Еникиой Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 Как долго цветёт гледичия, и насколько реаоьно пчёлам собрать мёд с гледичии? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 07.05.2020 в 21:31, Еникиой сказав: Как долго цветёт гледичия, и насколько реально пчёлам собрать мёд с гледичии? З початкового посту: Цветет в июне — июле, выделяя нектар и пыльцу. В зависимости от климатических условий цветок выделяет 0,284— 0,312 мг сахара в нектаре. Сахаропродуктивность I га насаждений — 232—260 кг. Пчелы посещают цветки на протяжении всего дня. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 В 07.05.2020 в 21:31, Еникиой сказал: Как долго цветёт гледичия, и насколько реаоьно пчёлам собрать мёд с гледичии? Дней пять. как продолжение акации белой да. но сама по себе товарного мёда не даст. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 3 години тому, Cfif сказав: Дней пять. как продолжение акации белой да. но сама по себе товарного мёда не даст. Дозвольте не погодитися з вами. У південному регіоні гледичия є цінним медоносом та і у нашому регіоні теж - продуктивність близько 250 кг меду й більше з 1 га посадок ( можливі більш серйозні показники, адже наявні дані зібрані з вітрозахисних лісосмуг, в яких гледичия має висоту всього 5-7 м. і не має суцільних посадок. Це з інтернету. Гледечія колюча - ст.134 , ''Пасіка''В.Поліщук, В. Гайдар стверджують її медопродуктивність в 250 кг . Ну, а цвіте вона 8-11 днів. Якщо є масивні насадження, то в товарному меді, особливо на півдні ,можна не сумніватися. Не дарма ж вона стоїть на другому місті після білої акації та й в деяких районах зветься 'панською' акацією. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 21 минуту назад, ДобровоЛ сказал: Дозвольте не погодитися з вами. Та мені всеодно. Якби це було так. як написано. то продавався б и мед с гледичії... Хто його хоч раз бачив і чи його майже так як акаціі?? А на заборі тоже пишуть... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 18 хвилин тому, Cfif сказав: Та мені всеодно. Якби це було так. як написано. то продавався б и мед с гледичії... Хто його хоч раз бачив і чи його майже так як акаціі?? А на заборі тоже пишуть... Все залежить від суцільних посадок, яких дуже мало. Ну, а вітрозахисні полоси зараз вже так розрідили, що щось зібрати бджолам там для товарного меду дійсно важко. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 Ходив на "клондайк" у розвідку. Видивився ще сіянців-однорічок. Скоріш за все, проросло минулорічне насіння, бо копав усе ретельно. Ще пару сотень повинно набратись. Можу нарити та відправити НП. Якщо хтось ще не посадив колючу загорожу з гледічиї, можна спробувати. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 09.04.2021 в 21:26, Ысч сказав: Ходив на "клондайк" у розвідку. Видивився ще сіянців-однорічок. Скоріш за все, проросло минулорічне насіння, бо копав усе ретельно. Ще пару сотень повинно набратись. Можу нарити та відправити НП. Якщо хтось ще не посадив колючу загорожу з гледічиї, можна спробувати. У мене третій рік одне деревце, мною посаджене біля дороги , самостійно вже (без поливу) росте на пісках. Навіть і цю зиму пережило без пошкоджень. А кіз там потроху випасають... Так що є смисл його висаджувати й на піщаному грунті. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 7 часов назад, ДобровоЛ сказал: Навіть і цю зиму пережило без пошкоджень. А кіз там потроху випасають... В мене на пасіці зайці не дають гледічіям стартонути. Вигризають кожну зиму під самий корінь. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 2 години тому, Ысч сказав: В мене на пасіці зайці не дають гледічіям стартонути. Вигризають кожну зиму під самий корінь. Це у вас точно райське місце для мисливців! Бо моя гледечія посаджена на межі лісу біля дачної дороги ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted May 22, 2021 Share Posted May 22, 2021 13 часов назад, ДобровоЛ сказал: Це у вас точно райське місце для мисливців! Мисливський кайбаш для "сходняків" розташований в трьох сотнях метрів від мого точка. Кожне "засідання мисливського братства" я можу протоколи зібрання писати, бо всі матюки чую. Чихати вони хотіли на тих зайців, зберуться, м"ясця пожарять, горілочки поп"ють, побрехеньки порозповідають, у карти на грошики пограють... Максимум, можуть - по банкам з рушниць пошмаляти. А в мене зайці під вуликами зайченят виводять та гледічії під корінь вигризають, а люди бідкаються що фазани помідори та кавуни розкльовують. Такі от в нас мисливці. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted May 22, 2021 Share Posted May 22, 2021 21.03.2021 в 17:57, ДобровоЛ сказав: Все залежить від суцільних посадок, яких дуже мало. Ну, а вітрозахисні полоси зараз вже так розрідили, що щось зібрати бджолам там для товарного меду дійсно важко. Леоніде, не втрачайте часу на гледичію, та і інших не агітуйте. Бо вона дійсно гарна лише на колючу загорожу, та на це є більш достойні види. Меду з неї ніколи не бачив, а у нас її більш ніж досить. Навіть любителі дрів її минають. Пилок дає, та в цей час вибір пилконосів величезний. Садіть краще карагану древовидну, купаж з любим видом меду ставить останій зразу в найкращі. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted May 22, 2021 Share Posted May 22, 2021 9 хвилин тому, Лавр сказав: Леоніде, не втрачайте часу на гледичію, та і інших не агітуйте. Бо вона дійсно гарна лише на колючу загорожу, та на це є більш достойні види. Меду з неї ніколи не бачив, а у нас її більш ніж досить. Навіть любителі дрів її минають. Пилок дає, та в цей час вибір пилконосів величезний. Садіть краще карагану древовидну, купаж з любим видом меду ставить останій зразу в найкращі. Дякую за інфо! Цим медоносом - жовтою акацією - полюбляє займається мій сусід-пасічник. А гледечія тим і добра, що відлякує двоногих 'зайців' та цвіте вже після акації. А на наших пісках вона себе класно почуває. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted May 22, 2021 Share Posted May 22, 2021 1 час назад, Ысч сказал: Мисливський кайбаш для "сходняків" розташований в трьох сотнях метрів від мого точка. Кожне "засідання мисливського братства" я можу протоколи зібрання писати, бо всі матюки чую. Чихати вони хотіли на тих зайців, зберуться, м"ясця пожарять, горілочки поп"ють, побрехеньки порозповідають, у карти на грошики пограють... Максимум, можуть - по банкам з рушниць пошмаляти. А в мене зайці під вуликами зайченят виводять та гледічії під корінь вигризають, а люди бідкаються що фазани помідори та кавуни розкльовують. Такі от в нас мисливці. Ледачі у вас мисливці у нас вєтнамців свиней заводили , хоч щось типу натуральне стрілять , невідходя від ....... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 В 22.05.2021 в 11:31, AVA сказал: Ледачі у вас мисливці у нас вєтнамців свиней заводили , хоч щось типу натуральне стрілять Може воно й добре що мисливці ледачі? Зато дичини повно. Кабанчики й косулі по балкам та лісосмугам частенько зустрічаються. Сумно тільки що на дрібну дичину полюють місцеві злидарі, застосовуючи петлі та різні заборонені для полювання пристосування. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ласунчик Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 В 27.04.2020 в 22:35, Ысч сказал: Нарито, запаковано. Завтра зранку поїде. Вийшло по 60 штук для кожного. Однорічки вирив усі, добивав дво-трирічками (вони з товстими коренями). Однорічки приживаються легко, а доросліші після посадки бажано хоча-б пару разів полити, бо їх корінь вже не такий мочкуватий. А яким перевізником відправляєте зазвичай? Укрпоштою, Делівері, Нова Пошта? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 10 часов назад, Ласунчик сказал: А яким перевізником відправляєте зазвичай? За бажанням клієнта. Доставку сплачує замовник. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 После дождливой весны на "клондайке" заколосились сеянцы-однолетки. Если у кого есть желание организовать на точку живую изгородь могу нарыть саженцеыв достаточном количестве. В этом сезоне правила не изменны - саженцы бесплатно, стоимость услуги "нарыть+отправить" - 7грн за штучку. Обращаться в личку. Колючандия Материнское дерево 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Зима цьогоріч видалась "циганська". Можна сміливо висаджувати дерева. Якщо Ваш точок досі не захищений від вітру або непроханих гостей, пропозиція залишається дійсною: можу накопати та відправити сіянці гледічії. Ціна питання - 7 грн за штуку. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted November 23, 2021 Share Posted November 23, 2021 12 часов назад, Ысч сказал: можу накопати та відправити сіянці гледічії. Ціна питання - 7 грн за штуку. Візьму 20 штук Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted November 23, 2021 Share Posted November 23, 2021 12 часов назад, Укроп сказал: Візьму 20 штук Пане Василю, гледічію саджають щоб отакенний непролазний деркач отримати, візьміть хоч пів сотні. Вона садиться легко, з таким пакунком на півсотні за 10 хвилин впораєтесь. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 12 часов назад, Ысч сказал: Пане Василю, гледічію саджають щоб отакенний непролазний деркач отримати, візьміть хоч пів сотні. Та вже немає коли садити, вчора добряче снігу навалило, і морози передають. Весною візьму. В планах посадити в посадкі, її точно на дрова не різатимуть Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
жека22 Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 30 минут назад, Укроп сказал: її точно на дрова не різатимуть іще як пиляють і пох їм колючки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 7 часов назад, Укроп сказал: Та вже немає коли садити, вчора добряче снігу навалило, і морози передають. З понеділка знов потепління а морози не встигнуть землю "прихватити". 7 часов назад, Укроп сказал: Весною візьму. Весною в пасічника роботи багато. На дерева часу не лишається. Але як кажуть хазяїн - барин, накопаю весною. 7 часов назад, Укроп сказал: В планах посадити в посадкі, її точно на дрова не різатимуть Доки вона виросте до стану дров про нас вже й забудуть на цьому світі. Гледічія - дерево на віки. Те від якого я копаю сіянці було здоровезним вже в ті часи коли я 12-річним пацаном бігав у шкільну майстерню на гурток авіамоделювання. Першу свою заготовку для різьби по дереву на токарному верстаті я відпиляв саме від нього. А рівно сьогодні мені виповнилося 49 рочків і думаю що це деревце ще й моїх онуків переживе. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEKS1952 Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 2 часа назад, Ысч сказал: А рівно сьогодні мені виповнилося 49 рочків і думаю що це деревце ще й моїх онуків переживе. Зі святом Вас. Кріпкого здоровья, як це дерево. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts