Seos Posted January 15, 2022 Share Posted January 15, 2022 Тільки що, ромео сказав: Я - першого! Досвід діло наживне. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віталій.В Posted January 15, 2022 Share Posted January 15, 2022 59 минут назад, ромео сказал: Я - першого! Ви не один, нас много 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віталій.В Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 Вже з півроку мій напівавтомат працює так собі , вчора довелося трішки поварити, намучився капець, то "строче", то "бульби" пускає, то залипає, одним словом апарат треба доводити до діла, з ранку порився в неті схоже в мене та сама причина шо і в всих, конденсатори своє відпрацювали. Задоволення доволі не дешеве http://www.kosmodrom.com.ua/prodlist.php?page=0&razdel=electrolit&D1=47000mkf&okbutton=Search&D2=63v&D3=- але можливо набрати і батерею конденсаторів, тим більше що зі слів автора відео батерея буде працювати більш стабільно 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 15.01.2022 в 14:50, ромео сказав: Можете мене привітати - я заварив глушника в машині!!! Естетики, канєшно, далека до пристойного, але головне - тримається!!! Це складна робота для початку. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 1 минуту назад, Лавр сказал: Це складна робота для початку. Як не дивно, але пройшов місяць - їздимо! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Немолодий Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 11 годин тому, Віталій.В сказав: конденсатори своє відпрацювали. В моєму інверторі стоять 4 шт з такими параметрами. Для тебе такі не годяться?. Радив би звернутись до цього майстра (Олег Петрович тел...), телефон дам в особисті. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Немолодий Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 12 годин тому, Віталій.В сказав: апарат треба доводити до діла Вибачаюсь. Зрозумів, в тебе не інвертор. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 Не так давно обзавівся півавтоматом , інвертор маю вже років 8 . Для зварки тонких металів (2-3мм по моїм міркам) наварки деталей які будуть піддаватися токарній чи фрезерній обробці , півавтомат мені подобається , також йде менший прогрів деталей і менша деформація. Для зварювання грубих металів 4мм і більше для мене електрод здається значно краще , іноді зварюю гідравлічні зєднання - так тільки електродом , якщо потрібно приварити завіс до рейси - то теж тільки електродом. Можливо я більше звик до зварювання електродом , але на даний час в мене такі висновки. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віталій.В Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 10 часов назад, Немолодий сказал: Вибачаюсь. Зрозумів, в тебе не інвертор. Єсть в мене і інвертор Дніпро М 258 САБ, працюю ним вже 4-тий рік дуже задоволений 10 часов назад, Конструктор сказал: Можливо я більше звик до зварювання електродом , але на даний час в мене такі висновки. В мене напівавтомат добрячий, варю метал від 0,5мм до 7мм легенько але, через те що апарат добрячий має два трансорматори, апарат важкий та в три рази більший за інвертор, років 15ть тому купив в б/в за 600 доларів. Більшість зварювальних робіт зараз варю Дніпро М , в місцях де зварний шов не можливо буде дістати УШМом варю напівавтоматом, під тиск або водяне опалення теж варю напівавтоматом, з електродом я щось не дуже товаришую шов на 3мм і товще вродьби не поганий але, чомусь не завжди бачу в дузі де метал а де шлак, можливо руки не з того місця ростуть, а може і тому що на 11 років працював з напівавтоматом довше. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 Прийшов мені китайський девайс до напівавтомата. З невеликого досвіду роботи ним можу зробить висновок, що замовив не даремно - працювати зручніше. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 15.02.2022 в 07:49, Віталій.В сказав: В мене напівавтомат добрячий, варю метал від 0,5мм до 7мм легенько але, через те що апарат добрячий має два трансорматори, апарат важкий та в три рази більший за інвертор, років 15ть тому купив в б/в за 600 доларів. Більшість зварювальних робіт зараз варю Дніпро М , в місцях де зварний шов не можливо буде дістати УШМом варю напівавтоматом, під тиск або водяне опалення теж варю напівавтоматом, з електродом я щось не дуже товаришую шов на 3мм і товще вродьби не поганий але, чомусь не завжди бачу в дузі де метал а де шлак, можливо руки не з того місця ростуть, а може і тому що на 11 років працював з напівавтоматом довше. Все, що можна варить в гаражі, або біля нього - варю напівавтоматом. Електродами тільки там, де не можна достати не перетягуючи балон. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віталій.В Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 13 часов назад, Seos сказал: Прийшов мені китайський девайс до напівавтомата. З невеликого досвіду роботи ним можу зробить висновок, що замовив не даремно - працювати зручніше. Замовили тільки сопло чі весь рукав ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 13 годин тому, Seos сказав: Прийшов мені китайський девайс до напівавтомата. З невеликого досвіду роботи ним можу зробить висновок, що замовив не даремно - працювати зручніше. Як я зрозумів переробляти нічого не довелося , сопло стає на стандартне посадочне місце? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 11 хвилин тому, Конструктор сказав: Як я зрозумів переробляти нічого не довелося , сопло стає на стандартне посадочне місце? Все вірно, китайці спеціально зробили сопло для напівавтомата з кераміки. 1 година тому, Віталій.В сказав: Замовили тільки сопло чі весь рукав ? Брав тільки сопло, рукав у мене ще нормальний. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віталій.В Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 19 часов назад, Seos сказал: де не можна достати не перетягуючи балон. А я собі придбав ось таку спарку балонів, один балон піде на углекислоту, другий піде на заправку кислорода, треба ще третій купити для ацетилена щось тяжко без автогена, звісно треба поточити гужони на редуктора та передаточну трубу для заправки малих балонів, то питання часу. Ящко надумаєте і собі балон придбати для мобільності напівавтомата, акваланги АВМ 1 - АВМ 5 продають майже по ціні брухну. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 1 година тому, Віталій.В сказав: один балон піде на углекислоту, другий піде на заправку кислорода, треба ще третій купити для ацетилена щось тяжко без автогена, звісно треба поточити гужони на редуктора та передаточну трубу для заправки малих балонів, то питання часу. Ящко надумаєте і собі балон придбати для мобільності напівавтомата, акваланги АВМ 1 - АВМ 5 продають майже по ціні брухну. Дякую, матиму на увазі. В мене є двухлітровий балон для вуглекислоти, та обходжусь без зайвих рухів, на "стаціонарі" напівавтоматом, а на виїзді електродами. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 5 годин тому, Віталій.В сказав: А я собі придбав ось таку спарку балонів, один балон піде на углекислоту, другий піде на заправку кислорода, треба ще третій купити для ацетилена щось тяжко без автогена, звісно треба поточити гужони на редуктора та передаточну трубу для заправки малих балонів, то питання часу. Ящко надумаєте і собі балон придбати для мобільності напівавтомата, акваланги АВМ 1 - АВМ 5 продають майже по ціні брухну. Знайомий пробував перегнати вуглекислоту в малий балон , так в нього не вийшло все побмерзало . Можливо він щось робив не правильно . 11 годин тому, Seos сказав: Все вірно, китайці спеціально зробили сопло для напівавтомата з кераміки. Брав тільки сопло, рукав у мене ще нормальний. Дороге , довго йшло ? Можливо брали з запасом і можете відпродати ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 1 годину тому, Конструктор сказав: Дороге , довго йшло ? Можливо брали з запасом і можете відпродати ? Брав комплект, 2 сопла, 10 наконечників і тримач наконечника, на той час по курсу вийшло десь 135 грн, йшло близько місяця. Поскільки сопла тільки два, то відпродувати немає чого. Як що у Вас складності з замовленням з алі, можу для Вас замовить, але ще доплюсуйте на пересилку. А брав конкретно тут: https://aliexpress.ru/item/1005003178368959.html?spm=a2g39.orderlist.0.0.68d54aa6REh4yt 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віталій.В Posted February 19, 2022 Share Posted February 19, 2022 В 18.02.2022 в 18:56, Конструктор сказал: Знайомий пробував перегнати вуглекислоту в малий балон , так в нього не вийшло все побмерзало . Можливо він щось робив не правильно . Скоріш за все на початку заправки сильно відкрив кран Відео для збірника по перекачкі газів вуглекислота кислород ацетилен 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 18.02.2022 в 13:04, Віталій.В сказав: А я собі придбав ось таку спарку балонів, один балон піде на углекислоту, другий піде на заправку кислорода, треба ще третій купити для ацетилена щось тяжко без автогена, звісно треба поточити гужони на редуктора та передаточну трубу для заправки малих балонів, то питання часу. Ящко надумаєте і собі балон придбати для мобільності напівавтомата, акваланги АВМ 1 - АВМ 5 продають майже по ціні брухну. Ну а кокретно яка ціна таких балонів? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віталій.В Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 3 часа назад, Николай S сказал: Ну а кокретно яка ціна таких балонів? Я купив за 500грн в пожежних, це аппарат для пожежних 2ва балона по 4л, можна поцікавитись по пожежних частинах зараз такі спарки посписували, такаж сама спарка балонів акваланг Юнга на ОЛХ не рідко, акваланг АВМ 1 - 5 на ОЛХ або бігл, два балона по 5л робоче 100атм превірочне 150 атм, акваланг АВМ 7 - Україна спарка 2ва балона по 7 л робоче 150атм перевірочне 200 атм до 1000грн спарку можна купити запросто. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 4 години тому, Віталій.В сказав: два балона по 5л робоче 100атм превірочне 150 атм Треба дуже уважно дивитись на робочий тиск балонів, бо можуть бути проблеми... 100атм робочий тиск - хіба на вуглекислоту підійде, на кисень мало. Та й не заправлять на станції кисень в нестандартні балони... У нас трохи раніше подібні "торпедки" ліпили в легкові авто на газові установки під метан - з заправкою постійно мали проблеми... Для вуглекислоти чудово підходять вогнегасники - мені підігнав знайомий на 5 і на 10 літрів, використовую їх для ШО. А для півавтомата син перейшов на аргонну суміш в стандартних великих балонах, до вуглекислоти вертатися немає бажання, хоча суміш і дорожча... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 58 хвилин тому, davolodya сказав: перейшов на аргонну суміш в стандартних великих балонах, до вуглекислоти вертатися немає бажання, хоча суміш і дорожча... Закінчиться вуглекислота , теж хочу спробувати взяти мікс. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 5 годин тому, Віталій.В сказав: Я купив за 500грн в пожежних, це аппарат для пожежних 2ва балона по 4л, можна поцікавитись по пожежних частинах зараз такі спарки посписували, такаж сама спарка балонів акваланг Юнга на ОЛХ не рідко, акваланг АВМ 1 - 5 на ОЛХ або бігл, два балона по 5л робоче 100атм превірочне 150 атм, акваланг АВМ 7 - Україна спарка 2ва балона по 7 л робоче 150атм перевірочне 200 атм до 1000грн спарку можна купити запросто. Та я питав по іншому, в мене лежать свої, ще заряжені але я вже під воду не використовую, от і подумав..... мабуть переведу на пропан.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Немолодий Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Думка незаангажованого і незацікавленого в рекламі спеціаліста варта уваги. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts