Jump to content

Розливний фільтр-відстійник з вертикальними ситами


Recommended Posts

7 годин тому, Александр К. сказав:

Проблема тут проста Фомич вірно підмітив що не вказана площа сітки.... якщо площа вашого сіта наприклад 0.045 то площа цього девайсу буде приблизно 0.06 м. кв.  То і засреться він не набагато пізніше.... але це все моя думка..... проблема в кількості шламу а не в площаді сита може є потреба цідити у відра в більший кількості наприклад...:hi:

Банально купити ще 4-6 шт сит та працювати без плям... як вариант...

Кількість воскової крихти в мене стабільно висока і я з цим нічого зробити не можу. Дно медогонки пласке, медовий карман замалий щоб зливний кран був завжди пі шаром меду (а крихта збиралась зверху на меду у медогонці).

4-6 сит це чудовий дешевий варіант, але хочеться чогось кардинального.

7 годин тому, Конструктор сказав:

Воно так і буде якщо будете давати час для відстоювання. Якщо використовувати як проточний то буде забивати всю сітку ну зрозуміло що зверху більше.:IMHO:

План був тільки на проточку.

Link to comment
Share on other sites

7 годин тому, Фомич сказав:

Размеры сетки я уже нашел:

255х345 мм 1,5 мм

290х345 мм 0,5 мм

Это размеры с немецкого сайта. Но я вижу здесь ошибку, с ячейки 1,5 мм размер должен быть больший, чем 0,5 мм.

31421.jpg

Ещё такое фото на немецком сайте увидел.

31803_Grob_Vorsieb-1.jpg

Розмір малої решітки приблизно відповідає сітці на круглому ситі 300 мм діаметром.

Це маленьке мілке кругле ситечко явно придумане не для великого потоку меду.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

41 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Кількість воскової крихти в мене стабільно висока і я з цим нічого зробити не можу. Дно медогонки пласке, медовий карман замалий щоб зливний кран був завжди пі шаром меду (а крихта збиралась зверху на меду у медогонці).

4-6 сит це чудовий дешевий варіант, але хочеться чогось кардинального.

План був тільки на проточку.

Візьміть бочку (що для меду 200л) вріжте кран і буде вам відстійник. Заливаєте мед, кілька годин і вся крихта зверху (можна зібрати шумівкою) з крана буде йти фактично чистий мед, тонкий фільтр забивати майже не буде.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 години тому, yu1986ra сказав:

А пробували без попередньої фільтрації?

Ні, не пробував. Та який сенс у цьому?

На першому етапі завжди було подвійне сито. Потім зробив відстійник із пластикової бочки, спробував, сподобалося. Потім уже купив нормальний відстійник із нержавіючої сталі на 70 літрів.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 годину тому, Конструктор сказав:

Візьміть бочку (що для меду 200л) вріжте кран і буде вам відстійник. Заливаєте мед, кілька годин і вся крихта зверху (можна зібрати шумівкою) з крана буде йти фактично чистий мед, тонкий фільтр забивати майже не буде.

А як з-під бочки забирати мед?:hmm:

Link to comment
Share on other sites

9 хвилин тому, asaltan сказав:

А як з-під бочки забирати мед?:hmm:

Точно так само як і з-під медогонки , краном через фільтр в відро, чи іншу тару.

Невже Ви не здогадались!? 

А забув Ви ж не пасічник.:umora:

 

Link to comment
Share on other sites

2 години тому, Конструктор сказав:

Невже Ви не здогадались!? 

А забув Ви ж не пасічник.

Дійсно, забув! Під медогонкою пасічники викопують ямку, ставлять туди відро і в нього зливають мед.  Тут, мабуть, так само.

Правда, час від часу в ямку попадає мед, грязюка прилипає до відра, а потім мігрує далі по харчовому ланцюгу.:IMHO:

  • Haha 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

1 година тому, asaltan сказав:

Дійсно, забув! Під медогонкою пасічники викопують ямку, ставлять туди відро і в нього зливають мед.  Тут, мабуть, так само.

Правда, час від часу в ямку попадає мед, грязюка прилипає до відра, а потім мігрує далі по харчовому ланцюгу.:IMHO:

Яка ямка?! Ви бачили ці ямки?:blink:

Більшість сучасних медогонок мають ніжки, під медогонки без ніжок люди давно поробили підставки. Без проблем стає відро і фільтр без ваших ямок.

Особисто не качаю в полі, але знаю багато пасічників і жодного разу не бачив відра в ямі!

Чи Ви думаєте пасічник не здогадаються, що відстійник можна поставити на підставку, на зручній висоті. 

Чому ви такої поганої думки про пасічників?!

В ідеалі (я так планував):  насос має переказувати мед в відстійник відстійник має бути на висоті щоб зручно було фасувати мед.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

6 хвилин тому, Конструктор сказав:

Більшість сучасних медогонок мають ніжки, під медогонки без ніжок люди давно поробили підставки. Без проблем стає відро і фільтр без ваших ямок.

 

6 хвилин тому, Конструктор сказав:

В ідеалі (я так планував):  насос має переказувати мед в відстійник відстійник має бути на висоті щоб зручно було фасувати мед.

Сподіваюсь, в усіх саме так зроблено і землі ніде немає.:UA:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, asaltan сказал:

Дійсно, забув! Під медогонкою пасічники викопують ямку, ставлять туди відро і в нього зливають мед.  Тут, мабуть, так само.

Правда, час від часу в ямку попадає мед, грязюка прилипає до відра, а потім мігрує далі по харчовому ланцюгу.:IMHO:

Про міграцію  болота в мед детальнішше. Про ланцюг тимбільше . Буває замріявся відро повне , решта в ямі ,ну і шо ? виставив на вулицю , за годину оси облизали 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 години тому, asaltan сказав:

Дійсно, забув! Під медогонкою пасічники викопують ямку, ставлять туди відро і в нього зливають мед.  Тут, мабуть, так само.

Правда, час від часу в ямку попадає мед, грязюка прилипає до відра, а потім мігрує далі по харчовому ланцюгу.:IMHO:

Це спогади з далеких совкових часів?:rofl:

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
01.06.2024 в 07:35, Конструктор сказав:

Візьміть бочку (що для меду 200л) вріжте кран і буде вам відстійник. Заливаєте мед, кілька годин і вся крихта зверху (можна зібрати шумівкою) з крана буде йти фактично чистий мед, тонкий фільтр забивати майже не буде.

Пошастав по олх і купив собі чудову бочку нерж на 230 л. Вчора качнув, сьогодні проводив випробування. Перше відро злив без сита, потім 4 з тонким ситом. Дійшов до висновку, що якщо постоїть ніч, то фільтрувати не потрібно. На ситі лиш 10-ок кристаликів від не сушених магазинів.

Набрав літрове відерце, мед ще мутний. Дрібні бульбашки поки не вийшли, треба більше часу. Наступного разу спробую відстояти 3-4 дні.

Якби не спека і цей відстійник, то не знаю скільки часу і нервів довелось би витратити на фільтрацію. Вважаю капіталовкладення виправданими. Ідея можливо ще сирувата, але з цим вже можна працювати.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

27.06.2024 в 18:56, yu1986ra сказав:

Пошастав по олх і купив собі чудову бочку нерж на 230 л. Вчора качнув, сьогодні проводив випробування. Перше відро злив без сита, потім 4 з тонким ситом. Дійшов до висновку, що якщо постоїть ніч, то фільтрувати не потрібно. На ситі лиш 10-ок кристаликів від не сушених магазинів.

Набрав літрове відерце, мед ще мутний. Дрібні бульбашки поки не вийшли, треба більше часу. Наступного разу спробую відстояти 3-4 дні.

Якби не спека і цей відстійник, то не знаю скільки часу і нервів довелось би витратити на фільтрацію. Вважаю капіталовкладення виправданими. Ідея можливо ще сирувата, але з цим вже можна працювати.

Якщо доробити підігрів, то ще буде значно швидше.

Link to comment
Share on other sites

19 хвилин тому, Конструктор сказав:

Якщо доробити підігрів, то ще буде значно швидше.

Це зрозуміло. Зараз відстійник проходить обкатку:).

На просторах ютуба щось зовсім нема відео про відстійники з підігрівом від народних кулібінів:ah:. Що можна до нього присобачити, так щоб дешево і сердито і ще й мед не варити?

Link to comment
Share on other sites

1 година тому, yu1986ra сказав:

Це зрозуміло. Зараз відстійник проходить обкатку:).

На просторах ютуба щось зовсім нема відео про відстійники з підігрівом від народних кулібінів:ah:. Що можна до нього присобачити, так щоб дешево і сердито і ще й мед не варити?

Найкраще буде,коли посуду обгорнути декрастилізатором.

Link to comment
Share on other sites

2 години тому, yu1986ra сказав:

Що можна до нього присобачити, так щоб дешево і сердито і ще й мед не варити?

Щоб мед не варити потрібен терморегулятор, обов'язково. В ідеалі це водяна рубашка тоді теплообмін був би найкращий. Якщо більш простіше і дешевше я б розглядав нагрівальні елементи для теплих підлог.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 години тому, Ворон сказав:

Найкраще буде,коли посуду обгорнути декрастилізатором.

Є в мене такий декристалізатор на бідон. Непотріб ще той. Не має терморегулятора. Якщо не утеплювати/укутувати бідон, то він його за тиждень не розтопить. Якщо укутати, то він дуже сильно нагрівається (біля нього мед гарячий, а далі ще твердий). Це не діло, треба щось самому мастирити...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

42 хвилини тому, Конструктор сказав:

Щоб мед не варити потрібен терморегулятор, обов'язково. В ідеалі це водяна рубашка тоді теплообмін був би найкращий. Якщо більш простіше і дешевше я б розглядав нагрівальні елементи для теплих підлог.

Водяна сорочка це вже перебір.

Поки і так працює. Ближче до осені побачу всі недоліки і прийму якесь рішення.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 годину тому, yu1986ra сказав:

Є в мене такий декристалізатор на бідон. Непотріб ще той. Не має терморегулятора. Якщо не утеплювати/укутувати бідон, то він його за тиждень не розтопить. Якщо укутати, то він дуже сильно нагрівається (біля нього мед гарячий, а далі ще твердий). Це не діло, треба щось самому мастирити...

 

Без терморегулятора, це непотріб. :hi:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

В отстойник на 70 литров ложил под дно электрогрелку совдеповскую. 

Сейчас ещё есть электропростыни с подогревом, которые имеют разные режимы работы.

Также есть нагревающий саморегулирующий кабель на определённую температуру. Насколько это реально, сказать не могу. Лично не использовал, руки не дошли.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

12 годин тому, Фомич сказав:

В отстойник на 70 литров ложил под дно электрогрелку совдеповскую. 

Сейчас ещё есть электропростыни с подогревом, которые имеют разные режимы работы.

Также есть нагревающий саморегулирующий кабель на определённую температуру. Насколько это реально, сказать не могу. Лично не использовал, руки не дошли.

Декристалізатор на бочку коштує в районі 3000 грн. Ніби й трохи дорого для таких цілей....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...