Jump to content
Петрович

Воскотопки и воскопрессы

Recommended Posts

Хотелось узнать ваше мнение о такой воскотопке. Полностью из черного металла.
https://www.olx.ua/obyavlenie/ramochnaya-voskotopka-na-10-ramok-IDnb7TQ.html4cdfc5f0c33ccd800ce677f3e1feeaa4.jpg977b6d41d5f47696a348c3605f713dad.jpg657aafa370110ed9467015425520951b.jpg

Link to post
Share on other sites

Раніше користувався паровою воскотопкою , зробленої з оцинковки, то віск постійно був сірий. Чорний метал, так як і оцинковка, для перетопки воску негодяться:IMHO:

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Такой воск не принимают или просто внешний вид не очень?

Link to post
Share on other sites
55 хвилин тому, Goodman сказав:

Хотелось узнать ваше мнение о такой воскотопке. Полностью из черного металл

Не рекомендую. Будет ржаветь и постоянно будете получать воск плохого качества. У меня только сетка в паровой рамочной воскотопке была из чермета - воск было стыдно на здачу нести. 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Зовнішній вид неважний, віск приймали,  але постійно докоряли, що я віск псую, було досить неприємно вислуховувати.

Та й зрештою вихід з парової бажає бути кращим, багато воску лишається в мерві, краще відразу прес:IMHO:

Link to post
Share on other sites

чорний метал. нержавейка. оцинковка дерево ,мідь,вода дощова ставкова зкриниці з джерела.  .на перетопку і отділення воску від мерви невліяе ,повірте мому 35річному опиту . все залежить як правильно зварив  це вислів зварив правильно буде розтопив і відділив від мерви  придержуючись всіх технологій.віск варять перепускаюють через прес відділяючи від мерви ,віск варять паровими пресами воскотопками відділяючи від мерви ,віс топлять в сонячні воскотопці капанець . Всі ці способи для відділення воску від мерви. дальше процедура проста ,береться посуда вливаеться туди звичайна вода від 5до 7літрів кидаеться віск і вареться .тобто  щоб весь розстав помішуеться паличкою.і невідходячи від воску бо віск збігае як молоко.Коли в вас віск розтав-розтопився ви берете зарання приготовлене сито металічне і зарання приготовленну посуду конусну у мене це казан емалірований ,конусну для того щоб хорошо відьеднувався віск після остивання з посуди  ,Іпроціджуете віск у посуду  .,зібравши деревяною щепкою піну накриваете кришкую і гарно вкутуете в старі фуфайки ,одіяла тощо,і це все добро мае в вас остивати 2-3 дні а всі примесі перга мусор який туди попав розтопленим повільно буде осідати на дно воску і казана .після повного остивання переверніт казан достаньте віск почистіть дно і несіть міняйте на возчину .....якщо витак зробите ви самі собі неповірете який у вас получився гарний жовтенький віск :az: віск   

  • Like 3
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
8 годин тому, davolodya сказав:

Чорний метал, так як і оцинковка, для перетопки воску негодяться

 

7 годин тому, Sanich сказав:

У меня только сетка в паровой рамочной воскотопке была из чермета - воск было стыдно на здачу нести. 

Виявляється, друзі, ми з Вами та й не тільки ми йдемо "не в ногу".

 Один Дід Василь крокує "в ногу"

За свої 37 років пасічництва твердо засвоїв правило: все що стосується переробки воскосировини повинно бути або з дерева або з наржавійки чи алюмінію, ще згодиться емальована чи пластикова посуда. Користувався я раніше і латунною посудиною і решетом з оцинковки, яка за кілька сезонів почорніла і іншим причандаллям.  Всього було, не було лише гарного воску. А от зробивши собі воскопрес з дерева (по типу С. Щаблінського) маю вдосталь воску хорошої якості.  Колись Д.І. Менделєєв говорив стосовно використання нафти: "Топить можно и ассигнациями". Слідуючи тезі Діда Василя переробляти воскосировину можна і в твердій воді і в залізному казані і в мідному тазику. Можна?!  Так, можна. І віск ми одержимо, і можливо його навіть приймуть в обмін на вощину. Справа лише в тому який він буде і скільки ми його матимемо.                                   

Тому при всій повазі до колеги не можу погодитися з таким його твердженням.
 

  • Like 8
Link to post
Share on other sites
19 годин тому, Немолодий сказав:

 

Виявляється, друзі, ми з Вами та й не тільки ми йдемо "не в ногу".

