ktish Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 наткнувся на просторах і-нету на таблицю цвітіння і медоносності медоносів: http://www.bee-home.ru/bdzhil-nytstvo-korm...nyh-roslyn.html до повної картини не вистачає Закарпаття і Кримскього півострова. Наверное очень древняя, от 0,5 до 1 месяца смещение по моему региону. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yura Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 На прикладі це виглядає так: груша завжди починає цвісти через 45 днів після зацвітання мати-й-мачухи. Якщо остання зацвіла 15 березня, то груша зацвіте 1 травня +-1-2 дні. Я знаходив колись в літературі подібну таблицю і стежив кілька років перевіряючи - розбіжність становить не більше 2 днів. Це як через 45-ть днів . В мене зараз груша вже відцвіла, а кульбаба ще цвіте! А зацвіли майже одночасно! Щось мяко кажучи неправильні ці розрахунки Чи я щось не правильно розумію Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 На прикладі це виглядає так: груша завжди починає цвісти через 45 днів після зацвітання мати-й-мачухи. Якщо остання зацвіла 15 березня, то груша зацвіте 1 травня +-1-2 дні. Я знаходив колись в літературі подібну таблицю і стежив кілька років перевіряючи - розбіжність становить не більше 2 днів. Це як через 45-ть днів . В мене зараз груша вже відцвіла, а кульбаба ще цвіте! А зацвіли майже одночасно! Щось мяко кажучи неправильні ці розрахунки Чи я щось не правильно розумію Мать и мачеха и одуванчики это совершенно разные растения Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yura Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 На прикладі це виглядає так: груша завжди починає цвісти через 45 днів після зацвітання мати-й-мачухи. Якщо остання зацвіла 15 березня, то груша зацвіте 1 травня +-1-2 дні. Я знаходив колись в літературі подібну таблицю і стежив кілька років перевіряючи - розбіжність становить не більше 2 днів. Це як через 45-ть днів . В мене зараз груша вже відцвіла, а кульбаба ще цвіте! А зацвіли майже одночасно! Щось мяко кажучи неправильні ці розрахунки Чи я щось не правильно розумію Мать и мачеха и одуванчики это совершенно разные растения А я то думав що кульбаба, мати-мачуха, одуванчик одне і те ж)) Може хтось просвітить мене темного)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavik Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Може хтось просвітить мене темного)) ? Мать и мачеха ранше цветет а кульбаба поже Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Може хтось просвітить мене темного)) Підбіл (мати-й-мачуха) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 А я то думав що кульбаба, мати-мачуха, одуванчик одне і те ж)) Може хтось просвітить мене темного)) Просвещайтесь Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pvl Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 К ранним медоносам я бы добавил кизил. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Сегодня заметил - в городе акация цветет вовсю. А в лесу (практически рядом) - только начинает. Причина думаю в том что асфальт и здания сильнее и быстрее прогреваются. А в лесу все еще прохладно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elek Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Сегодня заметил - в городе акация цветет вовсю. А в лесу (практически рядом) - только начинает. Причина думаю в том что асфальт и здания сильнее и быстрее прогреваются. А в лесу все еще прохладно. согласен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджоляка Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Хтось підкаже на який період в цьому році розраховувати на цвітіння липи. Думаю 19 червня вказане у календарі медоносів не зовсім підходить через жару(думаю буде раніше). Можливо є якийсь період(привязаність періоду) після цвітіння акації??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Можливо є якийсь період(привязаність періоду) після цвітіння акації??? В 2011 - липа зацвела в нашей местности через 2 недели после акации. В 2012 - через 3 недели. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджоляка Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Можливо є якийсь період(привязаність періоду) після цвітіння акації??? В 2011 - липа зацвела в нашей местности через 2 недели после акации. В 2012 - через 3 недели. Дякую, буду мати на увазі. Тільки уточніть будласка через 3 неділі від початку цвітіння акації чи кінця цвітіння? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pr1zZ Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Бджоляка, От начала считается Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Проблему с прогнозом сроков цветения для стационарной пасеки решил в этом году не стандартно. Мы все время прогнозируем цветение конкретного растения. Я же привязал суточный привес к СЭТ Это кусочек таблицы, которую составляю в этом году. Ежедневно вечером взвешивается контрольный улей. Метеоданные беру на сайте Метео по состоянию на 15-00. Там есть хороший архив с удобной подачей данных. Ну а СЭТ вычисляю с начала сезона. Дни с отрицательным привесом выделяю цветом. Составив такую таблицу для своей местности на следующий год буду иметь богатейший материал для анализа и прогноза сроков взятка. Какой бы ранней или поздней ни была весна, каким бы ни было лето, растения зацветут при своей СЭТ. Все это позволит легко спрогнозировать и сроки главного взятка и безвзяточный период. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Я же привязал суточный привес к СЭТ . Просвятите непосвящённого что это СЭТ а то в Википедия про какие то подводные лодки и шаровую музыку Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 СЭТ ? Сума ефективних температур. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Виталик К. Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Это кусочек таблицы, которую составляю в этом году. ? Не понимаю. Если 7 июля СЭТ была 1307, а 8 июля было +31, то по моей логике 8 июля СЭТ должна быть 1338. А у вас другая цифра. Обьясните этот момент пожалуйста. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Не понимаю. Если 7 июля СЭТ была 1307, а 8 июля было +31, то по моей логике 8 июля СЭТ должна быть 1338. А у вас другая цифра. Обьясните этот момент пожалуйста. +31, это температура в 15-00. Я ее пишу для ориентира: какая погода была. А 7 июля была минимальная ночная +19, максимальная дневная +33, средняя +26 (19+33/2), и эффективная +21 (26-5). Эти расчеты производятся в другом месте таблицы. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 19, 2013 Share Posted December 19, 2013 У меня возник вопрос по медопродуктивности деревьев. Её выкладывают в кг/га. Ну с посевными всё ясно, а вот клён, акация или липа... Га - это площадь крон деревьев, или площадь насаждений? Если площадь насаждений, то с какой плотностю? Как примерно оценить - 100 лип, это к какой площади можно приравнивать? Я думаю, что Га - это площадь корон деревьев. Так как если считать деревья, то нужно учитывать возраст каждого дерева, его размер (деревья высотой от20м до 40м и диаметром от 2 до 5м)! Да и продуктивность, приводимая в литературе - это приблезительный показатель насаждения только одного типа растений, с учетом благоприятных погодных и климатических условий. А в реальности такое встречается очень редко. Ні, Ви помиляєтесь. Не розміри крони, а територія тут враховується, тобто площа зайнята медоносами. Хтось підкаже на який період в цьому році розраховувати на цвітіння липи. Думаю 19 червня вказане у календарі медоносів не зовсім підходить через жару(думаю буде раніше). Можливо є якийсь період(привязаність періоду) після цвітіння акації??? Всі періоди цвітіння пов'язуються у пасічництві з початком цвітіння ліщини. Я фото її додаю, але це чоловічі квіти, жіночі дуже й дуже маленькі кольору "аленького цветочка" . Існує навіть така таблиця, де йде кількість днів, через які зацвітає після ліщини той, чи інший медонос. Але зараз все так переплуталось... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 В 2011 - липа зацвела в нашей местности через 2 недели после акации. В 2012 - через 3 недели. ? SeWerby, А в 2013 р., коли я кочував на липу, в Києві вона уже 02.06 цвіла на повну котушку. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 В 2011 - липа зацвела в нашей местности через 2 недели после акации. В 2012 - через 3 недели. ? SeWerby, А в 2013 р., коли я кочував на липу, в Києві вона уже 02.06 цвіла на повну котушку. Речь идет не о конкретных сроках, а о привязке до акации. У нас город растянутый. Между югом и севером города разница в цветении 2 недели. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Речь идет не о конкретных сроках, а о привязке до акации. У нас город растянутый. Между югом и севером города разница в цветении 2 недели. ? SeWerby, Все таки - 120 км протяжність Вашого міста. Мав честь якось у цьому переконатися! А цьогоріч ліщина 8 березня у нас вже цвіла.Уже й кизил цвіте ранній, тобто 21 березня, підсніжники, проліски і крокуси теж. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Цвітіння аличі. Львівська обл. 2010 - 14.04., 2012 - 22.04., 2013 - 26.04. Сьогодні бутони вже тріснули. Вважаємо 1.04. Супер. Попереду на два тижні. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Починає викидати суцвіття ріпак. Від початку бутонізації до цвітіння минає 20 — 25 днів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts