Макарыч57 1,641 Posted March 14 Share Posted March 14 Вобще, по правильному, рой надо таки ловить на черную сушь, потом всех пчел струсить в пустой ящик, обработать Росинкой бипином, а потом пересыпать на нормальную сушь и вощину. 2 Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,877 Posted March 14 Share Posted March 14 А багатьох "великих знавців" я б і не дивився. Quote Link to post Share on other sites
Макарыч57 1,641 Posted March 14 Share Posted March 14 (edited) 4 минуты назад, Wladimir_K сказал: А багатьох "великих знавців" я б і не дивився. Ну, много кто использует самодельные пластины и для долгой работы растворяют бипин в глицерине, ну или в подсолнечном масле. Видел еще вариант, когда бипин наносят на верхние планки рамок. Но реально, при проливе бипином, бОльшая его часть стекает на дно улья (если оно не из сетки) и впитываясь в древесину, еще продолжает испаряться. Согласны? Edited March 14 by Макарыч57 Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,877 Posted March 14 Share Posted March 14 1 минуту назад, Макарыч57 сказал: Ну, много кто использует самодельные пластины и для долгой работы рустворяют в глицерине, ну или в подсолнечном масле. Термін теж обмежений, більше тижня не тримав би. 1 Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,539 Posted March 14 Share Posted March 14 (edited) В 11.03.2021 в 20:51, A-54 сказал: Кто пользовался бипинамитом для обработке пчел от варротоза дымпушкой? А форум слабо полистати тут вже все довно розжовано. Метод робочий все гут працює , причом самий дешевший , дешевше вже тільки водою з хлоркою лікувати. Edited March 14 by uam_63 1 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 41,158 Posted March 19 Share Posted March 19 (edited) 14.03.2021 в 15:42, uam_63 сказав: А форум слабо полистати тут вже все довно розжовано. Метод робочий все гут працює , причом самий дешевший , дешевше вже тільки водою з хлоркою лікувати. Димгармата наша працює на дозаторі від пічки ''Запорожця''. То яка тут може бути точна доза? Слава Богу, я за два сезони був ледь не понищив свої сім'ї цим пристроєм. А як усвідомив у чому причина - тож повністю перейшов на старий , роками перевірений метод, - біпіном з ''Росинки'' й порамочно вже при відсутності розплоду Edited March 19 by ДобровоЛ 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Ворон 5,253 Posted March 19 Share Posted March 19 1 хвилину тому, ДобровоЛ сказав: Димгармата наша працює на дозаторі від пічки ''Запорожця''. То яка тут може бути точна доза? Слава Богу, я за два сезони був ледь не понищив свої сім'ї цим пристроєм, тож перейшов на старий , роками перевірений метод, - біпіном з ''Росинки'' й порамочно. А я альтернативи пушці небачу, а дозу виставити просто, головне, якісна загранична хімія. 3 1 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 41,158 Posted March 19 Share Posted March 19 43 хвилини тому, Ворон сказав: А я альтернативи пушці небачу, а дозу виставити просто, головне, якісна загранична хімія. Ну, це беззаперечно щодо походження препаратів. А з точним дозуванням у мене так нічого й не вийшло, хоч перепробував був усе ... 1 Quote Link to post Share on other sites
Ворон 5,253 Posted March 19 Share Posted March 19 Тільки що, ДобровоЛ сказав: Ну, це беззаперечно щодо походження препаратів. А з точним дозуванням у мене так нічого й не вийшло, хоч перепробував був усе ... В мене під дозатор заточений жигулівсьеий бензонасос, видовженям регульовочного болта, добиваємся, щоб один качок дорівнював 1 граму розчину, якщо все сходиться, законтрогаєюєм болт, от вся настройка. п/с пять сезонів, проблем не виявлено, зимівля сімей,не менше 95%., а то і всі сто. 3 Quote Link to post Share on other sites
Рус 5,859 Posted March 19 Share Posted March 19 2 часа назад, Ворон сказал: В мене під дозатор заточений жигулівсьеий бензонасос, видовженям регульовочного болта, добиваємся, щоб один качок дорівнював 1 граму розчину, якщо все сходиться, законтрогаєюєм болт, от вся настройка. п/с пять сезонів, проблем не виявлено, зимівля сімей,не менше 95%., а то і всі сто. Перед кожною обробкою бензонасос потрібно калібрувати. Більшу дозу він не в змозі буде дати, а от меншу - запросто. В мене кілька разів таке було. 3 Quote Link to post Share on other sites
Len Don 674 Posted March 19 Share Posted March 19 2 години тому, Ворон сказав: В мене під дозатор заточений жигулівсьеий бензонасос, видовженям регульовочного болта, добиваємся, щоб один качок дорівнював 1 граму розчину, якщо все сходиться, законтрогаєюєм болт, от вся настройка. п/с пять сезонів, проблем не виявлено, зимівля сімей,не менше 95%., а то і всі сто. Правильно : "Вік живи,вік учись!" 1 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 41,158 Posted March 19 Share Posted March 19 3 хвилини тому, Рус сказав: Перед кожною обробкою бензонасос потрібно калібрувати. Більшу дозу він не в змозі буде дати, а от меншу - запросто. В мене кілька разів таке було. 2 години тому, Ворон сказав: В мене під дозатор заточений жигулівсьеий бензонасос, видовженям регульовочного болта, добиваємся, щоб один качок дорівнював 1 граму розчину, якщо все сходиться, законтрогаєюєм болт, от вся настройка. п/с пять сезонів, проблем не виявлено, зимівля сімей,не менше 95%., а то і всі сто. От ця калібровка, видно, й вибила мене з колії. 2 Quote Link to post Share on other sites
Konstantin_77 448 Posted March 19 Share Posted March 19 Коллеги-пчеловоды, вы поаккуратнее работайте с амитразом при изготовлении самодельных полосок. А то очень быстро угробите свое здоровье, т.к. концентрированный амитраз штука токсичная и при попадании на кожу очень быстро впитывается. Используйте перчатки и защищайте органы дыхания респиратором с угольным фильтром. 2 1 Quote Link to post Share on other sites