Jump to content

Садівники в Закарпатті? Де можна придбати в Закарпатті сортові саджанці?

specdiiin
 Share

Recommended Posts

Шукаю в кого можна придбати в закарпатті саджанці: яблук, груш, черешні, сливи та ін. Зарання дякую!

Даже и не знаю кого Вам рекомендовать, да и есть ли такие. :dntknw:

Єх :) Я шукав в інеті так і не знайшов. Бачу прийдеться з Вінницької області вести :)

Єх :) Я шукав в інеті так і не знайшов. Бачу прийдеться з Вінницької області вести :)
В Івано-Франківській, Львівській, Вінницькій, Хмельницькій, Рівненській областях знаю, а от в Закарпатті :dntknw: Хіба що любителі, які великими кількостями не займаються

В Івано-Франківській, Львівській, Вінницькій, Хмельницькій, Рівненській областях знаю, а от в Закарпатті :dntknw: Хіба що любителі, які великими кількостями не займаються
Мені великих кількосте не потрібно, мені потрібно велике розмаїття :) Хочу рідним посадити сад з різними сортами та з різними видами. (Все по трішки ;)) Спочатку хотів у Вас Микола Іванович заказати, та Ви приймаєте замовлення тільки на осінь. А хочеть весною розпочати задумане :ah: Можливо у Вас є щось на продажу на весну то я зразу в чергу :baby: Дякую!

Костянтин, то якщо багато не треба - яка різниця звідки саджанці? Головне якість і сортність. Наприклад ось такі саджанці груші були восени у Лановенка в Черкаській обл: post-3135-1330601046_thumb.jpg Ціна їх відповідна була - 70 грн, але таке дерево, при відповідному догляді, одразу дасть десяток-два плодів :ay: Однорічки можна замовити у Коломійця І.М. (Черкаська обл), Нєчмілова Л.І. (Полтавська) - ціна 30-45 грн. Якість саджанця хороша - зазвичай не менші метра, з гарною кореневою системою. Також багатий вибір у Слободянника (Черкаська), але минулого року було багато на нього наріканнь по некондиції - мені теж прислав недоросль, очевидно багато замовленнь і всіх не забезпечив. Кому треба їх каталоги - відправлю в приват. Якщо ж брати саджанці оптом (10-20 шт кожного сорту), то можна однорічки знайти і по 15-20 грн, правда більше традиційних сортів - новинки по такій ціні не купите. Якщо хочете садити сад навесні, то приготуйтесь до більшого обсягу роботи - треба забезпечити хорошим доглядом, бо за час зберігання саджанці можуть підсихати, а навесні відчувають нестачу вологи і живлення. Посаджені восени вони за зиму краще приживаються, нарощують дрібні всмоктуючі корінці і навесні швидше йдуть в ріст і краще переносять суховії чи нестачу поливів. Можете за літо заправити й підготувати ями під посадку, щоб восени швидко посадити велику кількість саджанців.

Колись саджнцями займались в с. Бакта Берегівський р-н. тепер не знаю - може продовжують.

Під Вінницею в Медвежому вушку є Подільська дослідна станція садівництва. Там досить непоганий асортимент і якість відповідна.

Під Вінницею в Медвежому вушку є Подільська дослідна станція садівництва. Там досить непоганий асортимент і якість відповідна.
Найбільша колекція плодових є в Млієві - понад 1200 сортів тільки яблуні, але сам інститут уже на ладан дише і керівництво абсолютно не слідкує за збереженням та відтворенням генресурсів. Серед пропонованих у прайсі - по 5-10 поширених сортів на 2-3 підщепах і все - ширпотреб. Радує тільки те, що колишня завідуюча відділу селекції яблуні після свого звільнення майже всю колекцію відтворила в своїй приватній колекції, намагаючись однією парою рук замінити весь той бездіяльний інститут. Неоціненна справа для майбутнього - нехай Господь їй помагає.

Дякую за допомогу! Хоч трішки зорієнтувався :az: