konoval_am Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Так то промышленная. А я говорю о любительськой. так я і не казав що лінію купувати треба... але думаю що той шнек по суті своїй збільшена копія звичайної насадки на мясорубку для витискання соку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 віддаймо цю проблему бджолам вони вміють це робити. Link to comment Share on other sites More sharing options...
дедмазай Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 віддаймо цю проблему бджолам вони вміють це робити.в позапрошлом году поставил миску в улей. Обрезки и было много потопленной пчелы ( забыли её просто непросто в сарае. простояла от выходных до выходных). Так вот, за новую неделю миска блестела. Ни трупов, ни воска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 віддаймо цю проблему бджолам вони вміють це робити.При некоторых методах расспечатки, как клин, например, слишком много забрусового меда, чтобы его пчелам отдавать. А если еще и рапс, который желательно выкачать максимально... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=NeMjgR-RI8E про відділення меду від воску дивитись з 4-15.Хороший вариант, у нас наверно таких пока не производят. Но цена должна быть 10-15 грн. если отдельный агрегат. Пока процеживаю через стол с нержавеющей сеткой на котором распечатываю, потом отдаю пчелам сушить, но если будет время то буду промывать как Мико, для самогонки. А с мясорубкой нет времени играться, да и жалко ее, и тещу будет если она сломается, + объемы будут расти тут нужно что-то как на видео. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 На "Крузі" кілька десятків пасічників згадували цю проблему. Тому рекомендації такі:- Для малої пасіки -цідити через сито, москітну сітку, металеву сітку протягом 1-3 діб. Сам випробував вріант- відро з забрусом перекидаю на пусте відро з сіткою. Сітку зробили з нержавійки з ободом. Плануємо випускати серійно. Перекинув відро(можна кілька відер) і поїхав додому. З 20 л відра забрусу стікає 5-10 л меду. Більш продуктивна установка - бак від пральної машини (круглої), на ніжках, під ним відро. В бак ставиться металева решітка(перфорація) і засипається забрус. Можна наростити стінки бака. Бачив на пасіці відразу 3 таких пристрої- на денну порцію забрусу.- Бачив у Франції - Сітчаті мішечки наповнюють забрусом та чіпляють у медогонку. Далі крутять скільки потрібно.- В парову воскотопку засипають забрус - отримують 2 фракції...- для промислової пасіки - шнекова машина. Дехто в вже пробував зробити по типу льодобура. Що вийшло - ще не хвалились... Шнек занадто дорогий щоб робити так як в капіталістів. Крім того під тиском решіткка забивається ( хто крутив томатний сік - знає) і в меду багато дрібної крошки._ Оптимальним обладнанням є центрифуга - найкраще видаляє мед, можна регулювати оберти, можна зробити ручну - дешеву. Якщо вдасться купити вальці- зимою зробимо перші зразки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 У мене є ситцева марля (матеріал надміцний назви точно не знаю) після відкачки на сонці відро з забусом трохи підігрівається потім викидаю в цю тканину, зав'язую і підвішую за день все стікає. А далі остатки меду у забрусі промив трішки теплою водою і віддав бджолам. А віск перетопив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олег Р Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 - В парову воскотопку засипають забрус - отримують 2 фракції... Мед и воск разделяются красиво, но мед получается темного цвета. Использую при изготовлении медовых напитков, очень интересный аромат! Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 На "Крузі" кілька десятків пасічників згадували цю проблему. Тому рекомендації такі:- Для малої пасіки -цідити через сито, москітну сітку, металеву сітку протягом 1-3 діб. Сам випробував вріант- відро з забрусом перекидаю на пусте відро з сіткою. Сітку зробили з нержавійки з ободом. Плануємо випускати серійно. Перекинув відро(можна кілька відер) і поїхав додому. З 20 л відра забрусу стікає 5-10 л меду. Більш продуктивна установка - бак від пральної машини (круглої), на ніжках, під ним відро. В бак ставиться металева решітка(перфорація) і засипається забрус. Можна наростити стінки бака. Бачив на пасіці відразу 3 таких пристрої- на денну порцію забрусу.- Бачив у Франції - Сітчаті мішечки наповнюють забрусом та чіпляють у медогонку. Далі крутять скільки потрібно.- В парову воскотопку засипають забрус - отримують 2 фракції...- для промислової пасіки - шнекова машина. Дехто в вже пробував зробити по типу льодобура. Що вийшло - ще не хвалились... Шнек занадто дорогий щоб робити так як в капіталістів. Крім того під тиском решіткка забивається ( хто крутив томатний сік - знає) і в меду багато дрібної крошки._ Оптимальним обладнанням є центрифуга - найкраще видаляє мед, можна регулювати оберти, можна зробити ручну - дешеву. Якщо вдасться купити вальці- зимою зробимо перші зразки. будем слідкувать. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 _ Оптимальним обладнанням є центрифуга - найкраще видаляє мед, можна регулювати оберти, можна зробити ручну - дешеву. Якщо вдасться купити вальці- зимою зробимо перші зразки. Бог в помощь, будем ждать результатов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Бачив у Франції - Сітчаті мішечки наповнюють забрусом та чіпляють у медогонку. Далі крутять скільки потрібно. Интересный вариант. Встречал ли кто практическое применение? Было бы хорошо иметь касету с тонкой проволоки, в которую можно загружать забрус и ставить внутрь касет медогонки.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Ю. М. все верно подметил, тут все зависит от объемов то что пойдет на 100 семей, для 500 может быть не удобно,Интересный вариант. Встречал ли кто практическое применение? Было бы хорошо иметь касету с тонкой проволоки, в которую можно загружать забрус и ставить внутрь касет медогонки.. мысль хорошая правда если кассета получиться тонкой много не войдет, если толстой весь мед не выйдет, удобнее будет и быстрее что-бы открывалась закрывалась по типу сетки для мангалов (пикников). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 мысль хорошая правда если кассета получиться тонкой много не войдет, если толстой весь мед не выйдет, удобнее будет и быстрее что-бы открывалась закрывалась по типу сетки для мангалов (пикников).На "Крузі" кілька десятків пасічників згадували цю проблему. Тому рекомендації такі:Юрий Михайлович, можно такое изготовить? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Юрий Михайлович, можно такое изготовить? Справа в тому, що мішечок можна вивертати а касету- ні, Мішечки бачив з пластикової сітки з окантовкою та гачками зверху, за які їх підвішують до касети для рамок., Вони значно дешевші за металеві. Можемо такі мішечки виготовляти самі. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Справа в тому, що мішечок можна вивертати а касету- ні, Мішечки бачив з пластикової сітки з окантовкою та гачками зверху, за які їх підвішують до касети для рамок., Вони значно дешевші за металеві. Можемо такі мішечки виготовляти самі.З чого зробити окантовку? Справа в тому, що мішечок можна вивертати а касету- ні, Мішечки бачив з пластикової сітки з окантовкою та гачками зверху, за які їх підвішують до касети для рамок., Вони значно дешевші за металеві. Можемо такі мішечки виготовляти самі.Якщо касету робити зі знамною стінкою, то її не потрібно вивертати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Я голосую за центрифугу, думаю не сильно дорогий і оптимальний для нас варіант буде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Херсонец Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Тоже интересна эта тема. Буду ждать результаты по центрифуге. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ильич (альп) Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 У мене є ситцева марля (матеріал надміцний назви точно не знаю) після відкачки на сонці відро з забусом трохи підігрівається потім викидаю в цю тканину, зав'язую і підвішую за день все стікає. А далі остатки меду у забрусі промив трішки теплою водою і віддав бджолам. А віск перетопив.Скорее всего это "лавсан" ткань для процеживания молока Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 З чого зробити окантовку? Якщо касету робити зі знамною стінкою, то її не потрібно вивертати. Мішечки просто обшиті зверху міцною тканиною, щоб не торочилися, Але коштували, здається 16 єврів, тому не купив щоб показувати в нас.Касети можна робити на будь який смак, але будуть значно дорожчі, і чистити металеву сітку важче, хоча служитиме довше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Как забрус переводится на английский? Нужно поискать что об этом говорят западные источники. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 Как забрус переводится на английский? Нужно поискать что об этом говорят западные источники. ile:///C:/Загрузки/Catalogue%20Anglais%20(5).pdf - каталог обладнання "Thomas apicultura" на англійській мові. Ст. 49- центрифуга та мішечок для забрусу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 ile:///C:/Загрузки/Catalogue%20Anglais%20(5).pdf - каталог обладнання "Thomas apicultura" на англійській мові. Ст. 49- центрифуга та мішечок для забрусу.Файл не завантажили. Дали посилання на нього на вашому комп"ютері. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 Файл не завантажили. Дали посилання на нього на вашому комп"ютері. http://www.thomas-apiculture.com/pages/catalogue/- каталог французькою, там же -переклад англійською. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timur Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 В мене перший раз не дуже вийшло. Але я стараюсь Link to comment Share on other sites More sharing options...
Термообработчик Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Забрус заливаю на сутки водой, отжимаю на воскопрессе. Полученную медовую воду можно дать пчелам(весной хорошо), я так же использую для приготовления инвертированного сиропа по классической технологии - выдержка 2-3 недели в тепле, ежедневно 2 раза перемешивать. 20 литров медовой воды на 50 кг сахара. Полученный густой сироп (сахарный "мед") храню до осенней подкормки, осенью добавляю медовой или обычной воды для удобства разлива в кормушки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.