Jump to content

Субсидії для пасічників

Recommended Posts

Так-то оно так. Но прецедент-то первый. Нигде в Украине ещё облсовет не голосовал за выделение такой суммы для областной общественной организации пчеловодов. Хотя собственно о сумме в документе речь не идёт, идёт о выполнении программы развития пчеловодства до 2015 года.

В программе указано 9 Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього. 1544,6 тис. грн. 9.1 - обласний бюджет 1482,6 тис. грн. 9.2 - коштів інших джерел 62,0 тис. грн. Насчет прецендента + стопиццот%, не спорю. Но, повторюсь, без РЕАЛЬНОГО финансирования, это просто бумаготворчество с последующими победными реляциями, а в результате для пчеловодов и их пчел - ПШИК!!!

Вот когда бюджетная комисия облсовета рекомендует сессии, а она в свою очередь принимает изменения к бюджету, или в бюджете на следующий год прописывает копеечку на финансирование этой Программы, тогда можно и говорить о победе...

Перед тим, як програма була затверджена облрадою вона пройшла чезез бюджетний комітет. А ще раніше нашим Братством було ініційовано нараду по проблемах бджільництва на рівні першого заступника голови ОДА і начальника Головного управління АПК області. А ще раніше, з 2004 року ми, як громадська організація, зробили немало добрих справ в області, щоб з нами рахувалися і довірили такі кошти. Голова Братства бджолярів Землі Волинської " Ройовий Стан" Володимир Дмитрук (Struk -07) :hi:

• Алёнка changed the title to Субсидії для пасічників
  • 1 year later...
1 час назад, Mihail-ves сказал:

є трутні в Київській області, і торік навіть зроблені вже ІО,

Думаю і в цьому році підемо по витоптаній стежці.

Але і в мене на своїй пасіці від цієї мамки вже є репродуктивні (згідно морфометрії) дочки. Так що помаленьку покращую народну УС типу "Штукарський";)

Хоча я і не селекціонер та й стажу тільки в березні буде 3 роки, тому і ніхто не сприймає мене серйозно, а мені і так добре.

Це неважно у мене стажу біля тртох вуликивів з десяти  років і протягом подальших 20 , Просто нравится, дитина з мискою  і ложкою бігала за медом

Совет можномед кчать ложкою у миску  зрізаючи ложкой свіжопренесений мед біля верхнього бруска у миску , струшшивши бджіл

А ще для одного вулика зробіть міні рамки і ненужна медогонка

Ромео виложив  відео обліту в кімнаті  Я з чого починав , три роки кімнатного обліту з десяти років

В 14 я сказав , точніше рішив попробувать  ( батько три вулики довірив повністю ) , хрен я буду ролбить перетасовку рамок зімою 

І почав оставляти повномедні рамки на зіму , ще дірку пробив для проходу бджіл 

Уже декілька людей сказали спасібо , що взіму надо залишать мінімум  15 кг меду до лютого місяця 

Тільки ніякий учений  (д......б )не написав що ці 15 кг повині бути  МІНІМУМ на 4 рамках

90% сімей пропадає зімою , що мед тіпа є 20 кг , тільки він на 10 рамках

Одна людина сказала , скільки ти всьго не совітовав 

Ф те що залишить 20 кг для зімовки в 5 рамках меду ( мак в 6 ) я незабуду

Скільки не пили ,вспоменає

виьачаюсь за текст ,може і не писавби :az:

головне я бджіл непокину  , яка б порода , яуа б ціна небула :hi:

• Like 3

7 минут назад, Егор Юрьев сказал:

Максимум.

Т.е. самое большее.

В вашем случае и будет самое большее на 4 рамках....не на пяти и тем более десяти,а именно так чтоб пчела в клубе была поджата сама медом,потому что по краям хрен и нихрена

Мнемєто не надо, а от для будущих, 

Послушаюте человека , єто не рекомендація ,, До  лфтого виживуть

ТУт була рекомендація МІНІМУМА

А дальше жизнь покаже 

2 часа назад, Mihail-ves сказал:

Як було мені сказано, "селекціонери сюди не заходять, крім одного чи двох", тут в основному такі аматори як я і Ви.

Так що будемо самі викручуватись.:umora:

А Комисаров , якщо зайшов  , це повід для лекції 

Підержіть людину , чи дійсно  я вгадав  прощупуваня лекторату 

Піддержіть людину , буде тема  для розмов

Або ваші думки не пішли про подальшей розвиток роздумів про життя бджіл , а як же їх розвиток без ВПП

ПОДАЛЬША ЗАДАЧА  АДМІНІВ  (Будущих ) Відправить  надбаня людині до лектора 

Хоть чим хай полдьзуєтся

Я неправ , 

• Confused 1

43 минуты назад, Егор Юрьев сказал:

Истинный пасечник и умирает возле пчел.

Мой прадед до последнего держал пчел.Когда умер три оставались.

