Jump to content

Воск, Віск


Recommended Posts

  • 5 months later...

Компаньон закончил перетопку выбраковки суши 

Меру продал по 15 гривен  Мервы на 3820 грн

0-02-05-1fbad71281b92e0eb1ef12510683b14c2ee9b58041a0fbc28c6a7af8ed98543c_b7381df6.thumb.jpg.ef4d49ac12192cc69ebed2919dd66a6d.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

воск обменян на вощину 

20200519_094344.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Закончил перетопку забрусного воска 2020 года

003 (640x480).jpg

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

  • Sanich changed the title to Воск, Віск

Питання до знатоків по воску. 

Перетопив трохи рамок на 2 кг воску і, додавши туди кілограма 3 воску із сонячної восоктопки, вирішив те все перетопити у один млинець. Воду взяв звичайну зі скважини - центрального водогону. Трохи прогавив момент і той віск нормально так покипів у посудині. Після застигання, лише біля третини коржа знизу було отакого бурого кольору як на фото нижче(фото першої перетопки відсутнє). Наче, як з болотом перемішаний. Ну, ок, подумав я - перетоплю ще раз, може погано процідив. Перетопив другий раз і перецідив добре - віск став болотнистим вже на половину(теж відсутнє фото). Ну, дамаю, це все через жорстку воду. ДОчекався дощу і втретє перегнав його через воскопрес кулакова з дощовою водою і вийшло ще гірше. От тепер думаю, що це - багато прополісу у воскові чи віск вступив в реакцію з солями? Після перетопки знизу коржа великим шаром була ніби як застигша воскова піна, яка легко здиралася стамескою, а віск, коли гарячий, то наче як комками плаває. Віск давно вже топлю, але такої халепи ще не зустрічалося. 

image.png

image.png

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

1 хвилину тому, Віктор просто сказав:

А за який час і як охолоджували?

По дві доби і довше стояв вкутаний та гарячий. 

Link to comment
Share on other sites

12 хвилин тому, Sanich сказав:

Питання до знатоків по воску. 

Перетопив трохи рамок на 2 кг воску і, додавши туди кілограма 3 воску із сонячної восоктопки, вирішив те все перетопити у один млинець. Воду взяв звичайну зі скважини - центрального водогону. Трохи прогавив момент і той віск нормально так покипів у посудині. Після застигання, лише біля третини коржа знизу було отакого бурого кольору як на фото нижче(фото першої перетопки відсутнє). Наче, як з болотом перемішаний. Ну, ок, подумав я - перетоплю ще раз, може погано процідив. Перетопив другий раз і перецідив добре - віск став болотнистим вже на половину(теж відсутнє фото). Ну, дамаю, це все через жорстку воду. ДОчекався дощу і втретє перегнав його через воскопрес кулакова з дощовою водою і вийшло ще гірше. От тепер думаю, що це - багато прополісу у воскові чи віск вступив в реакцію з солями? Після перетопки знизу коржа великим шаром була ніби як застигша воскова піна, яка легко здиралася стамескою, а віск, коли гарячий, то наче як комками плаває. Віск давно вже топлю, але такої халепи ще не зустрічалося. 

image.png

image.png

в мене щось подібне було, коли перетоплював браковані листи вощини, коли перші рази практикувався в відливанні вощини. Тоді воск вступав в реакцію з мінералкою і утворювалася пінка, яка залишала сліди на листах і матриці. Пінка майже повністю дівалася, коли топити воск на водяній бані при приблизно 90* протягом 1-2 годин

воду я при цьому не використовував

:hi:

Link to comment
Share on other sites

1 хвилину тому, Олександр Коваль сказав:

в мене щось подібне було, коли перетоплював браковані листи вощини, коли перші рази практикувався в відливанні вощини. Тоді воск вступав в реакцію з мінералкою і утворювалася пінка, яка залишала сліди на листах і матриці. Пінка майже повністю дівалася, коли топити воск на водяній бані при приблизно 90* протягом 1-2 годин

В мому випадку це не спрацювало - останній раз топив через воскопрес кулакова, без кипіння, в шарах соломи. :dntknw:

Link to comment
Share on other sites

4 минуты назад, Sanich сказал:

По дві доби і довше стояв вкутаний та гарячий.

Зверху видно, що є нормальний віск. Чия вощина?

Link to comment
Share on other sites

3 хвилини тому, Віктор просто сказав:

Зверху видно, що є нормальний віск. Чия вощина?

В першій перетопці 2/3 зверху були нормальним воском. З кожною перетопкою ситуація погіршувалася. Вощина від Київбджолопрому - дана партія у користуванні вже 5й рік - проблем до цього не було. 

Link to comment
Share on other sites

31 хвилину тому, Sanich сказав:

Питання до знатоків по воску. 

Перетопив трохи рамок на 2 кг воску і, додавши туди кілограма 3 воску із сонячної восоктопки, вирішив те все перетопити у один млинець. Воду взяв звичайну зі скважини - центрального водогону. Трохи прогавив момент і той віск нормально так покипів у посудині. Після застигання, лише біля третини коржа знизу було отакого бурого кольору як на фото нижче(фото першої перетопки відсутнє). Наче, як з болотом перемішаний. Ну, ок, подумав я - перетоплю ще раз, може погано процідив. Перетопив другий раз і перецідив добре - віск став болотнистим вже на половину(теж відсутнє фото). Ну, дамаю, це все через жорстку воду. ДОчекався дощу і втретє перегнав його через воскопрес кулакова з дощовою водою і вийшло ще гірше. От тепер думаю, що це - багато прополісу у воскові чи віск вступив в реакцію з солями? Після перетопки знизу коржа великим шаром була ніби як застигша воскова піна, яка легко здиралася стамескою, а віск, коли гарячий, то наче як комками плаває. Віск давно вже топлю, але такої халепи ще не зустрічалося. 

image.png

image.png

Думаю що це солі , які виділяються з води під час кипіння змішалися з воском , тим самим погіршили його якість.:IMHO:

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, Sanich сказал:

Питання до знатоків по воску. 

Перетопив трохи рамок на 2 кг воску і, додавши туди кілограма 3 воску із сонячної восоктопки, вирішив те все перетопити у один млинець. Воду взяв звичайну зі скважини - центрального водогону. Трохи прогавив момент і той віск нормально так покипів у посудині. Після застигання, лише біля третини коржа знизу було отакого бурого кольору як на фото нижче(фото першої перетопки відсутнє). Наче, як з болотом перемішаний. Ну, ок, подумав я - перетоплю ще раз, може погано процідив. Перетопив другий раз і перецідив добре - віск став болотнистим вже на половину(теж відсутнє фото). Ну, дамаю, це все через жорстку воду. ДОчекався дощу і втретє перегнав його через воскопрес кулакова з дощовою водою і вийшло ще гірше. От тепер думаю, що це - багато прополісу у воскові чи віск вступив в реакцію з солями? Після перетопки знизу коржа великим шаром була ніби як застигша воскова піна, яка легко здиралася стамескою, а віск, коли гарячий, то наче як комками плаває. Віск давно вже топлю, але такої халепи ще не зустрічалося. 

image.png

image.png

Может воск перегрели .....

С этой водой воск и раньше перетапливали?

Link to comment
Share on other sites

1 час назад, Sanich сказал:

В першій перетопці 2/3 зверху були нормальним воском. З кожною перетопкою ситуація погіршувалася. Вощина від Київбджолопрому - дана партія у користуванні вже 5й рік - проблем до цього не було. 

Кастрюля из алюминия?

  • Victory 1
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, Sanich сказал:

Трохи прогавив момент і той віск нормально так покипів у посудині.

Вот и результат кипения, образовалась восковая эмульсия.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

14 минут назад, Фомич сказал:

Вот и результат кипения, образовалась восковая эмульсия.

Скільки раз перекіплюва віск нічого подібного не було , бували моменти що віск аж втікав з відра це все нісенітниця . Проблема або в посуді або в воску.:IMHO:

Link to comment
Share on other sites

2 години тому, ved сказав:

Может воск перегрели .....

ЯКщо таке можливо у відкритій посудині. :dntknw:

2 години тому, ved сказав:

С этой водой воск и раньше перетапливали?

Ні.

2 години тому, Александр К. сказав:

Кастрюля из алюминия?

Нержавійка. В алюмінію також багато раз топив - без проблем. 

2 години тому, Фомич сказав:

Вот и результат кипения, образовалась восковая эмульсия.

Мабуть. Це незворотній процес? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Попробуйте через парову воскотопку пропустити ше раз

  • Like 2
  • Victory 1
Link to comment
Share on other sites

7 часов назад, Sanich сказал:

Це незворотній процес

Ось в ютубі 

 

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

10 часов назад, gardener сказал:

Попробуйте через парову воскотопку пропустити ше раз

Краще на сонячній воскотопці.

  • Victory 1
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Віддав знайомим забрус. Вони з нього забрали мед і віддали мені кастрюльку на 4 відра забрусу але вже і віск і вощина в перемішку (думаю заливали гарячою водою). І ось сьогодні у мене новий рекорд виходу воску з під преса Кулакова за один раз 9,6 кг. Більше 6 кг ніколи не виходило. Тепер ось і думаю, а може так потрібно і робити щоб по декілька раз не завантажувати воскопрес. :hmm:

 

150922.jpg

1509221.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Менял сегодня воск на вощину в магазине в Каменском ЧП Дубовик

6.5 кг воска на 5 кг вощины 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

1 годину тому, kroxaru сказав:

Менял сегодня воск на вощину в магазине в Каменском ЧП Дубовик

6.5 кг воска на 5 кг вощины 

Ого! :crazy: Гарно у вас обдираловка запрацювала ! :vinny:

Link to comment
Share on other sites

01.11.2021 в 20:15, Александр К. сказав:

Кастрюля из алюминия?

А я все це вже давно вже довіряю сонячній (замітьте - ДАРМОВІЙ !) енергії, яка зараз у нас в дефіциті . :ah::ay:

І якісно і ефективно та й сильного нагляду сонячні воскотопки не потребують! :UA:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...