Jump to content

Сроки цветения

Petrovych61
 Share

Recommended Posts

30 минут назад, gardener сказал:

Соняшник скоро маяки буде кидати

Це ще великий. У нас лише сім,ядолі порозкривав. Якраз до 5 серпня зацвіте...

• Haha 1
  • Sad 1

• 3 weeks later...

Учора з'їздив відкрити сезон плавання на озері та глянути там на плантацію  молодої акації. Цю садив не я , хоч з десяток і моєї там росте, посіяної насінням. Так акація там ще цвіте й нектаритиме, хоч і вже трохи, днів з п'ять... :dntknw:

Позаторік акація почала у нас цвісти 13-14 травня. Тобто у порівнянні з 2021- це різниця майже в  місяць ! :frusty: :dntknw:

• 7 months later...
15.06.2021 в 02:47, ДобровоЛ сказав:

Учора з'їздив відкрити сезон плавання на озері та глянути там на плантацію  молодої акації. Цю садив не я , хоч з десяток і моєї там росте, посіяної насінням. Так акація там ще цвіте й нектаритиме, хоч і вже трохи, днів з п'ять... :dntknw:

Позаторік акація почала у нас цвісти 13-14 травня. Тобто у порівнянні з 2021- це різниця майже в  місяць ! :frusty: :dntknw:

Але хоч маленького толку було з тієї акації?:ah:

• Like 1

• 1 year later...
1 година тому, Александр К. сказав:

То акація дика рослина а то ріпак Ви порівнюєте різні речі... Посівні культури мають ще дату посіва від якої колись рахували дату зацвітання...

Взагалі то ви праві - зацвітання посівних культур напряму залеже від їх посіву . Але акація для мене теж стала як"посівна",:ah: бо спочатку протягом 3-5 років насадив поблизу пасіки  майже  сотню саджанців її. Ну, а потім , йдучи в атаку на її нищівників, почав і "сіяти" під сапу насінням. Перші посадки були  десь у 89-90 році. А тепер деякі ті  саджанці мало чи не такої товщини, як і я ! :dntknw::ooops:А загальна кількість дерев давно вже перевищила числівник  по моїм приблизним підрахункам у 300 дерев. Вже років з п"ять перестав навіть й саджати нові - самі далі розростаються. Але мені повезло з територією - біля 50 відсотків її у моїх бджіл - то ліс-сосняк із підліском малини та інших кущів. То й садити було де. Взнали б лісники про моє захоплення - були б мені непереливки.

Але й посівні культури зараз теж напряму вже залежать від погоди. Я маю на увазі початок їх цвітіння. Картина з оголошеним цвітінням , складена ще Гайдаром та Поліщуком у їх книзі для дикоростучих медоносів, давно вже змінилася. Особливо нерозбериха стала з ліщиною, від якої згадані автори прогнозували зацвітання інших медоносів. Тепер частина ліщини (фундука) може зацвістий у кінці лютого, а інша - вже у квітні й це в одному місці. Все залеже від пані  ПОГОДИ та розміщення кущів щодо освітлення й сонячних променів.:IMHO:

• Like 1
  • Thanks 1

В мене поки що найнадійніший маркер -  мати-й-мачуха. 

• Like 1
  • Thanks 1