Мітла Олександр Опубликовано 13 декабря, 2019 Share Опубликовано 13 декабря, 2019 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 18 мая, 2020 Share Опубликовано 18 мая, 2020 Компаньон закончил перетопку выбраковки суши Меру продал по 15 гривен Мервы на 3820 грн 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 19 мая, 2020 Share Опубликовано 19 мая, 2020 воск обменян на вощину 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 16 июля, 2021 Share Опубликовано 16 июля, 2021 Закончил перетопку забрусного воска 2020 года 12 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 Питання до знатоків по воску. Перетопив трохи рамок на 2 кг воску і, додавши туди кілограма 3 воску із сонячної восоктопки, вирішив те все перетопити у один млинець. Воду взяв звичайну зі скважини - центрального водогону. Трохи прогавив момент і той віск нормально так покипів у посудині. Після застигання, лише біля третини коржа знизу було отакого бурого кольору як на фото нижче(фото першої перетопки відсутнє). Наче, як з болотом перемішаний. Ну, ок, подумав я - перетоплю ще раз, може погано процідив. Перетопив другий раз і перецідив добре - віск став болотнистим вже на половину(теж відсутнє фото). Ну, дамаю, це все через жорстку воду. ДОчекався дощу і втретє перегнав його через воскопрес кулакова з дощовою водою і вийшло ще гірше. От тепер думаю, що це - багато прополісу у воскові чи віск вступив в реакцію з солями? Після перетопки знизу коржа великим шаром була ніби як застигша воскова піна, яка легко здиралася стамескою, а віск, коли гарячий, то наче як комками плаває. Віск давно вже топлю, але такої халепи ще не зустрічалося. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віктор просто Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 А за який час і як охолоджували? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 1 хвилину тому, Віктор просто сказав: А за який час і як охолоджували? По дві доби і довше стояв вкутаний та гарячий. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 12 хвилин тому, Sanich сказав: Питання до знатоків по воску. Перетопив трохи рамок на 2 кг воску і, додавши туди кілограма 3 воску із сонячної восоктопки, вирішив те все перетопити у один млинець. Воду взяв звичайну зі скважини - центрального водогону. Трохи прогавив момент і той віск нормально так покипів у посудині. Після застигання, лише біля третини коржа знизу було отакого бурого кольору як на фото нижче(фото першої перетопки відсутнє). Наче, як з болотом перемішаний. Ну, ок, подумав я - перетоплю ще раз, може погано процідив. Перетопив другий раз і перецідив добре - віск став болотнистим вже на половину(теж відсутнє фото). Ну, дамаю, це все через жорстку воду. ДОчекався дощу і втретє перегнав його через воскопрес кулакова з дощовою водою і вийшло ще гірше. От тепер думаю, що це - багато прополісу у воскові чи віск вступив в реакцію з солями? Після перетопки знизу коржа великим шаром була ніби як застигша воскова піна, яка легко здиралася стамескою, а віск, коли гарячий, то наче як комками плаває. Віск давно вже топлю, але такої халепи ще не зустрічалося. в мене щось подібне було, коли перетоплював браковані листи вощини, коли перші рази практикувався в відливанні вощини. Тоді воск вступав в реакцію з мінералкою і утворювалася пінка, яка залишала сліди на листах і матриці. Пінка майже повністю дівалася, коли топити воск на водяній бані при приблизно 90* протягом 1-2 годин воду я при цьому не використовував Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 1 хвилину тому, Олександр Коваль сказав: в мене щось подібне було, коли перетоплював браковані листи вощини, коли перші рази практикувався в відливанні вощини. Тоді воск вступав в реакцію з мінералкою і утворювалася пінка, яка залишала сліди на листах і матриці. Пінка майже повністю дівалася, коли топити воск на водяній бані при приблизно 90* протягом 1-2 годин В мому випадку це не спрацювало - останній раз топив через воскопрес кулакова, без кипіння, в шарах соломи. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віктор просто Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 4 минуты назад, Sanich сказал: По дві доби і довше стояв вкутаний та гарячий. Зверху видно, що є нормальний віск. Чия вощина? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 3 хвилини тому, Віктор просто сказав: Зверху видно, що є нормальний віск. Чия вощина? В першій перетопці 2/3 зверху були нормальним воском. З кожною перетопкою ситуація погіршувалася. Вощина від Київбджолопрому - дана партія у користуванні вже 5й рік - проблем до цього не було. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 31 хвилину тому, Sanich сказав: Питання до знатоків по воску. Перетопив трохи рамок на 2 кг воску і, додавши туди кілограма 3 воску із сонячної восоктопки, вирішив те все перетопити у один млинець. Воду взяв звичайну зі скважини - центрального водогону. Трохи прогавив момент і той віск нормально так покипів у посудині. Після застигання, лише біля третини коржа знизу було отакого бурого кольору як на фото нижче(фото першої перетопки відсутнє). Наче, як з болотом перемішаний. Ну, ок, подумав я - перетоплю ще раз, може погано процідив. Перетопив другий раз і перецідив добре - віск став болотнистим вже на половину(теж відсутнє фото). Ну, дамаю, це все через жорстку воду. ДОчекався дощу і втретє перегнав його через воскопрес кулакова з дощовою водою і вийшло ще гірше. От тепер думаю, що це - багато прополісу у воскові чи віск вступив в реакцію з солями? Після перетопки знизу коржа великим шаром була ніби як застигша воскова піна, яка легко здиралася стамескою, а віск, коли гарячий, то наче як комками плаває. Віск давно вже топлю, але такої халепи ще не зустрічалося. Думаю що це солі , які виділяються з води під час кипіння змішалися з воском , тим самим погіршили його якість. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ved Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 1 час назад, Sanich сказал: Питання до знатоків по воску. Перетопив трохи рамок на 2 кг воску і, додавши туди кілограма 3 воску із сонячної восоктопки, вирішив те все перетопити у один млинець. Воду взяв звичайну зі скважини - центрального водогону. Трохи прогавив момент і той віск нормально так покипів у посудині. Після застигання, лише біля третини коржа знизу було отакого бурого кольору як на фото нижче(фото першої перетопки відсутнє). Наче, як з болотом перемішаний. Ну, ок, подумав я - перетоплю ще раз, може погано процідив. Перетопив другий раз і перецідив добре - віск став болотнистим вже на половину(теж відсутнє фото). Ну, дамаю, це все через жорстку воду. ДОчекався дощу і втретє перегнав його через воскопрес кулакова з дощовою водою і вийшло ще гірше. От тепер думаю, що це - багато прополісу у воскові чи віск вступив в реакцію з солями? Після перетопки знизу коржа великим шаром була ніби як застигша воскова піна, яка легко здиралася стамескою, а віск, коли гарячий, то наче як комками плаває. Віск давно вже топлю, але такої халепи ще не зустрічалося. Может воск перегрели ..... С этой водой воск и раньше перетапливали? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 1 час назад, Sanich сказал: В першій перетопці 2/3 зверху були нормальним воском. З кожною перетопкою ситуація погіршувалася. Вощина від Київбджолопрому - дана партія у користуванні вже 5й рік - проблем до цього не було. Кастрюля из алюминия? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 1 час назад, Sanich сказал: Трохи прогавив момент і той віск нормально так покипів у посудині. Вот и результат кипения, образовалась восковая эмульсия. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 14 минут назад, Фомич сказал: Вот и результат кипения, образовалась восковая эмульсия. Скільки раз перекіплюва віск нічого подібного не було , бували моменти що віск аж втікав з відра це все нісенітниця . Проблема або в посуді або в воску. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 1 ноября, 2021 Share Опубликовано 1 ноября, 2021 2 години тому, ved сказав: Может воск перегрели ..... ЯКщо таке можливо у відкритій посудині. 2 години тому, ved сказав: С этой водой воск и раньше перетапливали? Ні. 2 години тому, Александр К. сказав: Кастрюля из алюминия? Нержавійка. В алюмінію також багато раз топив - без проблем. 2 години тому, Фомич сказав: Вот и результат кипения, образовалась восковая эмульсия. Мабуть. Це незворотній процес? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 ноября, 2021 Share Опубликовано 2 ноября, 2021 Попробуйте через парову воскотопку пропустити ше раз 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 2 ноября, 2021 Share Опубликовано 2 ноября, 2021 7 часов назад, Sanich сказал: Це незворотній процес Ось в ютубі 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
_kos_ Опубликовано 2 ноября, 2021 Share Опубликовано 2 ноября, 2021 10 часов назад, gardener сказал: Попробуйте через парову воскотопку пропустити ше раз Краще на сонячній воскотопці. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
pchel Опубликовано 15 сентября, 2022 Share Опубликовано 15 сентября, 2022 Віддав знайомим забрус. Вони з нього забрали мед і віддали мені кастрюльку на 4 відра забрусу але вже і віск і вощина в перемішку (думаю заливали гарячою водою). І ось сьогодні у мене новий рекорд виходу воску з під преса Кулакова за один раз 9,6 кг. Більше 6 кг ніколи не виходило. Тепер ось і думаю, а може так потрібно і робити щоб по декілька раз не завантажувати воскопрес. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kroxaru Опубликовано 15 ноября, 2022 Share Опубликовано 15 ноября, 2022 Менял сегодня воск на вощину в магазине в Каменском ЧП Дубовик 6.5 кг воска на 5 кг вощины 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 15 ноября, 2022 Share Опубликовано 15 ноября, 2022 1 годину тому, kroxaru сказав: Менял сегодня воск на вощину в магазине в Каменском ЧП Дубовик 6.5 кг воска на 5 кг вощины Ого! Гарно у вас обдираловка запрацювала ! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 15 ноября, 2022 Share Опубликовано 15 ноября, 2022 01.11.2021 в 20:15, Александр К. сказав: Кастрюля из алюминия? А я все це вже давно вже довіряю сонячній (замітьте - ДАРМОВІЙ !) енергії, яка зараз у нас в дефіциті . І якісно і ефективно та й сильного нагляду сонячні воскотопки не потребують! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 20 февраля, 2023 Share Опубликовано 20 февраля, 2023 Тут подумалось, а якщо примусити бджіл будувати стільники з незданого меду. Віск зараз по 260-300 грн. і на фронті треба, вощина взагалі скоро за 400... А бариги нехай відпочинуть 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.