davolodya Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 3 хвилини тому, Еникиой сказав: Говорят что сильно трескается ? Дошки нерозтріскуються, від цвяхів чи саморізів неколяться, невикручує, дерево міцне, хоча, при бажанні , зламати можна що завгодно. Я з смереки роблю як вулики, так і рамки, але тільки верхні і нижні бруски, бокові планки роблю з осики, її дріт непрорізає. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Еникиой Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 10 минут назад, mits сказал: Не больше, чем сосна и ель и это всё от не правильной сушки. 6 минут назад, davolodya сказал: Дошки нерозтріскуються, від цвяхів чи саморізів неколяться, невикручує, дерево міцне, хоча, при бажанні , зламати можна що завгодно. Я з смереки роблю як вулики, так і рамки, але тільки верхні і нижні бруски, бокові планки роблю з осики, її дріт непрорізає. Спасибо понял. Уже начинаю жалеть , что мало купил. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 21 хвилину тому, davolodya сказав: Дошки нерозтріскуються, від цвяхів чи саморізів неколяться, невикручує, дерево міцне, хоча, при бажанні , зламати можна що завгодно. Я з смереки роблю як вулики, так і рамки, але тільки верхні і нижні бруски, бокові планки роблю з осики, її дріт непрорізає. Та для цього ж існують металеві вставки у дирки під проволоку - у будь-якому солідному пасічному магазині їх можна придбати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mits Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 2 минуты назад, ДобровоЛ сказал: Та для цього ж існують металеві вставки у дирки під проволоку - у будь-якому солідному пасічному магазині їх можна придбати. Боковушки, при натяжке согнёт в дугу и толку от тех втулок. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 6 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: Та для цього ж існують металеві вставки у дирки під проволоку - у будь-якому солідному пасічному магазині їх можна придбати. Це лишня втрата грошей і часу 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 24 хвилини тому, mits сказав: Боковушки, при натяжке согнёт в дугу и толку от тех втулок. Якщо розмір підходящий по товщині і класнедерево - нічого цього не станеться. 19 хвилин тому, davolodya сказав: Це лишня втрата грошей і часу Навпаки - повторне використання таких рамок в кілька разів скорочує час на їх обслуговування. Та й надійні вони - послабшення натягування та обрив проволоки ,як правило, тоді майже відсутні. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlexanderSh Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 5 часов назад, Еникиой сказал: Кто нибудь делал улья из смереки ? Как ведёт себя данная древесина, его плюсы и минусы . Минусы- довольно много мелких сучков которые выпадают, в живице весь инструмент. Плюсы - легкая, мне нравится после проварки в парафине. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlexanderSh Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 В 07.02.2018 в 21:31, buben сказал: Сушится в подвале пятиэтажки. Температура 25градусов. Планирую до апреля досушить. Желательно прокладки около 25мм шириной. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlexanderSh Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 В 07.02.2018 в 21:31, buben сказал: Сушится в подвале пятиэтажки. Температура 25градусов. Планирую до апреля досушить. Прокладки шире 40 мм применять не рекомендуется, так как они препятствуют в местах соприкосновения с досками испарению влаги из материала. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
targal Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 Виготовлення магазинів.потрібно пускати через рейсмус 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beloval Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 12 часов назад, ДобровоЛ сказал: Та для цього ж існують металеві вставки у дирки під проволоку Або загнати скобу степлером під отвір чи над отвором. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 4 хвилини тому, beloval сказав: Або загнати скобу степлером під отвір чи над отвором. Це якщо сімей 10-20, то можна гратися з втулками або скобами, якщо пасіка велика і рамок треба багато, шкода час гаяти на забивання скоб. Особисто я люблю щоб дріт був натягнутий як струна, при такій натяжці дріт на скобах рветься, я це вже пройшов, через це боковинки зараз роблю виключно з осики, вони непрогинаються і дріт їх непрорізує, і скоб ніяких непотрібно 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ракетин Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 Рамки (на 145) в проволоке практически не нуждаются, особенно гнездовые. Практикую уже более 10лет. Проблемы есть лишь в случаях не полностью отстроенных сотов. А хрупким воск становится при низких температурах ( не вписывающихся в сроки активного сезона). Когда мы действительно соприкасаемся с рамками таких температур еще не бывает. Прелесть еще и в том, что в случае выбраковки суши, соты просто обходишь ножем по внутреннему периметру рамки. Рамки можно наващивать не целыми листами вощины, но в при этом времени тратить приходится несколько более. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odarchenko Anatoliy Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 В 30.11.2018 в 12:36, davolodya сказал: Це якщо сімей 10-20, то можна гратися з втулками або скобами, якщо пасіка велика і рамок треба багато, шкода час гаяти на забивання скоб. Особисто я люблю щоб дріт був натягнутий як струна, при такій натяжці дріт на скобах рветься, я це вже пройшов, через це боковинки зараз роблю виключно з осики, вони непрогинаються і дріт їх непрорізує, і скоб ніяких непотрібно Пневмостеплер решает многие проблемы связаные со временем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 21 хвилину тому, Odarchenko Anatoliy сказав: Пневмостеплер решает многие проблемы связаные со временем Цікаво, чим може допомогти пневмостеплер при натяжці дроту, якщо В 30.11.2018 в 12:36, davolodya сказав: я люблю щоб дріт був натягнутий як струна, при такій натяжці дріт на скобах рветься, я це вже пройшов, Оскільки рамки для себе виготовляю сам, то простіше боковинки нарізати з осики, її дріт непрорізує, ніж гратися з забиванням скоб, навіть пневмостеплером При збиванні рамок згідний, пневмостеплер гарний помічник, при умові що він є. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odarchenko Anatoliy Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 3 минуты назад, davolodya сказал: Цікаво, чим може допомогти пневмостеплер при натяжці дроту, якщо пробиваю скобы под проволку, метал всегда надёжней любого дерева 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 1 хвилину тому, Odarchenko Anatoliy сказав: пробиваю скобы под проволку Я це зрозумів, і теж так раніше робив, але відмовився, бо це лишня операція, яка віднімає час, скоба гарно вирішує питання з прорізанням боковинок дротом, але взамін з'являється інша проблема- при сильній натяжці дріт на забитих скобах рветься. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Анатолий Крутий Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Только что, davolodya сказал: при сильній натяжці дріт на забитих скобах рветься Я використовую латунні пістони для друкованих плат. Колись дістав на одному радіозаводі. Подібні пістони бачив продаються і в бджоломагазині. Верхівка пістонів дещо розвальцована, тому дріт не рветься. Потрібно шилом дещо розширити дірку для проволоки в рамці і в неї тим же шилом вдавити такий пістон. Достоїнство таке, що натяжка дроту в рамці при такій технології не ослабляється. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Игоревич Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 В 05.12.2018 в 11:39, Анатолий Крутий сказал: Я використовую латунні пістони для друкованих плат. Колись дістав на одному радіозаводі. Подібні пістони бачив продаються і в бджоломагазині. Верхівка пістонів дещо розвальцована, тому дріт не рветься. Потрібно шилом дещо розширити дірку для проволоки в рамці і в неї тим же шилом вдавити такий пістон. Достоїнство таке, що натяжка дроту в рамці при такій технології не ослабляється. В 30.11.2018 в 12:36, davolodya сказал: Це якщо сімей 10-20, то можна гратися з втулками або скобами, В 30.11.2018 в 15:42, Ракетин сказал: Рамки (на 145) в проволоке практически не нуждаются, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 підскажіть якщо моя деревина, а робота майстра скільки будуть коштувати 145-ті корпуса? якщо їх ціна 120 грн. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts