Jump to content

Оригинальное решение пыльцеуловителя

Петрович
 Share

Recommended Posts

В газете ППЗ №2, рекламируется Многофункциональная летковая приставка с пыльцеулавливателем, стоимость 100 гривен. Поделитесь мнением кто нибуть использовал в практике и какие результаты. Стоит ли заказывать.

Неужели никто из пчеловодов не пользовался этой приставкой?
та приставка мені неподобається через те що вона виготовлена з дерева і незрозумілої конструкції.

• 1 month later...

Выписал ПУ с "БДЖОЛИНИЙ СВІТ" в практике не применял,но вердикт - цена-качество Обошелся один с доставкой по почте в 35 грн,при себестоимости в 21грн

В газете ППЗ №2, рекламируется Многофункциональная летковая приставка с пыльцеулавливателем, стоимость 100 гривен. Поделитесь мнением кто нибуть использовал в практике и какие результаты. Стоит ли заказывать.

Неужели никто из пчеловодов не пользовался этой приставкой?
дороговато она стоит, если не изменяет память -около 40 грн, а пчелы без нее и так нормально себя чувствуют

дороговато она стоит, если не изменяет память -около 40 грн, а пчелы без нее и так нормально себя чувствуют

Я тоже так же думаю. И без неё можно достичь тех же результатов. :IMHO1:

• 5 weeks later...

когда пыльцесборники включены- пчелы здорово злятся - это нормально?

Будь-який подразник збільшує злобливість бджіл, правда, у різних по-різному :hi:

Это нормально. зависит не только от породы, но и от конструкции пыльцеуловителя. И ещё.. щас они только начинают злится.. а по настоящёму они злятся после 10-15 мая :baby:

• 2 weeks later...
де ж це Юрий с своими новаторствами wink.gif

З Пчеляком в Тугезера на форуме сабли скрестил.. ;)
Мне вести дискуссию как мёд ложкой есть. :umora:

Слышал что мои пыльцеуловители уже во всю продают в Винницкой области, без моего ведома. Кто знает? Помогите :helpme: , за помощь будет вознаграждение :az: . А я уже с ними разберусь :mf_swordfight:

де ж це Юрий с своими новаторствами ;)
Я негде не делся, я всегда с Вами друзья!!! :ole_ole: Скоро выложу материал по новой технологии содержания пчел, при котором за сезон я откачал за три раза 212кг товарного меда. :ay: Выложу с фотографиями этого года. Уже знаю, что здесь народ очень недоверчивый и могут высунуть серьйозные предявы. :af:

Это полная ерунда! Я испытывал ее и много других пыльцеуловителей, мой пыльцеуловитель НАИЛУЧШИЙ!!! :ay::ae:

Кому интересны мои нынешние технологи :ah: , он может скачать их по ссылке(http://us.ua/18830/). Говорю заранее, что в них есть и недоработки :dntknw: .
чем файл открывать?

Кому интересны мои нынешние технологи :ah: , он может скачать их по ссылке(http://us.ua/18830/). Говорю заранее, что в них есть и недоработки :dntknw: .
чем файл открывать?
Word 2009 или обновите свою версию через интернет :az:

Word 2009 или обновите свою версию через интернет

Лучше б Вы сохраняли для ранних версий - так бы было проще для всех. :hi:

Word 2009 или обновите свою версию через интернет

Лучше б Вы сохраняли для ранних версий - так бы было проще для всех. :hi:
Просто у меня Microsoft Office 2009, но сейчас постараюсь что-то придумать.

Не знаю :dntknw: , я пробовал у меня открывается и 2003 года версией. Выложу суть конструкции моего пильцеуловителя, но на украинском :baby: . Корисна модель стосується сільського господарства, а конкретно - бджільництва. Найближчим аналогом є пилковловлювач, який встановлюється на шляху проходження бджіл до вулика. Пилковловлювач навішують на передню стінку вулика перед льотком. У бджіл, які проходять через грати пилковловлювача з отворами діаметром 4,9±0,1мм, обніжжя відривається з ніжок і падає в лоток пилковловлювача, який закритий зверху сіткою, через яку проникають грудочки обніжжя. Недоліком є невелика пропускна здатність бджіл через грати пилковловлювача, оскільки бджоли, щоб пройти крізь неї витрачають багато сил і часу. Продуктивність аналога складає 20-30%, іноді до 60% через те, що бджоли мають можливість, перехиляючи черевце з боку на бік і протягуючи по черзі задні ніжки з обніжжям, пролазити до вулика крізь тонкі грати з отворами круглої форми. Джерело публікації аналога журнал «Пасіка»№12 за 2006. Мета винаходу - створити пилковловлювач, крізь який би бджоли проходили без великої затримки до вулика, віддаючи як найбільше обніжжя. Поставлена мета досягається завдяки правильним отворам шестигранної форми (як у комірки стільника) решітки пилковловлювача, розміром 4,6±0,1мм між паралельними основами, товщина якої складає 5±0,5мм і пластин завтовшки по 10мм з направляючими отворами конусної форми, розміщених паралельно по обидві сторони решітки меншими отворами до шестигранних отворів. Так само, як бджола залазить до комірки у стільнику, так само буде пролазити і через пилковловлювач. Між лицьовою пластиною і решіткою є зазор 4±0,1мм, крізь який грудочки обніжжя відірвані з ніжок бджіл при проходженні через шестигранний отвір падатимуть до лотка пилковловлювача. У пластини, яка знаходиться за решіткою, зазор з нею відсутній для кращого входу і виходу бджіл через решітку пилковловлювача до вулика. На фіг.1 показана загальна будова пилковловлювача. Він складається з корпусу 1, який має отвори 4 для вентиляції , лотка 6, який має отвори для вентиляції обніжжя 7, решітки з шестигранними отворами 3, пластини 5 і пластини 8 з направляючими отворами конусної форми, діаметр меншого отвору складає 6±0,2мм, а більшого 9±0,2мм і зазор 10, шириною 4±0,1мм. Працює пилковловлювач таким чином. Бджоли по пластині 8 через направляючі отвори, конусної форми, доходять до решітки 3 з шестигранними отворами, попадаються через зазор 2 до решітки 3 і, просуваючись по ній до пластини 5, у бджоли задні ніжки притискаються до черевця, а грудочки обніжжя, впираючись об краї шестигранного отвору, відриваються і падають через зазор 2 до лотка 6. Бджола, просуваючись по направляючому отвору пластини 5, попадає до вулика. У перші дні для звикання бджіл до проходження через пилковловлювач пластини 8 і 5 здвигаються впритул одна до одної. Використання даного приладу збільшить продуктивність відбору бджолиного обніжжя в промислових масштабах.

Ще хотів доповнити тему своїм примітивним пристосуванням, про яке я вже розповідав. :ah:Природній спосіб боротьби з кліщем Вароа Відомо, що в країнах Індокитаю, звідки кліщ родом, бджоли на вароатоз не хворіють зовсім, бо коли сідають на розпечений на сонці камінь, кліщ з бджоли відпадає через нестерпну для нього температуру. Те ж саме відбувається і в приладі рис.1. Корпус прилада фарбуємо в чорний колір – для протягування сонячного тепла. На дно прилада насипаємо хвойної муки 1, щоб кліщ не мав можливості вибратися із пастки. Пристосування встановлюємо на вулики у сонячні дні – для лікування та профілактики бджіл від кліща Вароа. :af:

Юрій Геннадійович, а цей пилковловлювач, вже працюэ на пасіці? Фото в роботі можливо викласти? Булоб також цікаво зрівняння з іншими моделями, пилковловлювачів в умовах однієї пасіки?

Використання даного приладу збільшить продуктивність відбору бджолиного обніжжя в промислових масштабах.
Яка орієнтовна ціна цьогоаго пилковловлювача з такою хитромудрою конструкцією? І друге - по якій причині бджоли будуть виходити саме через нижній коридор - це неприродньо для бджіл. І ще приєднуюсь до прохання Аматора - ще ні одного Вашого виробу я не бачив в роботі, а цей пилковловлювач взагалі тільки намальований. Реальний виріб відрізняється від компютерної графіки. :hi:

Використання даного приладу збільшить продуктивність відбору бджолиного обніжжя в промислових масштабах.
Яка орієнтовна ціна цьогоаго пилковловлювача з такою хитромудрою конструкцією? І друге - по якій причині бджоли будуть виходити саме через нижній коридор - це неприродньо для бджіл. І ще приєднуюсь до прохання Аматора - ще ні одного Вашого виробу я не бачив в роботі, а цей пилковловлювач взагалі тільки намальований. Реальний виріб відрізняється від компютерної графіки. :hi:
Шановний Mapet! Ціна пилковловлювача буде в межах 50грн + інфляція та девальвація гривні :blink: Конструкція проста і надійна. Я б з радістю розмістив фото пилковловлювача, але випробовування я проводив 3роки тому назад і він нажаль не зберігся як промисловий зразок. Лише оформлення документів на патент тривало більше 2років. Знайти чесного інвестора невиходить, кожен намагається вкрасти ідею :ak: Я вже домовився з пасічниками з різних регіонів України, що перша партія по 2-5шт. піде на їх пасіки для незалежної оцінки. У мене багато бажаючих придбати їх, навіть дзвонять із ближнього зарубіжжя, але.... :( змоги виробляти самому не маю.

І ще приєднуюсь до прохання Аматора - ще ні одного Вашого виробу я не бачив в роботі, а цей пилковловлювач взагалі тільки намальований. Реальний виріб відрізняється від компютерної графіки. :hi:
Можу показати Вам фото окремих пристосувань, які ще збереглись на компі. Я просто рисую, щоб було зрозуміліше. На фото внутрішньої конструкції не завжди видно.

Я просто хочу поділитися своїми ідеями та розробками з іншими пасічниками, а не тримати це все в собі. :az: А час розсуде... :IMHO1: Моя позиція - якщо в тебе вдається краще, то поділись з іншими.