Гурович Опубликовано 11 октября, 2017 Share Опубликовано 11 октября, 2017 1 минуту назад, Ворон сказал: А я віджимаю за 1.5 хвилини,не рахуючи розварки,правда за одну віджимку іде 5 літрів розвареної воскосировини,балон виготовлений з чорного металу,що не є гут. У Вас 5 литров, а у меня 40. Воск с металлом почти не контактирует - 3 секуны не в счет. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 11 октября, 2017 Share Опубликовано 11 октября, 2017 2 минуты назад, Гурович сказал: У Вас 5 литров, а у меня 40. Воск с металлом почти не контактирует - 3 секуны не в счет. В мене віджим 1.5 хвилини,перекур 4 хвилини,і слідуюча загрузка,і так до безкінечності. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
GroshNN Опубликовано 4 декабря, 2017 Share Опубликовано 4 декабря, 2017 В 14.09.2017 в 09:12, mary@sko сказал: Хм.. И прыгай вокруг него все 5 часов Не рационально Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
лінивий пасічник Опубликовано 8 декабря, 2017 Share Опубликовано 8 декабря, 2017 питання до практиків хто яку використовує трубку для переходу пару з парогенератора до ємності з рамками? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
лінивий пасічник Опубликовано 12 декабря, 2017 Share Опубликовано 12 декабря, 2017 В 08.12.2017 в 17:40, лінивий пасічник сказал: питання до практиків хто яку використовує трубку для переходу пару з парогенератора до ємності з рамками? - Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 12 декабря, 2017 Share Опубликовано 12 декабря, 2017 30 минут назад, лінивий пасічник сказал: - На заводському парогернераторі бачив резиновий патрубок схожий на автомобільний , але максимум відведено металевою трубою утепленою , патрубок в кінці де потрібна гнучкість 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ЮМос Опубликовано 12 декабря, 2017 Share Опубликовано 12 декабря, 2017 В 11.10.2017 в 10:12, Гурович сказав: У меня пресс тоже с газового баллона, только я планки не вставлял, а просто сделал разрезы болгаркой и вместо винта стоит домкрат. После моей воскотопки с пресса можно взять до 30% воска, так что воскотопку я уже не применяю. Мерва после пресса действительно сухая, но при прессовании необходимо в разрез сырья ставить прокладки. Можна докладніше про Ваш прес? МЕне цікавить іменно використання газбалона. На Вашу думку, чи не є контакт воску з чорним металом негативом? І яку ємкість використовуєте для розварювання воскосировини? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 12 декабря, 2017 Share Опубликовано 12 декабря, 2017 Вчора випробовув свій воскопрес в роботі, а ось результат роботи 9 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 12 декабря, 2017 Share Опубликовано 12 декабря, 2017 27 хвилин тому, Конструктор сказав: Вчора випробовув свій воскопрес в роботі, Хороший воскопрес! Запас по міцності рами вражає. Гарно й те, що ступа виготовлена із дерева. Всякі ідеї з газовими балонами та іншими металевими емкостями то хибний шлях. Одне б порадив, з вашого дозволу: викиньте оті бокові вставки з прорізаними щілинами. Ще не пробували виколупувати звідти застиглий віск? Пошийте мішок по розмірах не більше ступи. Наповнений мервою він буде дещо меншим і не буде впиратися в бокові стінки, що дасть змогу рідкому воску вільно стікати по гладеньких бокових стінках. Жом підженіть по нових розмірах ступи, нашивши по боках додаткові планочки. Такий апгрейд не є безповоротним-попробуйте. Я впевнений, що Вам сподобається. Успіхів. Гляньте на мій, можливо щось запозичите. P.S. Я вибачаюсь. Не помітив. У Вас напевно щілини прорізані в самій стінці ступи? Це міняє суть переробки. Можна їх просто закрити товстою фанерою. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 12 декабря, 2017 Share Опубликовано 12 декабря, 2017 2 часа назад, Немолодий сказал: Хороший воскопрес! Запас по міцності рами вражає. Гарно й те, що ступа виготовлена із дерева. Всякі ідеї з газовими балонами та іншими металевими емкостями то хибний шлях. Одне б порадив, з вашого дозволу: викиньте оті бокові вставки з прорізаними щілинами. Ще не пробували виколупувати звідти застиглий віск? Пошийте мішок по розмірах не більше ступи. Наповнений мервою він буде дещо меншим і не буде впиратися в бокові стінки, що дасть змогу рідкому воску вільно стікати по гладеньких бокових стінках. Жом підженіть по нових розмірах ступи, нашивши по боках додаткові планочки. Такий апгрейд не є безповоротним-попробуйте. Я впевнений, що Вам сподобається. Успіхів. Гляньте на мій, можливо щось запозичите. P.S. Я вибачаюсь. Не помітив. У Вас напевно щілини прорізані в самій стінці ступи? Це міняє суть переробки. Можна їх просто закрити товстою фанерою. Розглянув різні варіанти пресів , але дойшов до висновку що дерев'яна робоча частина самий оптимальний варіант, щодо пазів в бокових стінках зразу сумнівався в їх ефективності, думав буде краще, але як кажуть "ми не ищем легких путей" тепер перероблю. Дякую за ваші поради та публікації З газового балона хороший ресівер для компресора і корито для свиней но не воскопес 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 9 годин тому, Конструктор сказав: "ми не ищем легких путей" тепер перероблю. Заодно можна модернізувати п"ятку гвинта (в нижній частині). Щоб жом не перекошувався при пресуванні, а таке буває, коли недостатня площа елемента через який передається зусилля від гвинта до жома, раджу вдосконалити нижню частину гвинта. В мене там стоїть роликовий упорний підшипник. Але існує і простіший варіант, запропонований моїм товаришем С. Щаблінським. Успіхів! "Вірною дорогою крокуєте, товариші"- відомий вождь світового пролетаріату. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 49 минут назад, Немолодий сказал: Заодно можна модернізувати п"ятку гвинта (в нижній частині). Щоб жом не перекошувався при пресуванні, а таке буває, коли недостатня площа елемента через який передається зусилля від гвинта до жома, раджу вдосконалити нижню частину гвинта. В мене там стоїть роликовий упорний підшипник. Але існує і простіший варіант, запропонований моїм товаришем С. Щаблінським. Успіхів! "Вірною дорогою крокуєте, товариші"- відомий вождь світового пролетаріату. Дякую за пораду, маю підшипник ступиці колеса автомобіля, шариковий двухрядний радіально-опорний Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 Монтуйте в п"ятку замість шарика. Але корпус і підошва обов"язково, інакше буде перекос. Ви ж конструктор. Успіхів! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 11 часов назад, Конструктор сказал: Розглянув різні варіанти пресів , але дойшов до висновку що дерев'яна робоча частина самий оптимальний варіант, щодо пазів в бокових стінках зразу сумнівався в їх ефективності, думав буде краще, але як кажуть "ми не ищем легких путей" тепер перероблю. Дякую за ваші поради та публікації З газового балона хороший ресівер для компресора і корито для свиней но не воскопес В мене з боковими пазами і нормально працює. А застигший віск я не виковирюю, а чистю відразу після пресування і на гарячу все гарно відчищається. Правда я ще солому добавляю в мерву і прес обмощою всередині теж соломою. А ви промиваєте гарячою водою мерву, після пресування для повторного пресування? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 4 минуты назад, MaXUA123 сказал: А ви промиваєте гарячою водою мерву, після пресування для повторного пресування? Ні не пробував, але зробив висновок чим тонший шар сировини в пресі тим кращий вихід воску і піджим гвинта треба робити поступово 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 2 минуты назад, Конструктор сказал: Ні не пробував, але зробив висновок чим тонший шар сировини в пресі тим кращий вихід воску і піджим гвинта треба робити поступово Ясно. Якщо вихід воску з рамки вас невлаштовує можете спробувати. Я промиванням добивався виходу воску з рамки за 165 грам. Буває таке, що після першого пресування пів ступи мерви, то ще після трьох пресування з промиванням мерви кипятком, мерви залишається вдвічі менше. Промивка кипятком робиться для вимивання воску з мерви. Але то вже треба поморочитись, щоб так робити. