sewerby Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Глициния обильноцветущая, или многоцветковая — Wisteria floribunda (WiUd.) DC. Родом из Японии. Листопадная лиана. Отличается от китайской глицинии меньшими размерами (8-10 м) и более крупными, сложными листьями до 40 см, с числом листочков в них до 19. меньших размеров и большей плотности; большим числом цветков и размерами соцветий до 50 см. Цветки меньшего размера, фиолетово-голубые. Зацветает на 2-3 недели позднее. Распускание цветков идет от основания кисти постепенно (у глицинии китайской распускание почти одновременное). Плоды сохраняются на растении в течение всей зимы. Растет закручиваясь по часовой стрелке. Более морозостойка (до -23 град) и декоративна, чем глициния китайская. Широко используется в вертикальном озеленении, где ценится за обилие красивых листьев, красочное, обильное цветение и эффектные плоды. Медонос, но конкретных цифр пока нет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
странник Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Глициния обильноцветущая, или многоцветковая — Wisteria floribunda (WiUd.) DC. ? А у нас растет такая красота? И если да, то где семена можно достать? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted February 4, 2013 Author Share Posted February 4, 2013 Растет, но семена не везде вызревают. Я брал в местном Ботаническом саду. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Глициния обильноцветущая, или многоцветковая — Wisteria floribunda (WiUd.) DC. ? А у нас растет такая красота? И если да, то где семена можно достать? В багатьох садових центрах продають саджанці, але ціна від 100 до 300 грн, залежно від сорту. На жаль, такого рясного цвітіння, як на вказаних фото, у нас практично не буває - де-не-де ріденькі китиці. Бо рослина хоча й витримує -23, але квіткові бруньки й -20 не переживають зазвичай Зараз з'явився в продажу новий гібрид - Блю Мун, який за даними продавців витримує -30 і цвіте! - перевірити не було можливості, та й хто купив, то ще цвітіння не бачив, мабуть - його треба кілька років чекати - минулого року в декого було по кілька суцвіть тільки - перше цвітіння. Це кого я знаю А взагалі черенками просто розмножується Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted June 22, 2013 Author Share Posted June 22, 2013 На жаль, такого рясного цвітіння, як на вказаних фото, у нас практично не буває Посадив 3 саджанці - третій рік "в землі сидять" Мабуть підмерзають взимку Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 та й хто купив, то ще цвітіння не бачив, мабуть - його треба кілька років чекати - минулого року в декого було по кілька суцвіть тільки - перше цвітіння ← В мене росте третій рік. висота під 2 метри, але цвіту ще не було Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 Надзвичайно декоративна рослина! Спробую дістати! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Теоретично гліцинія макростахія або крупнолиста витримує без пошкоджень до -40 градусів. В реаліях -34 безпроблемно і квітнула на четвертий рік Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Теоретично гліцинія макростахія або крупнолиста витримує без пошкоджень до -40 градусів. В реаліях -34 безпроблемно і квітнула на четвертий рік ? язичник, Розводиться саджанцями? Знаю, що Ви в курсі, чи є вона в ботсаду Гришка. Підкажіть, а то в іннеті з ними не зв'язаться. І чи розводиться черенками? Щось схоже на актінідію. Але вона - актінідія- дає їстивні плоди . А гліцінія? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шурік Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Бачив на сландо обяви з продажу гліциніі по по нормальних цінах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Розводиться саджанцями? ? Всі рослини розмножуються саджанцями. Вістерія добре розмножується живцями і насінням. Поскільки відноситься до бобових, то й плоди боби. Чим поживніша земля і більше сонця, тим швидше почне квітнути. В ботсаду ім.Гришка росте в колекції витких рослин Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
виталийЗ Posted February 24, 2014 Share Posted February 24, 2014 Может кто знает,какая медопродуктивность и через скоко лет она зацветает? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
виталийЗ Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 Саджанці я вчора замовив ось по цьому телефону,здаеться у Вінниці,та щей різного кольору.-0685466072-саджанець коштуе-50гр. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted February 26, 2014 Share Posted February 26, 2014 Может кто знает,какая медопродуктивность и через скоко лет она зацветает? ← Росте у мене уже пять років, ще не цвіла, правда посадив садженець висотою 10см Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
виталийЗ Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Обіцяли що саджанці будуть трирічні. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Теоретично гліцинія макростахія або крупнолиста витримує без пошкоджень до -40 градусів. В реаліях -34 безпроблемно і квітнула на четвертий рік ? язичник, а придбали у нас у Києві в ботсаді Гришка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Так, в ботсаду ім.Гришка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skif Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Саджанці я вчора замовив ось по цьому телефону,здаеться у Вінниці,та щей різного кольору.-0685466072-саджанець коштуе-50гр. в нас тільки Blue Moon буде рости (так щоб нормально пережити зиму), сам посадив цього року саджанець. Але у нас їх привезли здається із Закарпаття по 15 грн. - "трохи підозріло" по ціні, у Львові вчора на привокзальній бачив по 40 грн. - продавали молдавани із Коломиї Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 молдавани із Коломиї ? skif, так, це круто, - молдавани та це ж із самої Коломиї ! Так, в ботсаду ім.Гришка ? язичник, дякую, хочу днями туди проїхати. А Вам, Язичникам, актінідія не потрібна?У мене є, - ліана 15- 20 метрів, розводиться з черенків, доречі. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
виталийЗ Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 В мене актінідію, собака паразит,в туж ніч вигарбав і погриз в цури.Саджанці гліцинії отримав ще два тижні тому,різних кольорів.Сантиметрів по сімдесят,прийнялись всі.Буду чекати коли заквітує. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 В мене актінідію, собака паразит,в туж ніч вигарбав і погриз в цури.Саджанці гліцинії отримав ще два тижні тому,різних кольорів.Сантиметрів по сімдесят,прийнялись всі.Буду чекати коли заквітує.виталийЗ, Можу поміняти актинидію (якщо вдастся відкопати) на гліцінію. Але актинидія має бути "він" і "вона". А як їх розібрати - не знаю.А ось натрапив тут на розповідь про гліцінію і чому вона буває не цвіте, про це ви писали. https://www.youtube.com/watch?v=5M-f5paeBC8. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pr1zZ Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 В мене актінідію, собака паразит,в туж ніч вигарбав і погриз в цури.Саджанці гліцинії отримав ще два тижні тому,різних кольорів.Сантиметрів по сімдесят,прийнялись всі.Буду чекати коли заквітує.И как результаты? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
виталийЗ Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 В этом году зацвел один саженец.Но цветок совсем не такой как на рисунке.Да и растут не как лиана,а как обычное деревцо.За этот год,подросли на 10-20см.Сестра жены,тоже выписала в этом году,и тоже с Винницы.Такие самые саженцы.Неужели туфту подсунули?У кого есть саженцы,этих видов,скинте пожайлуста фото.Буду очень благодарен, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ильич (альп) Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Сегодня пришли семена этого чуда из Китая. Весной будем пытаться получить всходы. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rad Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Этой осенью посадил саженец, хочу попробовать заплести ей новую беседку с южной стороны. Пока это росток похожий как и полагается, на древовидную лиану высотой 40-50см. Покупал на базаре но у проверенного продавца, мои коллеги по работе берут у нее разнообразный материал ближайшие лет 5, всё отлично. Хозяйка сказала, что растение это хлопотное, в том смысле что без правильной двухразовой обрезки толком не цветет, а просто расходует силы на формирование побегов, формирование цветочных почек дает именно правильная и довольно интенсивная обрезка. В общем что из этого получится в наших киевских краях доложу, если будет что, сфоткаю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts