Jump to content

Посадка дерев, кущів, винограду

Recommended Posts

Бо я якраз роблю заміну дерев і не особливо є можливість зерняткові садити на місці кісточкових, ділянка в основному була засадженна яблунями, так і залишиться... :hi:
Яблуня посажена на місці старих яблунь - практично дасть негативний результат, поскільки в землі залишається майже вся стара коренева система, яка при відмиранні сильно пригнічує ріст молодих дерев. Тут треба собі уявити, що коренева система (за розміром і масою) рівняється до надземної частини. Для рекультивації (правильної) треба було б дати ділянці відпочити років так з двадцять. Хоча я знаю випадки, коли садили успішно яблуню після яблуні три рази підряд. Правда там сильно мульчувався грунт органічною мульчею щорічно (різані стебла кукурудзи, солома і все що було під руками) товщиною сантиметрів двадцять. Але треба бути дуже уважним до обробки проти шкідників і хвороб в такому саду.

У меня вот проблемка,сажу вот уже третий год саженцы черешни на одно и тоже место ,все пропадают.Вот трёхлетку осенью посадил принялась ,перезимовала и при распускании пропадать начала чахнет каждый день.Да ,говорят на одно и тоже место садить нельзя, но посчитал забубоном.Но вот подозрительно в разных местах пропала эта черешня и в другом месте хорошё разогнавшаяся сакура :ak::angry: Я так понял какаято тварь жрёт корневую...

кузмич, Личинки хруща

кузмич, Личинки хруща
Спасибо .Я так и думал,что твари жрут,я им отомщу ,залью протравкой :angry:

кузмич, Личинки хруща
Спасибо .Я так и думал,что твари жрут,я им отомщу ,залью протравкой :angry:
Простий рецепт підливки на відро води полустаканчик білизни і під дерево,дешево,сердито а головне ефективно.

Простий рецепт підливки на відро води полустаканчик білизни і під дерево,дешево,сердито а головне ефективно.

А дерево выживет?

А дерево выживет?
Чет я сомневаюсь.Проще всё же перед посадкой пролить протравкой специализированной.Я даже подумать не мог что саженец может испортить какой-то хрущ :dntknw: .Кто как думает,если дерево чахнет ,шансов уже нет?

У меня такое бывало, что дерево выживало, а бывало нет.

Дерево, яке загинається, обробити антихрущем і обрізати до найнижчих 1-2 (залежно від розміру крони) живих гілок. Для капустянки продається екологічно безпечний (написано в анотації) Рембек гранула- перевірено, працює. Правда їжаки вночі виколупують гранули з землі, тому засипати бажано у вертикальні ходи. Прискорену рекультивацію і одночасне оздоровлення землі за три роки можна послідовним посівом різних сидератів з періодичним додаванням будь-якої органіки- мульча з попередньо підготовленої тирси або соломи, фекалії, перегній, листя дерев. Добре відлякує шкідників і сприяє перегниванню коріння папєрєдніков посів гірчиці, фацелії, вівса, люпину, нуту, чистотілу, озимого жита.

Правда там сильно мульчувався грунт органічною мульчею щорічно (різані стебла кукурудзи, солома і все що було під руками) товщиною сантиметрів двадцять.
Когда-то читал одного маститого садовода.В принципе он не рекомендует так делать.И вот почему.Корни у дерева поднимаются вверх.С одной стороны получаем быструю реакцию дерева не полив и подкормки.С другой стороны,дерево становится сильно зависимым от ухода. Меня хрущ тоже задолбал,черешен жалко.Уже морально готов запустить специальную нематоду,которая размножается в теле хруща,в России производят.Но боязно как-то.

Я из-за хруща потерял около 10 черешень. Жалко конечно, но теперь на стрёме всегда

Ці нематоди живуть у вас в землі, але в малій кількості

Я из-за хруща потерял около 10 черешень. Жалко конечно, но теперь на стрёме всегда
Цей рецепт дав один садовод на базарі при покупі саджанців,я йому пожалівся що скільки не садив черешень а вони пропадають,от він і рекомендував.До речі черешня яку він продав і яку я підливав росте,саме цікаве що починає стигнути зараз, до першого червня я їм черешні.

