, нектар був лише сьогодні У нас трохи краща ситуація, сьогодні глянув - по рамці-дві залиті, а тиждень назад було майже сухо в гніздах, на тижні періодично вечорами вентилювали гнізда. Але то не тільки сади, а і верба, яка у мене по берегах під носом. А пилку з груш дійсно аж занадто, як і цвіту на ній в цьому році. Решітки пилковідбірні в днища поставив - хай працюють. Не так за акацію страшно, як за рапс, якби знов з Сумщини не хапнули. Знайомих в тих селах нема, а їхати подивитись далеко. Про обробітки тих полів також нам нічого не відомо. А минулого року, як почали рапс звідти носити, так і посипались 1 Quote Link to post Share on other sites
язичник 1,723 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 7 годин тому, Николай S сказав: Щось мене терзають смутні сумніви, що для акації цієї вологи вистачить, тож ніяк не пойму лаштуватись на добрий взяток чи вже готовити тару на відводки Сьогодні ще сантиметр опадів додався, а до ранку мабуть до двох дотягне. Вже вистачить не тільки для акації, а й для сходів соняха 1 Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,459 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 1 годину тому, Абсолютный максuмум сказав: Думав, що за Коропом і в цьому році є рапс. А з місця, куди кочуєте на акацію, не дістають через Десну на Сумщину? Якщо стати в Бужанці то точно за Десною дістануть, а от від Чернявки можуть хапонути того що біля Рихлів, тому місце старе а переїзд в останній момент. 1 годину тому, Абсолютный максuмум сказав: ..... Не так за акацію страшно, як за рапс, якби знов з Сумщини не хапнули. Знайомих в тих селах нема, а їхати подивитись далеко. ..... Счас дам задачу колезі з Лукнова, за добу чи трохи більше все будемо знати Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,459 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 1 годину тому, Абсолютный максuмум сказав: .....мої в минулому році принесли рапсу саме із-за Десни, ото було геморою, коли акація викинула цвіт Таки так, міняти медову корпуси коли обірваний взяток ще та морока. Quote Link to post Share on other sites