 Один Дід Василь крокує "в ногу"

За свої 37 років пасічництва твердо засвоїв правило: все що стосується переробки воскосировини повинно бути або з дерева або з наржавійки чи алюмінію, ще згодиться емальована чи пластикова посуда. Користувався я раніше і латунною посудиною і решетом з оцинковки, яка за кілька сезонів почорніла і іншим причандаллям.  Всього було, не було лише гарного воску. А от зробивши собі воскопрес з дерева (по типу С. Щаблінського) маю вдосталь воску хорошої якості.  Колись Д.І. Менделєєв говорив стосовно використання нафти: "Топить можно и ассигнациями". Слідуючи тезі Діда Василя переробляти воскосировину можна і в твердій воді і в залізному казані і в мідному тазику. Можна?!  Так, можна. І віск ми одержимо, і можливо його навіть приймуть в обмін на вощину. Справа лише в тому який він буде і скільки ми його матимемо.                                   

Тому при всій повазі до колеги не можу погодитися з таким йогможетео твердженням.
 

Чи не могли б Ви викласти фото свого воскопресу ,планую робити теж щось типу С. Щаблінського .Дякую.

Link to post
Share on other sites
34 хвилини тому, venchyk сказав:

Чи не могли б Ви викласти фото свого воскопресу ,планую робити теж щось типу С. Щаблінського .Дякую.

Все знайшов у темі ,дякую!

Link to post
Share on other sites
В 03.03.2018 в 15:23, Немолодий сказал:

 який він буде і скільки ми його матимемо.   

якщо розтопити в звичайні металічні  200л бочці і перепустити через прес як я роблю я небачу креміналу головне що получиться на виході якщо я зараз перетоплюю велику кількість сушні що на виході в кружках 80-100кг воску, але якщо поінтересуватись по пасічниках то кожен це робить по своїму е виганяють паром стоїть котел паровий від него труби у вулик на 50рамок знизу у вулику металічний піддон і при високій температурі остаються тільки рамки і і мерва на ситі -сетці а віск витікае ,хтось сонячною воскотопкою корисуеться хтось варе в паровій магазинній воскотопці хтось через прес  перепускае і пресів е дуже багато конструкцій але щоб   зтопити в кружок всі роблять одну і туж роботу варят фільтрують на сито в емкость  і гарно утеплюють щоб повільно остивав в мени це емалірований казан в других це інша посуда .так от технологія в кождого своя і вона е правильною  якщо хороший виход воску (120гр з рамки ) 

Link to post
Share on other sites
12 минут назад, Дід Василь сказал:

якщо розтопити в звичайні металічні  200л бочці і перепустити через прес як я роблю я небачу креміналу головне що получиться на виході якщо я зараз перетоплюю велику кількість сушні що на виході в кружках 80-100кг воску, але якщо поінтересуватись по пасічниках то кожен це робить по своїму е виганяють паром стоїть котел паровий від него труби у вулик на 50рамок знизу у вулику металічний піддон і при високій температурі остаються тільки рамки і і мерва на ситі -сетці а віск витікае ,хтось сонячною воскотопкою корисуеться хтось варе в паровій магазинній воскотопці хтось через прес  перепускае і пресів е дуже багато конструкцій але щоб   зтопити в кружок всі роблять одну і туж роботу варят фільтрують на сито в емкость  і гарно утеплюють щоб повільно остивав в мени це емалірований казан в других це інша посуда .так от технологія в кождого своя і вона е правильною  якщо хороший виход воску (120гр з рамки ) 

150 грам з рамки.,ніяких чорних металів,нержавійка,і пласмасові відра,як відстійники.

P_20171213_121218_1_p.jpg

P_20171123_111922_1_p.jpg

  • Like 6
Link to post
Share on other sites

якщо я роблю як писав з81 року і на колкгоспні пасіці як праював20років і зараз тоже так перетоплюю і міняти нічого небуду тому що щитаю що віск первокласний получаеться із забрусу  будівелек  світлій з чарних рамок темніший 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
25 минут назад, Дід Василь сказал:

якщо я роблю як писав з81 року і на колкгоспні пасіці як праював20років і зараз тоже так перетоплюю і міняти нічого небуду тому що щитаю що віск первокласний получаеться із забрусу  будівелек  світлій з чарних рамок темніший 

На обох фото,віск з чорних рамок,колись орали деревяними плугами,все задовільняло,тепер є техніка і технології.:hmm:

  • Like 4
Link to post
Share on other sites

5ac094878808e_-0203.thumb.jpg.8678730d51bb566dc07ccc6d68d6204d.jpg

В 04.03.2018 в 12:19, venchyk сказав:

Чи не могли б Ви викласти фото свого воскопресу ,планую робити теж щось типу С. Щаблінського .Дякую.