У меня вот проблемка,сажу вот уже третий год саженцы черешни на одно и тоже место ,все пропадают.Вот трёхлетку осенью посадил принялась ,перезимовала и при распускании пропадать начала чахнет каждый день.
Не обовязково погане місце чи шкідники. Черешня взагалі дуже ніжна до пересадки. Особливо прищеплена. :IMHO1: я спочатку саджаю дичку на постійне місце, а через рік прищеплюю. І ще якщо вже купляти саджанець то краще молодший, 3 річні погано приживаються.

У меня вот проблемка,сажу вот уже третий год саженцы черешни на одно и тоже место ,все пропадают.Вот трёхлетку осенью посадил принялась ,перезимовала и при распускании пропадать начала чахнет каждый день.
Не обовязково погане місце чи шкідники. Черешня взагалі дуже ніжна до пересадки. Особливо прищеплена. :IMHO1: я спочатку саджаю дичку на постійне місце, а через рік прищеплюю. І ще якщо вже купляти саджанець то краще молодший, 3 річні погано приживаються.
Предыдущие саженцы (2 шт) были одногодка :dntknw:

У мене шовковиця достигає за кілька днів до черешні- не потребує захисту від шкідників, заморожена або сушена має чудовий смак, а для серця це добрі ліки :ay:

Предыдущие саженцы (2 шт) были одногодка :dntknw:
Можливо справді хрущ, або погане місце. Можливо не районовані сорти.
У мене шовковиця достигає за кілька днів до черешні- не потребує захисту від шкідників, заморожена або сушена має чудовий смак, а для серця це добрі ліки :ay:
Щось рано у Вас доходить шовковиця. Можливо сорти черешні не ті... :) Я завтра буду рвати Майку, через тиждень дійде Валерій Чкалов(моя улюблена :ay: ).

Серед сусідських черешень немає жодної, яка достигає раніше моєї шовковиці :dntknw:

язичник, Подскажите где можно купить хорошие сажанцы шелковицы? Желательно разных сортов

Є цікава інформація по сортах шовковиці: user575_pic54163_1312461425_500.jpgi.gif Я минулого року восени телефонував Бабаєвій, щоб купити собі 2-3 сорти, але вже саджанців не було - але черенки пропонує, при бажанні прищепити самому

Микола Іванович, Дякую, у меня у соседа 2 огромные шолковицы и такие вкусные. Сорта не знает... А жаль...

Как правильно, из какой периодичностью поливают деревья и виноград? И чем сейчас обработать яблока,абрикосы, сливы, персики,виноград. Навязалось много, но боюсь что как в том году погниют и опадут. Пять лет назад посадил сад в селе, а рады дать не могу :ah: Зелени много (вязи), а урожая мало.

телефонував Бабаєвій

Вибір чудовий, але позаминулого року вони не надсилали поштою- тільки самовивіз

Серед сусідських черешень немає жодної, яка достигає раніше моєї шовковиці :dntknw:
У нас морва доходить разом з пізньою вишнею. урожай зїдають пташки й діти. :) Продавати її трудно. Всього пару раз бачив на базарі. Можливо не ті сорти. Який у Вас сорт? Яка черешня в сусідів?

Сортів незнаю, але сусідка одна з перших продає на базарі ягоди зі своєї черешні. На перших ягодах шовковиці вже пару днів як з'явився румянок :ax: , а черешні ще зелені :at:. У нас в садках бачив шовковиці, які дозрівають в кінці червня, і плодоносять до кінця вересня. Шовковиця дуже помічна для хворого серця, печінки, шлунка, покращує стан крові. Реклама- двигун торгівлі

• Алёнка changed the title to Посадка дерев, кущів, винограду