ромео Опубликовано 14 февраля, 2012 Share Опубликовано 14 февраля, 2012 А мій персик мабуть цього року загнеться. Дуже жаль!!! Ніколи б не повірив, що у нас будуть персики. Вперше цього року достигло 62 шт. на 4-річному дереві. Смак - КЛАС! Куди тим базарним братися. І великі на вигляд чудові. Прямо ... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 14 февраля, 2012 Share Опубликовано 14 февраля, 2012 А мій персик мабуть цього року загнеться. Дуже жаль!!! Ніколи б не повірив, що у нас будуть персики. Вперше цього року достигло 62 шт. на 4-річному дереві. Смак - КЛАС! Куди тим базарним братися. І великі на вигляд чудові. Прямо ... У мене росло 3 сорти: Київський ранній, Золотий Ювілей та РедХейвен. Перші 3 роки всі вкривав - деревини ше не наростили й морозів боялись більше. Минулого року не вкрив. Зима хоч і не така сувора була, але вижив тільки Київський ранній - мабуть найстійкіший на сьогодні український сорт. А два останні відійшли майже від землі потужними пагонами в палець товщини й 2 м заввишки - невідомо тільки чи то сортові пагони, чи підщепа пробилась. Але цього року мабуть все одно вимерзли знову. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Fabro Опубликовано 14 февраля, 2012 Share Опубликовано 14 февраля, 2012 А мій персик мабуть цього року загнеться. Дуже жаль!!! Ніколи б не повірив, що у нас будуть персики. Вперше цього року достигло 62 шт. на 4-річному дереві. Смак - КЛАС! Куди тим базарним братися. І великі на вигляд чудові. Прямо ... А будьте добры, как величать ваш персик? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 февраля, 2012 Автор Share Опубликовано 14 февраля, 2012 А мій персик мабуть цього року загнеться. Дуже жаль!!! Ніколи б не повірив, що у нас будуть персики. Вперше цього року достигло 62 шт. на 4-річному дереві. Смак - КЛАС! Куди тим базарним братися. І великі на вигляд чудові. Прямо ... А будьте добры, как величать ваш персик? Та я й сам не знаю Просто щовесни вже виробилась звичка - купувати і садити персики. Вже років із 15. Я їх саджаю, а вони пропадають по різним причинам. Тому і на цього не дуже і розраховував. А він взяв і вродив! Ніколи і ні в кого в нас не бачив такого чуда. Я був в шоці. Всі сусіди ходили як на виставку. А завидували як! Мав навіть фото. Але "всё пропало". П.С. А цвіте як! Дав би бог, щоб лише цвіт обмерз. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
валера 2 Опубликовано 15 февраля, 2012 Share Опубликовано 15 февраля, 2012 але вижив тільки Київський ранній Николай, а сколько было мороза тогда? То же хотел посадить РэдХевен, но вижу, что не стоит. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 15 февраля, 2012 Share Опубликовано 15 февраля, 2012 Николай, а сколько было мороза тогда? То же хотел посадить РэдХевен, но вижу, что не стоит. ? Було -26-28 кілька днів підряд в кінці зими, а враховуючи те, що персик дуже рано прокидається, як типовий південний житель, то йому це - смерть. А щодо РедХейвена, то сорт достойний - з усіх трьох у мене - найсмачніший і найкрупніший. Але треба укривати в нашій зоні. Київський Ранній - це більше консервний сорт. Він середнього розміру - 80-100 г в середньому і не такий соковитий, хоча на ринку часто продають і менш смачні, хочай гарні на вигляд. А цього року придбав черенки українських сортів Оксамитовий та Пам'яті Гришко - мають бути більш стійкими до морозу (а Оксамитовий - імунний до кучерявості листя). Будем бачити. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Владимир А. Опубликовано 16 февраля, 2012 Share Опубликовано 16 февраля, 2012 У свата и его соседа,растут и плодоносят персики уже несколько лет.Все 100% были посажены косточкой.Урожай по несколько вёдер с дерева,персики сладкие (иногда не очень )и крупные...не меньше чем на базаре .Вот купил себе дачу под пасеку...насажу так же. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 16 февраля, 2012 Share Опубликовано 16 февраля, 2012 Минулого року у мене був рекордний урожай яблук. Літні сорта Паперівка, Мелба, Макінтош та раннє осіннє Слава Переможцям, Оберлендське були достатньо смачні. З зимових непоганий смак у Ранет. А от англіцькі сорта типу Голден та Джонатан на вигляд гарні а смаку ніякого не мають. Мабуть через перегруз дерев? Бо в інші роки при менших урожаях смак пречудовий. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ілюха Опубликовано 16 февраля, 2012 Share Опубликовано 16 февраля, 2012 Незнаю який сорт, та персики родять дуже гарно. Та незнаю як буде цього року, чи не пошкодять морози. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kolokol Опубликовано 16 февраля, 2012 Share Опубликовано 16 февраля, 2012 А мій персик мабуть цього року загнеться. Дуже жаль!!! Ніколи б не повірив, що у нас будуть персики. Вперше цього року достигло 62 шт. на 4-річному дереві. Смак - КЛАС! Куди тим базарним братися. І великі на вигляд чудові. Прямо ... У мене росло 3 сорти: Київський ранній, Золотий Ювілей та РедХейвен. Перші 3 роки всі вкривав - деревини ше не наростили й морозів боялись більше. Минулого року не вкрив. Зима хоч і не така сувора була, але вижив тільки Київський ранній - мабуть найстійкіший на сьогодні український сорт. А два останні відійшли майже від землі потужними пагонами в палець товщини й 2 м заввишки - невідомо тільки чи то сортові пагони, чи підщепа пробилась. Але цього року мабуть все одно вимерзли знову. На Ваше мнение какой оптимальный сорт персика (морозостойкость, вкус, размер) нужно садить в центральном регионе Украины? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 16 февраля, 2012 Share Опубликовано 16 февраля, 2012 На Ваше мнение какой оптимальный сорт персика (морозостойкость, вкус, размер) нужно садить в центральном регионе Украины? Я ж ніби все написав про свої сорти: мені найсмачніший і найгарніший РедХейвен - розмір з хороше яблуко, кісточка вільна, солодкий. От тільки бажано його від морозу захищати, особливо якщо така зима як ця. Воно ніби й напряжно, але 3 роки потім не бачити урожаю... А так у мене найстабільніше себе показує Київський ранній: КИЕВСКИЙ РАННИЙ Один из старейших украинских сортов, созданный в довоенные годы в УНИИ садоводства (автор А.П. Родионов), ценится как зимостойкий, высокоурожайный и устойчивый к мучнистой росе сорт. Дерево среднерослое, формирует шаровидную, слегка раскидистую крону, начинает плодоносить на 2-3-й год. Плоды средней величины (80-90 г), округло-удлиненные с ярко-выраженным клювиком. Кожица светло-желтая с полосатым румянцем. Мякоть белая, сочная, высоких вкусовых качеств. В условиях Киева плоды созревают 15-20 июля. Особой популярностью пользуется у садоводов-любителей в полесских районах Украины. Від себе скажу - смачний, розміром з гусяче яйце, кісточка в засуху погано відділяється і може розтріскуватись навпіл. Шкірочка щільна. Ідеально підходить для консервування компотами. Урожай майже щорічно, підмерзає рідко й добре відростає. Зараз купив карликові підщепи й планую цього сезону або наступної зими прищепити ще кілька наших місцевих сортів: Пам'яті Гришко, Оксамитовий (уже черенки дістав), а також Ветеран, Лісостеповий, Дніпровський, Пам'яті Шевченка, Любимець, Славутич (знайшов де можна купити - випробовуватиму) Всі ці новій не дуже сорти зазначені як придані до вирощування на північній межі ареалу і за морозостійкістю на рівні або вище Київського раннього. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ілюха Опубликовано 17 февраля, 2012 Share Опубликовано 17 февраля, 2012 Микола Іванович, яким способом щепете персики? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 17 февраля, 2012 Share Опубликовано 17 февраля, 2012 Микола Іванович, яким способом щепете персики? Зараз на зимовій прививці спробую звичайну копуліровку та окуліровку вприклад. Раніше в серпні пробував окулювати вічком кілька сіянців - ніби прижились. Хтозна тільки чи не вимерзли взимку, хоча й накривав Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
SASHA.OK Опубликовано 21 февраля, 2012 Share Опубликовано 21 февраля, 2012 А от англіцькі сорта типу Голден та Джонатан на вигляд гарні а смаку ніякого не мають ? Взагалі то це американські сорти В себе вирощую близько 20 сортів, з них основні це Голден Делішес і його клони Рейндерс, Смутті і клон В., сорт Джонаголд і клони Де Коста, Рубінстар і Бурікам Ерлі Квін, сорт Фуджі і його клони Кіку 8, Ятака, а також сорти Голд Стар, Мутсу, Грені Сміт, Пінова, Елізе, Флріна, Ренет Симеренко, Айдаред і клубний сорт Хоней Крісп (сорт визнаний символом штату Мінесотта), а також дуже смачний пізнолітній Целесте клон сорту Дельбарстівале, потроху відмовляюсь від сортів Гала Маст і Мондіаль Гала, Чемпіон, Глостер, Слава Переможцям і від клубного Пінк Леді (не набирає потрібного цукру). Ці же сорти і вирощую на продажу (підщепи 54-118, ММ 106, М 9) в кількості до 5 тисяч саджанців. Також сортів 15 груші, по 10 черешні і сливи, кілька сортів вишні персика і абрикоса. А також 26 сортів смородини, кілька порічок, агрусу і 8 сортів малини. Між іншим, на рахунок яблук, то з зимових сортів мої домашні їдять тілки Хоней Крісп і Фуджі Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 21 февраля, 2012 Share Опубликовано 21 февраля, 2012 SACHA.OK, а як з достинганням Гренні Сміт у вашій зоні? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