завтра на тверезу  Думаю смісла  "розмовляти не буде '

Только что, AVA сказал:

завтра на тверезу  Думаю смісла  "розмовляти не буде '

Зітріть мій пяний маразм , щоб незасорять тему, вибачаюсь

• Like 2
  • Haha 1

• 2 months later...
  • 1 year later...

В уряді пояснили, хто з пасічників може претендувати на дотацію

До 1 жовтня 2020 року пасічники можуть долучитися до державної програми підтримки, написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.+

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Facebook сторінку Т. Висоцького.

Спеціальну бюджетну дотацію за наявності бджіл можна отримати за умов:

• подача документів до 1 жовтня поточного року;
  • документи подаються за місцезнаходженням пасіки до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради ОТГ;
  • розмір підтримки 200 грн/бджолосім‘я, але не більше 60 тис. грн.

До слова, у держбюджеті-2021 для підтримки аграріїв передбачено понад 4 млрд грн. 

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/v-uryadi-poyasnili-hto-z-pasichnikiv-mozhe-pretenduvati-na-dotaciyu

Главная  Новости  В этом году пчеловодам возместят 70% стоимости оборудования

v-etom-godu-pchelovodam-vozmestjat-70-st

0

В этом году пчеловодам возместят 70% стоимости оборудования

• Like 1
  • Haha 2

10 часов назад, Гульницкий Сергей сказал:
Главная  Новости  В этом году пчеловодам возместят 70% стоимости оборудования

v-etom-godu-pchelovodam-vozmestjat-70-st

0

В этом году пчеловодам возместят 70% стоимости оборудования

Дефіцит бюджету на сьогодні 300 млрд!!!    https://www.epravda.com.ua/publications/2020/07/27/663342/

Починаємо серійний випуск: https://urfix.ru/gubozakatochnaya-mashinka/

• Like 3

Чому я не вірю в благі наміри уряду.

1. Для того, щоб увійти до списку товарів, що частково компенсуватимуться урядом У РАЗІ ПОКУПКИ, виробнику потрібно оформити близько 13 документів, на основі правильно оформленої конструкторської, технологічної, бухгалтерської та іншої документації (атестації робочих місць, кваліфікації виконавців, трудового законодавства і т.д.) Для виконання цих робіт потрібно більше року і два звільнені працівники, які будуть збирати, комплектувати і правити ці документи за постійної зміни вимог та людей, що перевіряють дані документи . Беремо по мінімуму 10 000 на працівника в місяць х 2 х 12 місяців = 240 000.

2. Перелік необхідних документів може надати підприємство, де є необхідна кількість спеціалістів і для якого 240 000- не гроші. Наприклад для заводів Пінчука або Ахметова. Для малого підприємства це нереально.

3. Кілька вимог документів, наприклад надати підтвердження, що наші вироби складаються на 70% з вітчизняних комплектуючих надати нереально, оскільки ні нержавіючої сталі, ні електричних елементів, ні навіть болтів та гайок в Україні вже не роблять...

4. За час видання першого наказу уряду про часткову компенсацію в 2017 році змінилося 3 уряди і зникло міністерство С,Г, З ким домовлятися???

5.  Що таке часткова компенсація??? До 70%???   Адже і 1% це також до 70???.

6. Коли мені повернуться гроші??? Адже вже 2 роки бджільництво в кризі і ніхто нічого не купує!!! Адже пасічник повинен купити у нас за повну суму, а потім чекати...

7. А ПОТІМ ЧЕКАТИ!!! Я намагався розібратися, які умови для пасічника щоб отримати компенсацію. По перше стати юридичною особою (спочатку було тільки для кооперативів та Ф,Г,) потім, мати ідеальну кредитну історію в банку, а ще реєстрацію потужностей і всі відповідні документи на пасіку, що розтягнеться на певний час і певні затрати. 

Якщо протягом 2020 року ми продали тільки 3 (три) автомати для відкачування меду, фактично по собівартості, я навіть не наблизився до компенсації затрат в 240 000! 

Тому вважаю, що з цього роя нічого не вийде! :IMHO: 

• Like 7
  • Thanks 2
  • Sad 1

9 часов назад, Ю.М. сказал:

я не вірю в благі наміри уряду

Тому вважаю, що з цього роя нічого не вийде! :IMHO: 

Я також ,тому и не смикався щось робити в цьому напрямку

• Like 2
  • Thanks 2

10 годин тому, Ю.М. сказав:

я не вірю

33 хвилини тому, Мико сказав:

Я також

І я з вами

• Like 1

2 часа назад, Мико сказал:

Я також ,тому и не смикався щось робити в цьому напрямку

:dntknw: у Вас новый бизнес план ?   ..     Вам нужно кое какое дорогостоящее оборудование для пасеки ?  

Или Вы решили продать аппараты  для изготовления огненной воды из мёда   :ay:...

