Медовий Макс Posted March 18 Share Posted March 18 Доброго здоров'я! Придбаю бджолосім'ї або бджолопакети на укр.рамку, саме 280мм. на висадку. Також цікавить бджолосім'ї з вуликом і стільниками на 300 рамку, тобто повний комплект. Львівська обл м.Сколе, можливо в радіусі 50км. Ціна по домовленості зважаючи на час і купівельну спроможність. 099 900 31 80 або у приват.повідомлення. чи вайбер, телеграм. П.С. вимушено хочеться започаткувати новий точок за 1250 км від дому. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alazon Posted March 19 Share Posted March 19 9 годин тому, Медовий Макс сказав: бджолосім'ї або бджолопакети на укр.рамку, саме 280мм. на висадку. А хіба це не розмір рамки Делона? Українка була досі 300Х435 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Медовий Макс Posted March 19 Author Share Posted March 19 10 часов назад, Alazon сказал: А хіба це не розмір рамки Делона? Українка була досі 300Х435 Подивіться відео Ярослава Мухи. Він розповів про укр.вулик років 5, а може і більше тому. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПчОла Posted March 19 Share Posted March 19 1 година тому, Медовий Макс сказав: 11 годин тому, Alazon сказав: А хіба це не розмір рамки Делона? Українка була досі 300Х435 Подивіться відео Ярослава Мухи. Він розповів про укр.вулик років 5, а може і більше тому. Завжди українка була повернута вертикально рамка дадана. А саме 300 на 435. Не потрібні ніякі мені мухи так рано весною..... 4 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alazon Posted March 19 Share Posted March 19 1 година тому, Медовий Макс сказав: Подивіться відео Ярослава Мухи. Він розповів про укр.вулик років 5, а може і більше тому. Рекомендую ознайомитись з книгою Шимановського "МетодИ пчеловождения", перевидану в 1996р видавництвом Перун. Перше видання було в 1921 році, коли нас з вами, як і шановного Мухи ще і в проектах не було. Так от сторінка 421 видання 1996року наводить стандартні розміри рамок, затверджені ще в 1918 році на зїзді пасічників і інструкторів бжільництва в м. Київ. Стосовно публікації Мухи, то я з ним згідний, сам утримую частину пасіки в українських вуликах. Муха певне гуцул, бо добрий столяр і має достатньо дерева, то робить вулики сам, які вважає кращими. Відносно ширини рамки 280мм, то частина пасічників виготовляють вулики під стандартний розмір листа вощини для рамки Дадана (260мм) щоблист повністю займав рамку по ширині, а як добавити ширину боковинок по 10 мм, то і отримаєм 280. Муха очевидно теж не заморочувався пошуком вощини для української рамки і зменшив розмір. Його відео я бачив мелььком і давно, то деталей не памятаю. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Медовий Макс Posted March 19 Author Share Posted March 19 1 час назад, ПчОла сказал: Завжди українка була повернута вертикально рамка дадана. А саме 300 на 435. Не потрібні ніякі мені мухи так рано весною..... Це тема не для обговорення стандартів і т.д. Тут я дав оголошення, щоб придбати сім'ї на рамку, яка мені треба. Тому прошу по темі. І так базарь розводите в інших темах. Шановні пасічники! Прошу писати тільки по темі. Є покупець, потрібен товар. Дякую за розуміння. З повагою. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.Yriy Posted Monday at 05:36 AM Share Posted Monday at 05:36 AM В мене,вулики на такій рамці. Полтавська обл. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serg2121 Posted Monday at 05:51 AM Share Posted Monday at 05:51 AM Шановний Муха утримує частину пасіки в українських вуликах, розмір рамки 300х435. Але у нього є і вулики слов'янські, де рамка 280х435. Я також декілька років тому утримував своїх бджіл в таких вуликах та дивувався, чому у них ширина рамки 280 мм. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted Monday at 05:54 AM Share Posted Monday at 05:54 AM 1 минуту назад, serg2121 сказал: Шановний Муха утримує частину пасіки в українських вуликах, розмір рамки 300х435. Але у нього є і вулики слов'янські, де рамка 280х435. Я також декілька років тому утримував своїх бджіл в таких вуликах та дивувався, чому у них ширина рамки 280 мм. І носять в таких вуликах в 2 чи 3 рази більше меду? 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted Monday at 09:32 AM Share Posted Monday at 09:32 AM 3 години тому, Wladimir_K сказав: І носять в таких вуликах в 2 чи 3 рази більше меду? все залежить від медоносної бази,а бджоли мед принесуть і в собачу будку.Це в нас вулики приятиленка,гунько .дадани.українські,варре.паливоди,а в північній амариці один стандарт -Рута. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chajka2005 Posted Monday at 01:14 PM Share Posted Monday at 01:14 PM 19 часов назад, Alazon сказал: стандартні розміри рамок, затверджені ще в 1918 році на зїзді пасічників і інструкторів бжільництва в м. Київ. Це які? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПчОла Posted Monday at 01:37 PM Share Posted Monday at 01:37 PM 18 годин тому, Медовий Макс сказав: Прошу писати тільки по темі. Є покупець, потрібен товар. Дякую за розуміння. З повагою. Шановний пан сказав не обсуждать розміри в цій темі. Це його тема і поважаємо його. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alazon Posted Monday at 04:10 PM Share Posted Monday at 04:10 PM 2 години тому, chajka2005 сказав: Це які? Автор теми просить не флудити. Читайте моє повідомлення або йдем на тему рамок і вуликів. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serg2121 Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago 20.03.2023 в 07:54, Wladimir_K сказав: І носять в таких вуликах в 2 чи 3 рази більше меду? Про це треба спитати у пана Ярослава Мухи. Хоча, на мою думку, залежність медозбору від типу вулика не може бути такою значною. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts