Cfif Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 30 минут назад, gardener сказал: Соняшник скоро маяки буде кидати Це ще великий. У нас лише сім,ядолі порозкривав. Якраз до 5 серпня зацвіте... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted June 14, 2021 Share Posted June 14, 2021 Учора з'їздив відкрити сезон плавання на озері та глянути там на плантацію молодої акації. Цю садив не я , хоч з десяток і моєї там росте, посіяної насінням. Так акація там ще цвіте й нектаритиме, хоч і вже трохи, днів з п'ять... Позаторік акація почала у нас цвісти 13-14 травня. Тобто у порівнянні з 2021- це різниця майже в місяць ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lastochka Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 15.06.2021 в 02:47, ДобровоЛ сказав: Учора з'їздив відкрити сезон плавання на озері та глянути там на плантацію молодої акації. Цю садив не я , хоч з десяток і моєї там росте, посіяної насінням. Так акація там ще цвіте й нектаритиме, хоч і вже трохи, днів з п'ять... Позаторік акація почала у нас цвісти 13-14 травня. Тобто у порівнянні з 2021- це різниця майже в місяць ! Але хоч маленького толку було з тієї акації? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 27, 2023 Share Posted September 27, 2023 1 година тому, Александр К. сказав: То акація дика рослина а то ріпак Ви порівнюєте різні речі... Посівні культури мають ще дату посіва від якої колись рахували дату зацвітання... Взагалі то ви праві - зацвітання посівних культур напряму залеже від їх посіву . Але акація для мене теж стала як"посівна", бо спочатку протягом 3-5 років насадив поблизу пасіки майже сотню саджанців її. Ну, а потім , йдучи в атаку на її нищівників, почав і "сіяти" під сапу насінням. Перші посадки були десь у 89-90 році. А тепер деякі ті саджанці мало чи не такої товщини, як і я ! А загальна кількість дерев давно вже перевищила числівник по моїм приблизним підрахункам у 300 дерев. Вже років з п"ять перестав навіть й саджати нові - самі далі розростаються. Але мені повезло з територією - біля 50 відсотків її у моїх бджіл - то ліс-сосняк із підліском малини та інших кущів. То й садити було де. Взнали б лісники про моє захоплення - були б мені непереливки. Але й посівні культури зараз теж напряму вже залежать від погоди. Я маю на увазі початок їх цвітіння. Картина з оголошеним цвітінням , складена ще Гайдаром та Поліщуком у їх книзі для дикоростучих медоносів, давно вже змінилася. Особливо нерозбериха стала з ліщиною, від якої згадані автори прогнозували зацвітання інших медоносів. Тепер частина ліщини (фундука) може зацвістий у кінці лютого, а інша - вже у квітні й це в одному місці. Все залеже від пані ПОГОДИ та розміщення кущів щодо освітлення й сонячних променів. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Міхал-69 Posted September 27, 2023 Share Posted September 27, 2023 В мене поки що найнадійніший маркер - мати-й-мачуха. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts