Олег Мельник 3,703 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 20 хвилин тому, Віталій.В сказав: рамки робив з клена, дикої груші, маслини, осокора, але найілььше з верби. У багатих, як то кажуть, свої причуди У мене цільове спрямування таких порід зовсім інше, на рамки пошкодував би. Груша, до прикладу. 6 1 Quote Link to post Share on other sites
Віталій.В 3,193 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 4 минуты назад, uam_63 сказал: Теж робив з верби , але в моїй місцевості хоча її в досталь від неї дуже багато відходів при виробництві. Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Відходів багато безперечно, але мене це не напрягає поки природній газ дорогий. В наших краях бобер крепко хазійнує я після них збираю дерева та роблю рамки та комплектуючі до вуликів, вулики з очерету. 1 Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,582 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 У багатих, як то кажуть, свої причуди У мене цільове спрямування таких порід зовсім інше, на рамки пошкодував би. Груша, до прикладу. Краса . А що це таке бо так зразу я і невторопав? Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Олег Мельник 3,703 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 2 хвилини тому, uam_63 сказав: Краса . А що це таке бо так зразу я і невторопав? Дякую!) Музичні інструменти. Сопілки і ріжки. 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Конструктор 2,387 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 34 хвилини тому, Віталій.В сказав: Робив рамки також з вишні і яблуні, але з усих варіантів найбільше подобаєця рамки з верби, в цім році почав робити верхній брусок клен, бокові планки та низ верба, така рамка взагалі супер і крепка і легка і цвях на 30мм з верхньої планки не вилазить, в бокові планки під дріт бью скобу степлера. Липа буде крепша за вербу , мабуть і трішки важча , але оброблятись буде на багато краще і легше. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Віталій.В 3,193 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 6 минут назад, Олег Мельник сказал: У багатих, як то кажуть, свої причуди У мене цільове спрямування таких порід зовсім інше, на рамки пошкодував би. Груша, до прикладу. Гарно !!! І в мене є бажання точити, на такі вироби в мене поки смальцю не вистачить, а бочьонки під мед зробив би, але поки часу не вистачає... Зараз купив участок під пасіку три дні чистили два дні довбав 22 ямки під стовби, земля як битон, зробити ямку під стовба зараз можна тільки шлямбуром, бури ломи і т.д підскакують як на пеньку, тепер в найкоротший термін треба обгородити жиліза лижить на 20000, та перевезти пасіку, сьогодні хотів зварить ворота, але не встиг, завтра на зміні , а там... а там на все господня воля, погода і т.д... і так вже 4-ри роки... 5 Quote Link to post Share on other sites
Роман Кременчук 10,673 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 1 година тому, Віталій.В сказав: Відходів багато безперечно, але мене це не напрягає поки природній газ дорогий. В наших краях бобер крепко хазійнує я після них збираю дерева та роблю рамки та комплектуючі до вуликів, вулики з очерету. Робив верх-низ рамки з червоної верби.Боковухи-липа.Цвях не коле,майже.Рамка 145.На сотовий використовував.Відходи-так.Але можна миритися,якщо є верби вибір. 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Віталій.В 3,193 Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 Друзі, підскажіть будьласка, скільки треба дошки в кубах щоб виготовити 1000 рамок на 300 з розділювачем Гофмагна ??? Я так розумію що готової продукції в 1000 рамок це вже десь близько 1м3 ? Дякую 1 Quote Link to post Share on other sites
Сергій-апі 3,456 Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 5 хвилин тому, Віталій.В сказав: Друзі, підскажіть будьласка, скільки треба дошки в кубах щоб виготовити 1000 рамок на 300 з розділювачем Гофмагна ??? Я так розумію що готової продукції в 1000 рамок це вже десь близько 1м3 ? Орієнтовно 0.7 куба, залежить також від якості дошки, якщо багато сучків, трохи піде у відходи. Дошку потрібно брати 40 і 25 мм. 1 1 Quote Link to post Share on other sites