Доробив воскопрес ,залишилось пофарбувати ,і можна випробувати.5ac0933a37ebf_-0210.thumb.jpg.c61510a36b06a8701d047c45a6ac4e21.jpg5ac0937c98017_-0198.thumb.jpg.6f5bc0dfabb2bb9e6b132c0700593e0b.jpg

  • Like 8
  • Thanks 2
Link to post
Share on other sites

А можно больше фото

Отправлено с моего ONEPLUS A5010 через Tapatalk

Link to post
Share on other sites
7 годин тому, ORION сказав:

А можно больше фото

Отправлено с моего ONEPLUS A5010 через Tapatalk
 

Дно цікавить

Link to post
Share on other sites
9 годин тому, ORION сказав:

А можно больше фото

Отправлено с моего ONEPLUS A5010 через Tapatalk
 

5ac1b28fc0fcc_-0201.thumb.jpg.28977d27fc173c7a4d75de73e441a955.jpg

  • Like 4
Link to post
Share on other sites
1 час назад, venchyk сказал:

5ac1b28fc0fcc_-0201.thumb.jpg.28977d27fc173c7a4d75de73e441a955.jpg

Реечки на стенки и на низ добавьте - без них воск стекать будет плохо

  • Like 4
Link to post
Share on other sites
1 хвилину тому, siverit сказав:

Реечки на стенки и на низ добавьте - без них воск стекать будет плохо

Відмінний прес і відмінна робота! Поскільки дно, як видно з фото, пригвинчене то реєчки не потрібні. Вони потрібні лише для центрації текстолітового дна, щоб між ним та боковими стінками був зазор.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
9 годин тому, venchyk сказав:

5ac1b28fc0fcc_-0201.thumb.jpg.28977d27fc173c7a4d75de73e441a955.jpg

А з чого зроблені стінки преса? Фанера?

Link to post
Share on other sites

А як ви дивитеся на такий варіант воскопреса, щоб дно було без дірок. Ви стискаєте мішок з "узваром", вичавлюється віск, який спливає на повехню води. Вода тим часом буде підтримувати температуру і віск повністю вспливатиме. Після цього просто злити все через верх. Недостаток - незручність зливання, але температурний режим буде довше підтримуватися і, на мій погляд кращий вихід воску....Чи може я не прав?

Link to post
Share on other sites
14 хвилини тому, ЯроБа сказав:

А як ви дивитеся на такий варіант воскопреса, щоб дно було без дірок. Ви стискаєте мішок з "узваром", вичавлюється віск, який спливає на повехню води. Вода тим часом буде підтримувати температуру і віск повністю вспливатиме. Після цього просто злити все через верх. Недостаток - незручність зливання, але температурний режим буде довше підтримуватися і, на мій погляд кращий вихід воску....Чи може я не прав?

Так і працює воскопрес Кулакова.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
1 час назад, ЯроБа сказал:

А як ви дивитеся на такий варіант воскопреса, щоб дно було без дірок. Ви стискаєте мішок з "узваром", вичавлюється віск, який спливає на повехню води. Вода тим часом буде підтримувати температуру і віск повністю вспливатиме. Після цього просто злити все через верх. Недостаток - незручність зливання, але температурний режим буде довше підтримуватися і, на мій погляд кращий вихід воску....Чи може я не прав?

Как по мне то один этот недостаток перекрывает все его достоинства. Я не заморачиваюсь с водой - разварил сырьё, вылил в мешок, надавил домкратом и всё в ёлочку. А температуры там вполне достаточно чтобы воск отжать по полной:ole_ole:

  • Like 4
Link to post
Share on other sites
3 години тому, ЮМос сказав:

А з чого зроблені стінки преса? Фанера?

Липова дошка ,спочатку зробив дубовий ящик ,але  він занадто важкий,соснових  такої ширини в наявності не було тому зробив з липи.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

А чі дозволить шановне панство і мені свого носика сюди всунути.:baby: Було три дні відпочінку, але не сидиться на місці і от вирішив щось склепати нашвидкоручь. Той що меньший сірника підпалює секунд за п"ять, пар сухий, а той що вищий парує як чайник сухого пару з нього не вийде.

DSC04442.JPG

DSC04441.JPG

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...