• Like 1
  • Haha 1

21 минуту назад, Сергей Тюркин сказал:

Вы решили продать аппараты  для изготовления огненной воды из мёда 

Была такая мыль ,

хотел перейти на Ремми Мартин ,

но цена закупки мёда упала

и пришла мысль подать на дотацию 

• Haha 1

14 минут назад, Мико сказал:

Материазовалась? или как пришла, так и ушла?

2 часа назад, Мико сказал:

Была такая мыль ,

хотел перейти на Ремми Мартин ,

но цена закупки мёда упала

Ну тогда переходим в тему дотаций на пчёлосемьи. там больше шансов .  в этой теме нам точно ещё ничего не светит..

• Haha 3

2 часа назад, Гурович сказал:

Материазовалась? или как пришла, так и ушла?

Здравый смысл победил 

А сообщение Азарова про дефицит бюджета в 400 млрд гривен только подтвердил мои догадки 

• Like 1
  • Haha 1

10 часов назад, Сергей Тюркин сказал:

Ну тогда переходим в тему дотаций на пчёлосемьи. там больше шансов .  в этой теме нам точно ещё ничего не светит..

Чому ж не світить? Є кілька варіантів на тему: "Вам шашечки или ехать?"

Коли мене запрошували в кабінет міністрів на засідання робочої групи я намагався донести свою позицію, надіюсь обгрунтовану.

Варіант перший. Логічний. Якшо з виробника вимагають купу паперів щоб попасти в список товарів на компенсацію, а від пасічника також вимагають подати певний перелік довідок, значить їх хтось має розглядати. Я так розумію, має бути комісія, яка прийме рішення. Загалом в будь-якій комісії рішення приймає 2-3 людини, найчастіше головуючий. І він же має найменше часу для ознайомлення зі стосом документів. Документи потрібні для секретарів( секретарок), та ін. дрібних чиновників щоб показати свою важливість в прийнятті рішення. А також є підставою для перевірок і фінансування перевіряючих. Пропоную процедуру  скоротити. Визначити 3-5 пріорітетних напрямки, на кожний по 2 одиниці обладнання і прийняти рішення. Наказ по міністерству, підпис мінфінансів і ВСЕ!!! 

Варіант другий. Еволюційний. Визначити напрямки розвитку галузі. Визначитись який тип пасіки потребує підтримки. Я намагався пояснити чиновникам, що підтримувати потрібно сімейну пасіку, а не Ф. Г. а тим більше кооперативи (ті, які ще пропонують створювати). Але визначення "Сімейна пасіка" немає ні в документах ні в головах чиновників. А жаль! Далі ми формуємо основні вимоги до сімейної пасіки і робимо розрахунки необхідних потужностей та перелік якісного і недорогого обладнання, придбання якого дотується державою. Таким чином ми фінансуємо майбутнє!

Варіант третій. Революційний.  Вся економіка світу і особливо України базується на всесильній банківській системі. Банки "рулять"! Отримують рефінансування з бюджету, фільтрують кожну копійку, тягнуть з усіх і кожного чималу долю! Але не створюють додаткову вартість!!! В нашій ситуації виробник вимушений взяти кредит, щоб зробити обладнання, яке зможе купити пасічник взявши кредит, на який можливо отримає якусь компенсацію з бюджетних коштів, взятих в кредит в МВФ!  А де ж мої зароблені кошти??? Пішли на податки, з яких формується бюджет, який іде на рефінансування банків.... і так по кругу.

Ми цього року почали давати обладнання на виплату. Воно працює в сезон, дає додатковий прибуток, а далі надіємось на порядність клієнта. Мінімум довідок, економія часу та нервів! Можливо так вийде?!

• Like 1

54 хвилини тому, Ю.М. сказав:

......

Ми цього року почали давати обладнання на виплату. Воно працює в сезон, дає додатковий прибуток, а далі надіємось на порядність клієнта. Мінімум довідок, економія часу та нервів! Можливо так вийде?!

що саме за обладнання попало пасічникам з відстрочкою платежу?

51 минуту назад, Николай S сказал:

що саме за обладнання попало пасічникам з відстрочкою платежу?

3 автомати для обрізки забрусу разом зі шнеками.

• Like 1

3 автомати для обрізки забрусу разом зі шнеками.
Детальніше про умови , обладнення, ціни можна.

Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk

• Like 1

А сообщение Азарова про дефицит бюджета в 400 млрд гривен .

А це що за хексперт такий?

2 минуты назад, uam_63 сказал:

Детальніше про умови , обладнення, ціни можна.

Це була вимушена акція, оскільки обладнання стояло готове до початку сезону, а спочатку карантин, а далі погода додали сюрпризів. Про свої наміри ми повідомили у вайбер-групах, далі по домовленості. Просили розрахуватись до кінця року.

Надалі є бажання продовжити почин, але немає грошей на роботу в зимовий період і почали стрибати ціни на матеріали, тому прогнозувати важко. Ціни в приват.