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 1 минуту назад, MaXUA123 сказал: Ясно. Якщо вихід воску з рамки вас невлаштовує можете спробувати. Я промиванням добивався виходу воску з рамки за 165 грам. Буває таке, що після першого пресування пів ступи мерви, то ще після трьох пресування з промиванням мерви кипятком, мерви залишається вдвічі менше. Промивка кипятком робиться для вимивання воску з мерви. Але то вже треба поморочитись, щоб так робити. Вихід не рахував , з промиванням поексперементую, дюкую за інформацію Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 Только что, Конструктор сказал: Вихід не рахував , з промиванням поексперементую, дюкую за інформацію Пробуйте. Як багатенько мерви за раз заливаєте, то в мерву не жалійте соломи, для дренажу. І я ставлю дві посудини в одній розварюю віск а в другій грію гарячу воду. Я як прес зробив, то хоть перестав вощини щороку докупляти. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 16 хвилин тому, MaXUA123 сказав: Ясно. Якщо вихід воску з рамки вас невлаштовує можете спробувати. Я промиванням добивався виходу воску з рамки за 165 грам. Буває таке, що після першого пресування пів ступи мерви, то ще після трьох пресування з промиванням мерви кипятком, мерви залишається вдвічі менше. Промивка кипятком робиться для вимивання воску з мерви. Але то вже треба поморочитись, щоб так робити. Практикую такий технологічний прийом. Підтверджую-ефект позитивний. Особливо, якщо це поєднувати з активним перетрушуванням мерви в мішку 1-2 рази за пресування. Соломи не використовую. Здається мені, що то зайве. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 16 хвилин тому, Немолодий сказав: Практикую такий технологічний прийом. Підтверджую-ефект позитивний. Особливо, якщо це поєднувати з активним перетрушуванням мерви в мішку 1-2 рази за пресування. Соломи не використовую. Здається мені, що то зайве. Дід солому клав шарами,а я ні. Все таки треба спробувать. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 13 минут назад, Немолодий сказал: Практикую такий технологічний прийом. Підтверджую-ефект позитивний. Особливо, якщо це поєднувати з активним перетрушуванням мерви в мішку 1-2 рази за пресування. Соломи не використовую. Здається мені, що то зайве. Мені наче краще витікає віск як багатенько зальєш. Та й книжка пише що треба добавляти солому, то я вже й кладу. Звичайно солому добавляти, якщо не плануєте здавати мерву. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 Тільки що, Лавр сказав: Дід солому клав шарами,а я ні. Все таки треба спробувать. Планую в слідуючому сезоні використовувати не один мішок, а кілька (2-3). Благо висота ступи дозволяє це робити. Між мішками (у мене вони по внутрішніх розмірах ступи) закладатиму діафрагми з товстої фанери. Думаю, а приактика цього вже є в інших "пресувальників", це дасть певний ефект, а також дозволить уникнути соломи. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 4 минуты назад, Немолодий сказал: Планую в слідуючому сезоні використовувати не один мішок, а кілька (2-3). Благо висота ступи дозволяє це робити. Між мішками (у мене вони по внутрішніх розмірах ступи) закладатиму діафрагми з товстої фанери. Думаю, а приактика цього вже є в інших "пресувальників", це дасть певний ефект, а також дозволить уникнути соломи. А чим солома не підходе? Ви здаєте мерву? Як на мене то простіше в кинути соломи пару жмень., ніж заливати мерву в 2-3 мішка. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 2 часа назад, Немолодий сказал: Планую в слідуючому сезоні використовувати не один мішок, а кілька (2-3). Благо висота ступи дозволяє це робити. Між мішками (у мене вони по внутрішніх розмірах ступи) закладатиму діафрагми з товстої фанери. Думаю, а приактика цього вже є в інших "пресувальників", це дасть певний ефект, а також дозволить уникнути соломи. Сьогодні закінчив сезон перетопки воску,виручав колег і друзів пасічників,які живуть на моєму кущі,правда без соломи і опорних підшипників,здобуток бльш ніж достатній,фотозвіт. 17 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 13 декабря, 2017 Share Опубликовано 13 декабря, 2017 4 години тому, MaXUA123 сказав: Ви здаєте мерву? Да. Завод бере все підряд. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.