JDK Posted August 20, 2023 Share Posted August 20, 2023 В кого є досвід виготовлення крем меду, поділіться рецептами та технологією. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted August 20, 2023 Author Share Posted August 20, 2023 Щоб виготовити крем мед потрібно мати кремувалку меду з таймером часу. Таймер налаштований на 15 хв роботи 45 хв вимкнено. Питання які виникають: Який мед краще використовувати для крему меду (соняшниковий, ріпаковий, акація чи в суміші декількох медів)? Температура приміщення для виготовлення крем меду 14-20 0С ? Мед брати на початку кристалізації чи вже закристалізований і розпускати на водяній бані? Які сублімовані добавки мають найкращі смакові властивості в крем медові (обліпиха, чорниця, вишня, малина, та інші)? Час кермування 7-10 днів чи більше, як визначити готовність крем меду? Чи потрібна закваска в крем медові у вигляді закристалізованого меду? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 Глибоко ви "копаете",начебто справжній науковець. краще суміш медів, затравка дрінокристалізованого (5%) додаеться в рідкий мед витримантий добу при 4*С і нагрітий до 18*С. Вимішував декілька гвилин по 3-5 раз на добу, поки зусилля на валу мішалки не стало провертати відро з медом. мед мав перламутровий блиск і півищено ароматував. Продававсь трохи дорожче від соняха, справа була років 10-15 тому. Втратив єнтузіазм і перестали добувати на теренах неньки осотовий мед, який йшов в купаж. Пробуйте, заробляйте "гулі " на голові і досвід (найцінніше). 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 4 години тому, Винодел сказав: Продававсь трохи дорожче від соняха, Ви продавали кремований мед з відром чи якось фасували? Як? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted August 22, 2023 Share Posted August 22, 2023 Фасований в 0,5л склобанки, продавали на базарі. Справа була більше 15-ти років тому, коли багато полів на півдні (Херсонська, Дніпропетровська) стояли під бурьянами. На півночі Дніпропетровської бджоли нектар з осота не збирали. Мед не перетиравсь шнеком як в сучасних машинах, просто вимішувавсь за допомогою електропривода "москвичовських" "двірників". В якості бака використовував пластикове біле відро на 11л. Ворушили мед лопатки з нерж, машина "пан сам склепав". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted August 22, 2023 Share Posted August 22, 2023 1 година тому, Винодел сказав: Фасований в 0,5л склобанки В банки накладали ложками чи наливали? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted August 22, 2023 Share Posted August 22, 2023 Цього вже не пам'ятаю, думаю якщо підняти температуру до 30*С можна наливати через кран щиберного типу як на медогонках. Колись використовував бак 3-х рамкової як бак для відстоювання і розфасовки. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Зоріна Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 21.08.2023 в 15:47, Винодел сказав: перестали добувати на теренах неньки осотовий мед, який йшов в купаж Осот- це те що цвіте жовтим (у нас кажуть молочай), чи будяк. А мед з осота якого кольору? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igrok Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 20.08.2023 в 16:07, _kos_ сказав: Який мед краще використовувати для крему меду Мені більше сподобався ріпак з соняхом, ріпак з акацією 50/50. 20.08.2023 в 16:07, _kos_ сказав: Температура приміщення для виготовлення крем меду 14-20 0С ? Так. Або періодично охолоджувати крем мед в холодильнику. 20.08.2023 в 16:07, _kos_ сказав: Мед брати на початку кристалізації чи вже закристалізований і розпускати на водяній бані? Обов'язково розпускати щоб не було кристалів, потім добавляти для затравки 5-10% готового крем меду. Час приготування крем меду- 5-7 днів. 20.08.2023 в 16:07, _kos_ сказав: Які сублімовані добавки У кожного свій смак. Нам більше сподобалися власноруч висушені/вялені фрукти... Вишня, абрикос, малина, обліпиха... Найголовніша проблема у виробництві крем меду - його реалізація. Культура споживання на дуже низькому рівні, більшість населення ніколи не чуло про такий продукт як крем мед. Продавати великі обєми дуже важко, тим більше сьогодні, коли роздрібна торгівля м'яко кажучи погана. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted August 23, 2023 Author Share Posted August 23, 2023 46 хвилин тому, Igrok сказав: Нам більше сподобалися власноруч висушені/вялені фрукти... Вишня, абрикос, малина, обліпиха... Сушені ягоди вишня, малина якось подрібнювали та коли додавати на початку кремування чи вкінці процесу? Дякую за відповіді. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igrok Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 6 годин тому, _kos_ сказав: Сушені ягоди вишня, малина якось подрібнювали та коли додавати на початку кремування чи вкінці процесу? Так, подрібнювали після сушки. Додавати в кінці процесу. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 13 годин тому, Зоріна сказав: А мед з осота якого кольору Осот двох видів- жовтий і пурпурний, з якого отримували мед колеги никополіанці я незнаю, як закристалізуеться брудно білого кольору, в рідкому стані світліший від соняшника. Смак характерний, не певен,що зможу пізнати, а описати й поготів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted September 26, 2023 Share Posted September 26, 2023 20.08.2023 в 14:43, _kos_ сказав: В кого є досвід виготовлення крем меду, поділіться рецептами та технологією. Такая тема уже есть 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted September 26, 2023 Share Posted September 26, 2023 22.08.2023 в 15:45, Винодел сказав: якщо підняти температуру до 30*С можна наливати через кран щиберного типу як на медогонках. Якщо нагрієте крем-мед до 30 град, то він перетвориться на звичайний мед. При 20град. кристали не ростуть, для фасування можна короткочасно нагрівати до 25град. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted November 17, 2023 Author Share Posted November 17, 2023 Метод Дайса і крем-мед https://gornich.com.ua/post/metod-daisa-i-krem-med 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.