SASHA.OK Опубликовано 22 февраля, 2012 Share Опубликовано 22 февраля, 2012 SACHA.OK, а як з достинганням Гренні Сміт у вашій зоні? ? Питання в десятку Сорт в нашій зоні "на любителя", як правило теж не набирає необхідної кількості цукру, але дружині подобається Хоча морозостійкість досить висока, і кілька років тому коли були сильні морози - підмерзань не було, хоча того же Чемпіону вимерзло ~ 80%. Радити його - не раджу, хіба для самозадоволення, (я його в принципі не розмножую, хіба тільки для знайомих "колекціонерів") Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 22 февраля, 2012 Share Опубликовано 22 февраля, 2012 SACHA.OK, я так само для коллекції придбав Голдраш - яблуко досить смачне, але у Львові мабуть не достигне в будь-який рік. Посаджу в Кременчуці і буду надіятись що там вистачить тепла для достигання. Хоча хто зна у Львові хоча тепла й менше, але ФАР більше - висота над рівнем моря теж дає своє Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
олександр Опубликовано 28 марта, 2012 Share Опубликовано 28 марта, 2012 порадьте якийсь сорт вишні. Бажано з чорним соком і урожайний. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 28 марта, 2012 Share Опубликовано 28 марта, 2012 Ці же сорти і вирощую на продажу (підщепи 54-118, ММ 106, М 9) в кількості до 5 тисяч саджанців. Також сортів 15 груші, по 10 черешні і сливи, кілька сортів вишні персика і абрикоса. А також 26 сортів смородини, кілька порічок, агрусу і 8 сортів малини ? Зразу видно що маємо на Форумі доку. Може підскажеете що то за сорт сливи. Крона розріджена. Гілки довгі слабо розгалуджені. Плодоносить майже по всій довжині гілки. Морозостійкість дуже низька. Кожного року втрачаю по одній-дві сливі. Вигляд плоду: Оруглий, колір стиглого темно фіолетовий, смак персика. Достигає в липні. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
SASHA.OK Опубликовано 25 декабря, 2012 Share Опубликовано 25 декабря, 2012 Зразу видно що маємо на Форумі доку. Може підскажеете що то за сорт сливи. Крона розріджена. Гілки довгі слабо розгалуджені. Плодоносить майже по всій довжині гілки. Морозостійкість дуже низька. Кожного року втрачаю по одній-дві сливі. Вигляд плоду: Оруглий, колір стиглого темно фіолетовий, смак персика. Достигає в липні. ? Як то кажуть "Краще пізно ніж ніколи" Не пройшло і року Вибачте за пізню відповідь, але мені не приходило повідомлення про відповіді в цій темі (що в мене досить часто буває) Ну а тепер попробую відповісти на Ваше питання. Я схиляюсь до думки що це, скоріш за все, є так звана в народі "японська слива", а правильною назвою цієї культури є "гібридна алича", в мене є ось така сорт Комета рання Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олег Шавранский Опубликовано 8 марта, 2013 Share Опубликовано 8 марта, 2013 SACHA.OK нам би ваш номер телефону, може саджанці продаєте. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 9 марта, 2013 Share Опубликовано 9 марта, 2013 Скачав з російського сайту : Сорта яблук: Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 9 марта, 2013 Share Опубликовано 9 марта, 2013 Скачав з російського сайту : Сорта яблук: I де ж вони? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 9 марта, 2013 Share Опубликовано 9 марта, 2013 Скачав з російського сайту : Сорта яблук: I де ж вони? На таможне застряли. Выходной. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 10 марта, 2013 Share Опубликовано 10 марта, 2013 При спробі додати звичайний вордівський файл дає повідомлення : При спробі загрузити архівований файл розмір 2,5Мб дає повідомлення : Спробую через файлообмінник : http://www.us.ua/ Загрузив файл: Груша.docx Є опція Последние Все нормально. Додаю Яблуня.docx та Слива.docx Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.